Verenigde Staten feestdagen

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Verenigde Staten, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Verenigde Staten, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

1 januari – Nieuwjaarsdag

15 januari – Dag van Martin Luther King
Feestdag ter ere van Martin Luther King.

11 Februari – Presidentdag (President's Day)
Op de derde maandag van februari wordt er een feestdag gehouden ter ere van de oud-presidenten Lincoln, president Washington en alle andere presidenten van de VS.

5 & 6 april – Pasen
Viering van de opstanding van Jezus uit de dood.

24 mei – Pinksteren
Tijdens Pinksteren wordt op de vijftigste dag na Pasen herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen.

30 mei – Herdenkingsdag (Memorial Day)
Dag waarop de Amerikaanse militairen worden herdacht die tijdens hun dienstperiode zijn overleden.

4 juli - Dag der Onafhankelijkheid (Independence Day)
Viering van Onafhankelijkheidsverklaring op 4 juli 1776, waarin de onafhankelijkheid tegenover Groot-Brittannië bevestigd werd.

5 september - Dag van de arbeid (Labor Day)
Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

17 september – Dag van de grondwet (Constitution Day)
Op 17 september 1787 werd de allereerste grondwet getekend. Daarmee is het gelijk de oudste grondwet ter wereld.

12 oktober - Dag van Columbus
Herdenking van de ontdekking van Amerika.

11 november - Veteranen dag (Veteran's Day)
Jaarlijkse herdenking van iedereen, met name veteranen die nog in leven zijn, die in strijdkrachten gediend heeft.

25 november – Dankdag (Thanksgiving)
Nationale feestdag waarbij men dankbaar is voor de oogst en voor alle andere goede dingen.

25& 26 december - Kerstmis

Informatie over Verenigde Staten

Meer Verenigde Staten inspiratie

'471196' door Mathilda '471196' door Mathilda

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Annual Pass voor...Na

Mathilda

Wil je veel Natonale Parken bezoeken in de Verenigde Staten dan kun je het beste een Annual Pass aanschaffen. Dat is een stuk voordeliger, dan iedere keer de entree per park te voldoen. Deze pas kun je bij het eerste Nationale Park waar je komt bij de kassa of bij het visitor center aanschaffen. De pashouder dient deze te ondertekenen, alsmede een medepassagier. (Bij binnenkomst park wordt soms gecontroleerd.) Deze pas kost $80 en is een jaar geldig vanaf de dag van aankoop. Niet overal schijn je met creditcard af te kunnen rekenen, dus neem genoeg cash mee, just in case. De pas is geldig voor een auto met 4 volwassenen voor alle Nationale Parken, National Monuments, National Recreation Areas waar entree betaald moet worden. Eventuele rondleidingen o.i.d. vallen daar buiten en moeten ter plekke worden afgerekend. Maar over het algemeen is het parkeren, zijn shuttles en rangertalks etc. gratis.

'475505' door jdevaan '475505' door jdevaan

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Hotels aanzienlijk...

jdevaan

Deze tip geld voor heel Amerika, maar ook voor hotels in grote steden in Europa. Wie wel van een beetje spanning houdt, wel eens een gokje waagt, kan hier zijn slag slaan. Wij hebben in de meest luxe hotels gezeten voor een prikkie. Zo logeerden wij meerdere malen in Seattle in het Double Tree hotel voor een prijs rond de $45 (de reguliere prijs ligt tussen de $120-180). Bij Hotwire geef je data + stad/gebied op + aantal personen. Vervolgens verschijnt er een overzicht met hotels in verschillende *klassen met prijzen en een lijstje met faciliteiten. Zodra je een hotel gekozen hebt en akkoord gaat, verneem je gelijk welk hotel het geworden en wordt het bedrag onmiddellijk afgeschreven van je creditcard. [url="http://www.hotwire.com/" target="_blank"]http://www.hotwire.com/[/url] Priceline maakt het nog wat spannender: Hier kun je bieden op kamers waarbij je data, stad + gebied en *klasse kunt aangeven. Wordt het bod geaccepteerd dan verneem je gelijk welk hotel het geworden is en wordt het bedrag ook meteen van je creditcard afgeschreven. Wordt je bod geweigerd dan kun je alleen opnieuw bieden door een gebied en/of kwaliteitsniveau toe te voegen. Lukt het niet in 1x dan kun het 24 uur later weer proberen. De biedmogelijkheid staat tussen de al gunstige hotelaanbiedingen die ze ook hebben. [url="http://www.priceline.com/" target="_blank"]http://www.priceline.com/[/url] Wil je iets meer zekerheid dan kun je de site [url="http://www.betterbidding.com/" target="_blank"]http://www.betterbidding.com/[/url] raadplegen. Daar kun je nog tips opdoen, maar ook zien welke hotel'biedingen van mensen succesvol waren en hoe ze het hotel beoordelen. Het voordeel van Priceline is dat je winst groter is dan bij Hotwire. Maar bij Hotwire zie je vooraf al een deel van de faciliteiten, die krijg je bij Priceline bieden pas achteraf te zien. Bij beiden kun je op deze manier ook korting krijgen op bijvoorbeeld autohuur, vluchten of cruises. Maar mijn ervaring is dat autohuur toch makkelijker en meestal niet duurder vooraf in NL te boeken is. Dan zijn ook meteen alle verzekeringen goed en overzichtelijk geregeld.

'464569' door nanineheshusius '464569' door nanineheshusius

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Logeren bij de Amish

nanineheshusius

Er zijn in de omgeving van Lancaster county talloze Bed & Brackfasts te vinden die gerund worden door Amish. De accomodatie is veelal luxe en van alle moderne gemakken voorzien, maar vaak leven de B&B houders zelf nog als de rest van Amish community, wat een heel vreemde tegenstelling in zich heeft. De B&B houders vertellen graag. Een aantal locaties: Bird-in-hand, Paradise, Mount Joy en New Holland.

Bekijk alle foto's en tips