Verenigde Staten

Verenigde Staten is een land dat meer dan 200 keer zo groot is als Nederland en telt ruim 265 miljoen inwoners. Het is een republiek dat gevormd wordt door vijftig staten inclusief het district Columbia. Een stabiele democratie en een sterke economie maken de VS tot één van de grootste en machtigste ter wereld. De meest gesproken talen zijn Engels en Spaans. Het land grenst aan Canada, Mexico, de Noordelijke Ijszee, de Atlantische Oceaan, de Grote Oceaan, Golf van Mexico en het Caribisch gebied. Alaska in het noordwesten wordt gescheiden door Canada. Hawaii, wat ook nog bij de Verenigde Staten hoort, ligt in het midden van de Grote Oceaan.

Washington D.C. is de hoofdstad en tegelijkertijd de zetel van de Amerikaanse federale regering. Een bezienswaardigheid, behalve het Witte Huis, is het park National Mall waar je monumenten kunt zien die zijn opgedragen aan Amerikaanse leiders.

Het klimaat in de Verenigde Staten is een mengelmoes van alles en nog wat, variërend van een poolklimaat in het noorden tot een tropisch klimaat op Florida . Het noordwesten en zuidoosten krijgt relatief veel neerslag, terwijl de zuidoostelijke gedeelte voor een groot deel uit woestijn bestaat. Dan is er niet te vergeten ook nog een hooggebergte klimaat en een landklimaat, het laatste vooral te vinden over het centrale deel van de VS.

Er is bijna geen beginnen aan om de vele bezienswaardigheden in de VS te benoemen. Het land heeft werkelijk iedereen wel iets te bieden. Strand, cultuur, natuur, citytrips, de Verenigde Staten bezitten het allemaal. Om te beginnen met citytrips: er zijn vele toeristische trekpleisters zoals Manhattan, Golden Gate Bridge in San Francisco , Walk of Fame in Los Angeles , musea en indrukwekkende architectuur in Chicago , de bekende Bourbonstreet in New Orleans en de vele casino’s in Las Vegas .

Voor natuurliefhebbers en actievelingen biedt de VS ook mogelijkheden. Bezoek een natuurpark die bijna elke staat wel heeft. Over het hele land vindt je nationale parken en natuurreservaten, zoals de Everglades Nationaal Park in Florida , de Rocky Mountains in Colorado , Grand Canyon , Death Valley en Yosemite Nationaal Park . Een must see is de grootste en bekendste waterval ter wereld: de Niagara Falls. Je vindt deze waterval op de grens tussen Canada en de VS.

Wil je liever een strandvakantie? Dan kom je in de Verenigde Staten ook niets te kort. Ga naar de mooie, maar drukke zandstranden van Miami , of reis af naar Hawaii. Geef je de voorkeur aan wat meer rust dan is Key Biscane een goed alternatief. Een geliefd strand onder de toeristen is onder andere Coronada Beach, gelegen in het zuiden van San Diego en de witte stranden in Oahu op Hawaï.

Je kunt letterlijk bijna alle kanten op, van het oostkust naar de westkust, van zuid naar noord … Een roadtrip is ook een goede manier om zoveel mogelijk te zien van de VS. Een auto of camper huren is dan de beste optie.

Één keer in de Verenigde Staten en je wilt terugkeren …

Informatie over Verenigde Staten

Alle highlights van Verenigde Staten

Beste foto's & tips van Verenigde Staten

'510958' door PleunGroeneveld '510958' door PleunGroeneveld

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Tunnelview

PleunGroeneveld

Tunnel View is de naam van een uitkijkpunt langs State Route 41 aan de westelijke toegang tot de Yosemite Valley, in Yosemite National Park in de Amerikaanse staat Californië. Van op het uitkijkpunt heeft de bezoeker in oostelijke richting een indrukwekkend beeld van de vallei, omkaderd door de granieten rotsen van onder andere El Capitan. In de verte is ook Half Dome zichtbaar en op de rechterflanken van de vallei ziet men de Bridalveilwaterval. Tunnel View bestaat sinds 1933 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest fantastische uitkijkpunten van Yosemite. Het uitkijkpunt met parking bevinden zich direct ten oosten van de Wawona Tunnel, op de weg voor wie Yosemite vanuit het zuiden binnenrijdt. Hier vertrekt eveneens het wandelpad naar Inspiration Point, een ander, hogergelegen uitkijktpunt. (foto even in de vergroting bekijken)

