Fucking is sekstoeristen beu image
Wolkje

Fucking is sekstoeristen beu

Het Oostenrijkse dorpje Fucking heeft zijn naam niet mee. Het plaatsje bij Salzburg trekt veel toeristen, maar helaas hebben de nieuwsgierigen niet allemaal het beste voor met Fucking; het dorpje wordt al enige tijd overspoeld door sekstoeristen.

Bij het plaatsnaambord Fucking filmen toeristen zichzelf terwijl ze seksuele handelingen verrichten. Het dorpje heeft al langer last van dit soort sekstoeristen, maar de laatste tijd gaan ze steeds vaker tot de actie over met het bord op de achtergrond. 'Ze denken ieder vast dat ze de eerste zijn die dat geintje bedenken, maar geloof mij: dat zijn ze niet. We zijn het helemaal beu en gaan er nu iets aan doen.', aldus een vermoeide dorpeling.

Beveiligingscamera's

Fucking is een zeer traditionele gemeente en is geshockeerd door het onsmakelijke gedrag. Er hangen nu beveiligingscamera’s bij de plaatsnaamborden zodat creatieve koppeltjes meteen worden gesnapt. De bewoners hopen met de camera's af te schrikken zodat de toeristen besluiten een gewone foto te maken.

Herkomst naam

Hopelijk weren de beveiligingscamera's de toeristen af. Zo niet, dan is het misschien het proberen waard het dropje van een andere naam te voorzien. De bizarre naam Fucking is een afgeleide van een edelman uit de zesde eeuw, heer Focko. De toevoeging 'ing' betekent ‘familie van' in het Germaans. In 2004 stemden de bewoners van Fucking over de naam, maar besloten deze toch te handhaven.

Bizarre plaatsnamen

De Oostenrijkse plaatsen Windpassing (scheten laten) en Wank am See (to wank = rukken) hebben tevens een referendum over hun naam gehouden en besloten ook de naam te handhaven.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.