Saint Kitts en Nevis

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Een bijzonder leuke treinrit.

Saint Kitts en Nevis


We weten allemaal dat Nederland aan België en Duitsland grenst. Maar wist je ook dat ons land aan Saint Kitts grenst? Het is echt zo. Sint-Eustatius, een van de Nederlandse Antillen en sinds 2010 een Nederlandse gemeente (de officiële term is “een openbaar lichaam”), ligt er vlakbij.

Als je dit buurland van ons wilt bezoeken, raad ik je beslist aan om er een rit te maken met de St.Kitts Scenic Railway. Deze spoorlijn werd tussen 1912 en 1926 aangelegd voor het vervoer van suikerriet. Sinds 2003 is het een toeristenspoorlijn langs de noordoostkust van het eiland geworden.

De treinrit is 18 mijl lang, dus omgerekend bijna 29 kilometer. In een rustig tempo rijd je langs de Atlantische Oceaan, de slapende vulkaan Mount Liamuiga en suikerrietvelden. Je passeert drie oude spoorbruggen en dorpjes waar de bewoners vaak vriendelijk naar je staan te zwaaien. Aan de noordkant heb je prima zicht op Sint-Eustatius en Saba (het hoogste punt van Nederland!) zie je vager op de achtergrond liggen.

Onderweg krijg je uitleg over de omgeving en de drankjes aan boord zijn bij de ritprijs inbegrepen. Met een lekkere piña colada ,zonder (virgin) of met rum, geniet je van alles wat langs komt. Je kunt er voor kiezen om op banken op de bovenverdieping in de buitenlucht onder een afdak te zitten of in de wagon op rieten stoelen. Elke rijtuig heeft namelijk twee verdiepingen.

Aan het eind van de rit staan er bussen op je te wachten die je via de westkant weer terug naar de hoofdstad Basseterre te brengen. Voor mensen die een cruise maken is deze bijzonder leuke rit ook als halve dagtocht te doen. Als variant kun je er voor kiezen om niet met de bus maar met een catamaran terug naar Basseterre te gaan. Dan ben je al met al ongeveer vier uur onderweg.

Ik kan het jullie van harte aanbevelen. Wie meer wil weten verwijs ik graag naar de site van deze spoorwegmaatschappij:
http://www.stkittsscenicrailway.com/index.html