Canberra foto's & tips

'265099' door damfschoenmakers '265099' door damfschoenmakers

AustraliëCanberra

AustraliëCanberra

OUDE POLITIEK?

damfschoenmakers

Dit is het oude regeringsgebouw in Canberra met op de voorgrond een monument en een stel ibissen. In de hoofdstad is het goed te zien dat het hier om politiek draait want er zijn hier veel regerings of belangrijke gebouwen.

'461285' door Annaelle '461285' door Annaelle

AustraliëCanberra

AustraliëCanberra

Yoga op het strand

Annaelle

Yoga leert je ontspannen en terug op adem komen. Evenwicht en harmonie primeren... Het geluid van golven en een streepje ondergaande zon in combinatie met deze prachtige pose zijn daar het levende bewijs van!

'458945' door RenskeSpijkers '458945' door RenskeSpijkers

AustraliëCanberra

AustraliëCanberra

Top van Australië

RenskeSpijkers

Wanneer je de hoofdstad Canberra verlaat rijd je de prachtige natuur van de Snowy Mountains in. Dit gebied is hét skigebied van Australië al zal het voor vele van ons geen spannende pistes opleveren. De hoogste berg is namelijk maar 2100 meter hoog. De vrijwilliger van het infocenter vroeg aan ons wat we hier kwamen doen aangezien we uit Europa komen en hij jaloers was op onze Alpen. Toch zijn we blij dat we de top hebben bereikt van deze berg. Het uitzicht is er prachtig!

'267058' door damfschoenmakers '267058' door damfschoenmakers

AustraliëCanberra

AustraliëCanberra

ORANJESTAD

damfschoenmakers

Canberra is een echte hoofdstad met regeringsgebouwen waar verder niet veel te zien of te doen is. Maar in het verleden maakte Sydney en Melbourne ruzie om hoofdstad van het land te worden en toen heeft men besloten om er 1 tussenin te bouwen. Hier op de foto zie je een zonsondergang met een warme oranje gloed boven enkele regeringsgebouwen.

'487992' door Debsie '487992' door Debsie

AustraliëCanberra

AustraliëCanberra

Even stilstaan....

Debsie

Het War Memorial mag je zeker niet overslaan als je in Canberra bent. Het is gratis toegankelijk en laat, voor ons Europeanen, ineens hele andere oorlogen zien. Buiten heb je gedenkmuren waar zoals deze, met allemaal namen van militairen die gesneuveld zijn. Indrukwekkend maar mooi, contrast dus. Verder zijn er verschillende tentoonstellingen van uniformen tot complete vliegtuigen enz. Verrassend en zeker een aanrader!

'439729' door RenskeSpijkers '439729' door RenskeSpijkers

AustraliëCanberra

AustraliëCanberra

I See you...

RenskeSpijkers

Onze Ford Focus die we om hadden gebouwd naar camper parkeerde we aan het eind van het campingterrein. Toen de zon zakte begonnen we visite te krijgen. Heel voorzichtig kwam deze flinke kangoeroe steeds wat dichterbij om te kijken wat we aan het doen waren.

'446081' door RenskeSpijkers '446081' door RenskeSpijkers

AustraliëCanberra

AustraliëCanberra

Snowy Mountains

RenskeSpijkers

De Snowy Mountains liggen vlak bij Canberra en hebben ons verrast! Het is een geweldig mooi gebied met veel 'Gumtrees' die deze foto een bijzondere sfeer geven door de wit/grijze stammen.

'168743' door ehinderink '168743' door ehinderink

AustraliëCanberra

AustraliëCanberra

Bottlebrush

ehinderink

Deze roze Bottlebrush sprong overal tussen uit, de kleur en natuurlijk de vorm

'326442' door KruYv '326442' door KruYv

AustraliëCanberra

AustraliëCanberra

Zonsondergang in...Ca

KruYv

Canberra, de stad die gebouwd werd om als hoofdstad van Australië te dienen omdat Sydney en Melbourne het niet eens konden worden over wie er met de eer mocht gaan strijken. Canberra wordt - ten onrechte - door veel toeristen overgeslagen omdat het wellicht niet zo tot de verbeelding spreekt. Het is echter een zeer bijzondere stad, ontworpen door architectenechtpaar Griffin. De geometrische vormen waarin alles is opgezet zijn goed te zien vanaf Mount Ainslie. Aan de voet daarvan staat het Australian War Memorial, waar deze foto gemaakt is.

'168734' door ehinderink '168734' door ehinderink

AustraliëCanberra

AustraliëCanberra

Acorn Banksia

ehinderink

Acorn Banksia in bloei

'318772' door roelie53 '318772' door roelie53

AustraliëCanberra

AustraliëCanberra

Varaan in het bos

roelie53

He wat doen jullie in mijn bos, ik neem even polshoogte, want ik hoor voetstappen die hier niet thuis horen. Voor ons natuurlijk geweldig, even een uitstapje uit de auto om de benen te strekken en dan kom je deze bewoner tegen.

