Verenigde Staten stekker

Verenigde Staten – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Verenigde Staten, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Verenigde Staten gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Verenigde Staten gebruikt kunnen worden zijn : Type A en B
Stekker A
Stekker B

Informatie over Verenigde Staten

'510958' door PleunGroeneveld '510958' door PleunGroeneveld

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Tunnelview

Tunnel View is de naam van een uitkijkpunt langs State Route 41 aan de westelijke toegang tot de Yosemite Valley, in Yosemite National Park in de Amerikaanse staat Californië. Van op het uitkijkpunt heeft de bezoeker in oostelijke richting een indrukwekkend beeld van de vallei, omkaderd door de granieten rotsen van onder andere El Capitan. In de verte is ook Half Dome zichtbaar en op de rechterflanken van de vallei ziet men de Bridalveilwaterval. Tunnel View bestaat sinds 1933 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest fantastische uitkijkpunten van Yosemite. Het uitkijkpunt met parking bevinden zich direct ten oosten van de Wawona Tunnel, op de weg voor wie Yosemite vanuit het zuiden binnenrijdt. Hier vertrekt eveneens het wandelpad naar Inspiration Point, een ander, hogergelegen uitkijktpunt. (foto even in de vergroting bekijken)

'566174' door hansdewildt '566174' door hansdewildt

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Sacramento !

Sacramento ligt in de Amerikaanse staat Californië en is de hoofdplaats van Sacramento Country. De stad ligt aan de samenvloeiing van de Sacramento en de American River in het noorden van de grote Centrale Vallei van Californië. Met een bevolking van 466.000 inwoners is het de zesde stad van Californië. Sacramento is bovendien het culturele, economische en politieke centrum van een agglomeratie met meer dan 2,5 miljoen inwoners. Zeker de moeite waard om deze stad te bezoeken omdat in deze stad de oude elementen in tact zijn gebleven, zoals de vele houten huizen. Dit is zo’n typisch straatbeeld uit Sacramento !

'561120' door kburgers1 '561120' door kburgers1

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Mormon Row - Grand...

Iedereen die Grand Teton National Park bezoekt zal ook een bezoekje brengen aan de 2 historische barns (schuren) net buiten het park. Deze schuur is gebouwd door de familie T.A. Moulton die in 1912 op het land kwam wonen en werken. Veel toeristen reizen af naar deze oude schuren omdat je vanuit hier ook mooi zicht hebt op het Teton-gebergte. En zegt nou zelf, is deze combinatie geen plaatje?!

Bekijk alle Verenigde Staten foto's en tips