Denali NP stekker

Denali NP – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Denali NP, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Denali NP gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

Informatie over Denali NP

Beste foto's & tips van Denali NP

'553711' door kburgers1 '553711' door kburgers1

Verenigde StatenDenali NP

Verenigde StatenDenali NP

Teklanika River

kburgers1

Alaska is ruig met zijn duizenden hectaren bos, kilometers aan rivieren en ontelbare meren. Door o.a. Denali National Park loopt de Teklanika River. Prachtig zoals deze rivier zich door het landschap beweegt en zijn sporen nalaat. De rivier is dan ook 149 kilometer lang. De rivier wordt niet door mensen beheert (terug gedrongen). Daarom is Alaska, waaronder Denali National Park, voor mij een prachtige bestemming buiten de gebaande paden.

'459602' door Doekemeijer '459602' door Doekemeijer

Verenigde StatenDenali NP

Verenigde StatenDenali NP

Denali NP I

Doekemeijer

Telkens wanneer ik deze foto zie moet ik aan de film "In to the wild" denken. De foto is ook daadwerkelijk in Denali NP genomen. Zelf vind ik de bus van toegevoegde waarde, niet alleen voor het perspectief maar ook voor de filmtitel. Tijdens ons verblijf kregen wij het verhaal te horen en werd er ook gezegd dat er een film van gemaakt ging worden, tot die tijd kende ik het verhaal niet. De film ging nog meer leven omdat we ook daadwerkelijk in Denali geweest zijn. Prachtige film een van mijn favorieten!

'433276' door Jan10e '433276' door Jan10e

Verenigde StatenDenali NP

Verenigde StatenDenali NP

Baby Moose

Jan10e

We maken een 8 uur durende tocht door het Denali NP. Om 05.30 opgehaald met een schoolbus..!. Er is geen stoel meer vrij, volle bak. Het is een druilige bewolkte dag. Niet echt de ideale omstandigheden om van een nationaal park te genieten. Behalve landschap waren mijn verwachtingen hoog gespannen om vooral beren te zien. Maar dat is alleen gelukt met de verrekijker. De raampjes konden gelukkig open geschoven worden en zodoende lukt het dan toch om om beurten de weinige dieren die we zien toch te fotograferen. Geen ideaal uitgangspunt. De bus kan ook niet van de weg af. De chauffeur/gids is erg plezierig om naar te luisteren en rijdt heel rustig en als er wat te zien is werd ook alle tijd genomen. Dus daar heeft het echt niet aan gelegen. Moose zijn solitiaire beesten. Najaar is paringstijd. De mannetjes vechten dan om het recht om met een bepaald vrouwtje te paren. Deze kleine had net gedronken bij mama Moose en dartelde nu achter haar aan.

Laat kaart zien