'207003' door damfschoenmakers '207003' door damfschoenmakers

AustraliëCanberra

AustraliëCanberra

SCHEEL

damfschoenmakers

Deze schele maar vooral brutale vogel zie je op veel plaatsen. Deze orgelvogel lijken een beetje op kraaienen worden ongeveer 42 cm groot en het zijn alleseters.

'439645' door RenskeSpijkers '439645' door RenskeSpijkers

AustraliëCanberra

AustraliëCanberra

War Memorial

RenskeSpijkers

In Canberra vindt je een indrukwekkend museum wat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Ik ben nooit een echte fan van musea maar dit museum was heel mooi en interessant. Ik weet veel van de tweede wereld oorlog maar eigenlijk niets van wat er in die tijd aan de andere kant van de wereld heeft afgespeeld. Dat wordt in dit museum op een bijzondere manier tentoongesteld,

'439335' door RenskeSpijkers '439335' door RenskeSpijkers

AustraliëCanberra

AustraliëCanberra

Snowy mountains

RenskeSpijkers

Vanuit Canberra rijd je via een prachtige weg richting de snowy mountains. In Kosciuszko NP vind je de hoogste berg van Australië (2100 meter) en dit gebied is hét wintersport gebied van Australië. Toen we bij de visitor information vroegen welke wandeling we konden maken begon de gepensioneerde vrijwilliger te lachen, jullie komen uit Europa?? Dan stelt dit niks voor zei hij! Toch hebben we een prachtige wandeling gemaakt in dit stille gebied, echt de moeite waard!

'341722' door Gidi '341722' door Gidi

AustraliëCanberra

AustraliëCanberra

Stralende kerst

Gidi

Aan de andere kant van de wereld is alles anders, soms zelfs letterlijk. In Australië is het zomer in december, dus Kerstmis wordt onder de stralende zon gevierd zoals hier bij het nieuwe parlementsgebouw in Canberra. Een gekke gewaarwording maar een mooie gelegenheid om alle ReisReporters een stralend kerstfeest toe te wensen.

'235390' door damfschoenmakers '235390' door damfschoenmakers

AustraliëCanberra

AustraliëCanberra

PARMANTIG

damfschoenmakers

Deze soort ibis liep door de tuinen van het regeringsgebouw. In de bloedhete zon liepen ze naar voedsel te scharrelen maar dat vonden ze met veel moeite.

'220005' door damfschoenmakers '220005' door damfschoenmakers

AustraliëCanberra

AustraliëCanberra

BRUUT

damfschoenmakers

Deze brutale orgelvogel is een alleseter en wordt ongeveer 42 cm. Door zijn grootte en indrukwekkende brutaalheid steelt hij/zij eten van anderen. In Australie wordt deze vogel volgens mij de Magpie genoemd. Correct me als ik het fout heb.

'318767' door roelie53 '318767' door roelie53

AustraliëCanberra

AustraliëCanberra

Een joey in de buidel

roelie53

Gweldig al dat new talent. De betekenis van de naam Kangaroo = Hij die spring. Gewoon even tijdens onze wandeling. Jammer dat je ook zoveel dode kangaroo's langs de weg tegenkomt, hier zou iets op gevonden moeten worden

'1087266' door whelder '1087266' door whelder

AustraliëCanberra

AustraliëCanberra

Slangenhals met vis

whelder

Hoewel ik zeker 10 minuten heb staan kijken heb ik nooit meer dan de hals van deze slangenhalsvogel gezien. Wadend door het water verschalk hij zijn zijn prooi. Hij kan dit door zijn lange hals in veel dieper water doen dan andere waadvogels. Het is een succesvolle strategie zoals je op de foto ziet. Het blijft wel raar om steeds alleen maar een hals boven het meer te zien uitsteken. Het duurde even voordat ik doorhad dat het hier om een vogel ging. de foto is genomen bij het meer van Canberra. Canberra is een verrassend leuke stad die ten onrechte door de meeste reizigers over het hoofd wordt gezien. Er zijn interessante musea en de natuur is ook interessant. Er komen veel kangoeroes voor.

'1095422' door DKraamer '1095422' door DKraamer

AustraliëCanberra

AustraliëCanberra

Canberra

DKraamer

Canberra de hoofdstad van Australië. Canberra is een redelijk rustige stad. Wij zaten in het Mercure hotel. Net oud hotel. Vanaf het hotel was het 10 minuten lopen naar het centrum van de stad nou ja centrum het gedeelte met de meeste winkels, bars en restaurants. De bezienswaardigheden lagen redelijk op loopafstand. Australian War Memorial is 5 min lopen. Vanaf het Australian war memorial zie je Capital Hill liggen met het parlements gebouw (zie foto). Tegenover het hotel ligt mount ainslie waarop je een uitzicht over Canberra hebt. Wat je ook nog kan doen is de Telstra tower bezoeken. Wij zijn naar Capital Hill gelopen en vanaf daar hebben we de omliggende wijken en parken verkend.