'535275' door deerik '535275' door deerik

Verenigde Staten

Verenigde Staten

De Pronghorn

deerik

De Pronghorn (ook Gaffelbok en Gaffelantilope) is de enige nog levende antilope soort in Amerika. Hij is op het jachtluipaard na het snelste landdier op aarde. Gelukkig stond deze in de vroege ochtend, toen ik Bryce Canyon weer uitreed, rustig te grazen en te poseren.

'543780' door aticketto '543780' door aticketto

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Bodie Ghost Town

aticketto

Bodie is een verlaten goudzoekersstad in Californië, een zogenaamde ghost town. Van de oorspronkelijke bebouwing is nog ongeveer 5% in tact. Er staan nog ongeveer 200 gebouwen, en Bodie is daarmee een van de best bewaarde spookstadjes van de Verenigde Staten. Je vind hier geen opgevoerde theaterstukjes, wel een leuk museumpje. Wij waren er erg vroeg en daardoor was het nog heel rustig. Later op de dag kan het nog wel eens drukker worden. De weg er naar toe is onverhard (gravel) maar goed begaanbaar met een gewone auto. Vergeet niet onderweg even te stoppen en te genieten van de stilte en het uitzicht.

Praktische informatie over Verenigde Staten

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  variabel
 • Internet extentie
  us
 • Hoofdstad
  Washington D.C.
 • Aantal inwoners
  295 miljoen
 • Oppervlakte
  14x Frankrijk
 • Reistijd
  8:00
 • Talen
  Engels en spaans
 • Religie
  protestant (56%), rooms-katholiek (28%)
 • Tijdverschil
  6 tot 11 uur vroeger
 • Tijdsverschil
  6 tot 11 uur vroeger
 • Telefooncode
  1
 • Voltage
  110
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Prikken
  Nee
 • Aanvlieghaven
  Chicago (CHI), Los Angelos (LAX), Miami (MIA), New York (NYC)
 • Nationale feestdagen
  16 januari Martin Luther King Dag, 30 mei Herdenkingsdag, 4 juli Onafhankelijkheidsdag, 23 november Thanksgiving

Kaart van Verenigde Staten en omgeving

5 natuurparken die je moet zien voor Trump ze sluit

Op het gebied van natuurlijke rijkdom zijn weinig landen zo gezegend als de VS. Zo kun je er kiezen uit 59 national parks en 87 national monuments. Maar als het aan het Witte Huis ligt, verliezen laatstgenoemden hun beschermde status zodat er naar olie en gas kan worden geboord. Bezoek ze nu, vóór z...

Op het gebied van natuurlijke rijkdom zijn weinig landen zo gezegend als de VS. Zo kun je er kiezen uit 59 national parks en 87 national monuments. Ma...

Het is definitief! Vanaf mei vlieg je voor € 169 naar NYC

Eindelijk bevestigd: vanaf 7 mei 2018 betaal je bij de Noorse prijsvechter Norwegian slechts € 169 voor een enkeltje Amsterdam – New York. Maar welke extra kosten komen er bij kijken? En hoe verhoudt die prijs zich tot die van de IJslandse budget airline WOWair? Wij zochten het uit.

Eindelijk bevestigd: vanaf 7 mei 2018 betaal je bij de Noorse prijsvechter Norwegian slechts € 169 voor een enkeltje Amsterdam – New York. Maar welke...

Het ongeschreven boek van Idaho

De Payette River is gewoonlijk niet meer dan een stroompje. De rivier omschrijven als kabbelend zou overdreven zijn, maar veel meer dan wat kronkelen en verkoeling geven doet hij niet in de zomer.

De Payette River is gewoonlijk niet meer dan een stroompje. De rivier omschrijven als kabbelend zou overdreven zijn, maar veel meer dan wat kronkelen...