Kauai foto's & tips

'545984' door antwan '545984' door antwan

Verenigde StatenKauai

Verenigde StatenKauai

Kalalau Lookout op...

antwan

De Kalalau lookout boven de Kalalau vallei op het Hawaiaanse eiland Kaui is een van de moosite uitzichtpunten van de NaPali kust. Een lange slingerende weg brengt je van zeeniveau tot ongeveer 1300 meter. Onderweg kom je langs de schitterende Waimea canyon en alleen die canyon al maakt de rit de moeite waard.Rrij je na de canyon verder dan kom je uiteindelijk uit bij de lookout. Vaak is dit een teleurstelling omdat de wolken elk zicht wegnemen. Draai dan niet meteen om maar neem de tijd. Vaak drijven de wolken weer weg om een prachtig zicht te onthullen waarvan je niet had verwacht dat dat achter de wolken schuil zou gaan. Overigens drijven de wolken er ook zo weer in waardoor het uitzicht weer snel kan verdwijnen.

'532630' door elisleem '532630' door elisleem

Verenigde StatenKauai

Verenigde StatenKauai

Adembenemende...helik

elisleem

Bij een verblijf op Kauai kan een helikoptervlucht niet ontbreken. Als je maar 1 x maal in je leven een vlucht boekt, doe het dan hier! Je zal het je niet beklagen... Nog 1 tip: boek een vlucht met 'doors off': even veilig, geen ramen in de weg om foto's te trekken en vooral... je voelt de wind langs je lichaam glijden. Bovenstaande foto is met zicht op 1 van de natste plekken ter wereld: Kawaikini Mountain.

'530990' door elisleem '530990' door elisleem

Verenigde StatenKauai

Verenigde StatenKauai

Tussen de wolken

elisleem

Eén van de spectaculairste uitzichtenpunten in Kauai is 'The Kalalau Lookout'. Je staat op meer dan 1200m boven de zeespiegel van waar je een prachtig uitzicht hebt op de felgroene vallei en de kust in de verte. Door de hoogte sta je letterlijk tussen de wolken en voel je ze langs je passeren. Het ene moment zie je geen 5 meter ver en enkele minuten later heb je zicht op de volledige vallei en de oceaan. We waren er vroeg (voor 11u is de kans op langdurige bewolking kleiner) en hebben er rustig ontbeten op één van de picknickbankjes. We namen onze tijd en na ons ontbijt was de bewolking tijdelijk volledig opgetrokken... Wees geduldig en je wordt beloond met een tropisch 'postkaart-uitzicht'!

'561956' door marlinnie '561956' door marlinnie

Verenigde StatenKauai

Verenigde StatenKauai

Vulkanische pracht

marlinnie

Behoren een helikoptervlucht of een kilometerslange wandeling over steile kliffen niet tot je mogelijkheden? Dan is een bezoek aan de Kalalau lookout een manier om toch een glimp te kunnen opvangen van het schitterende Na Pali Coast State Park op Kaua'i. Neem voor de rit omhoog alle tijd, er zijn verschillende uitzichtpunten, waarvan de mooiste wel de Waimea Canyon lookout is, die zoals je begrijpt uitkijkt over de Waimea Canyon. Ze noemen 'm 'de Grand Canyon van de Pacific' en maakt die naam meer dan waar. Nadat je bij de Kalalau lookout bent gestopt en je je eindelijk hebt kunnen losrukken van de geweldig hoge groene kliffen (de hoogste is 1200 meter hoog) en azuurblauwe oceaan in de diepte, kan je doorrijden tot het eindpunt, Pu'u O Kila. Hier kan je de auto parkeren (een 4x4 is overigens niet nodig) voor een wandeling of gewoon genieten van de rust, de ruimte en de adembenemende natuur om je heen. Voor de meer avontuurlijkere reiziger is er de mogelijkheid om te voet af te dalen in de Waimea Canyon en de nacht op een camping door te brengen (een permit is vereist) of de enige camping te bezoeken die alleen met een boot of kayak te bereiken is.

'529860' door julesvanherten '529860' door julesvanherten

Verenigde StatenKauai

Verenigde StatenKauai

Waimea Canyon

julesvanherten

Kauai, één van de Hawaiiaanse eilanden, heeft heel veel mooie natuur. Ruige bergketens, canyons , jungle en watervallen. Hier zijn ook diverse speelfilms opgenomen, denk aan Jurassic Park en Pirates of the Caribbean. Je kunt over de bergrug van deze Waimea Canyon rijden. Er zijn diverse uitkijkpunten waar je kunt toppen voor foto's. Tip: Als je een helikoptervlucht zou willen maken, dan moet je het absoluut op dit eiland doen. Voor het zelfde geld als 15 minuten boven NYC, vlieg je hier 55 minuten over het eiland en door deze canyon. ( Blue Hawaiian Helicopters) Onderweg wijst de piloot de locaties aan waar films zijn opgenomen. Gewoon spectaculair. Koop dan ook de DVD met de opnames van je eigen vlucht.