Slapen naast Ground Zero image
Smckle

Slapen naast Ground Zero

De eigenaren van het nieuwe World Centre Hotel gebruiken de afschuwelijke taferelen die plaats vonden op 11 september 2001 om gasten te trekken.

Vanuit je kamer in het World Centre Hotel heb je uitzicht over de constructieplaats van Ground Zero. Volgens Cheryl Palmer – Vice president van het World Centre Hotel - is de locatie van het hotel op de hoek van Ground Zero een goed verkooppunt.

Marketing

Het World Center hotel in New York is het eerste hotel dat de nabijheid van Ground Zero als een marketingstrategie gebruikt. 'Mensen kiezen om hier te verblijven, omdat ze dicht bij deze plaats willen verblijven. Bezoekers herdenken hier de verschrikkelijke gebeurtenissen uit 2001 ' aldus Palmer.

Locatie

Het hotel heeft kamers die uitzicht hebben over de constuctieplaats. De gasten hebben toegang tot een restaurantpatio waar ze zicht hebben op de enorme kranen, gele buldozers en metalen steigers. Dag en nacht wordt er hard gewerkt aan Ground Zero.

Hotel

De meeste verdiepingen in het hotel zijn nog niet af. Wel is het hotel al open. Op de planning staan 169 kamers en appartementen. Van de dagelijkse stroom toeristen hoeft het hotel maar een klein aantal bezoekers in het hotel te hebben om de kamers vol te krijgen. Als de officiële herdenkingsplaats open gaat in 2011, denken de eigenaren 7.1 miljoen bezoeken te krijgen in het eerste jaar.

Reserveringen

Het hotel is vorige maand begonnen met het aannemen van reserveringen. Een kamer kost USA $99 (ongeveer €73) in het weekend en doordeweeks USA $170 ( ongeveer €125). Boeken kun je op Worldcenterhotel.com.



Foto gemaakt door Roosje64.reisreporter.nl

Meer over New York kun je lezen in in Columbus editie 10 en editie 21.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.