Puerto Rico stekker

Puerto Rico – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Puerto Rico, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Puerto Rico gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Puerto Rico gebruikt kunnen worden zijn : Type A en B
Stekker A
Stekker B

Informatie over Puerto Rico

'399607' door herman m '399607' door herman m

Puerto RicoSan Juan

Puerto RicoSan Juan

Castillo de San...Cri

Vanaf het Castillo de San Cristóbal heb je een fraai uitzicht op de hoofdstad van Puerto Rico, San Juan. Het Castillo maakt deel uit van de stadsvesting. Om dit bouwwerk met een oppervlakte van 10.000 m2 te bouwen had men 150 jaar nodig (1634-1783). Het diende om de stad te verdedigen tegen invallen vanuit het oosten. De verschillende delen van het Castillo zijn door tunnels met elkaar verbonden. San Juan is genoemd naar Ponce de León, die zich in 1508 daar vestigde. De stad werd aangevallen in 1598 door de Engelsen onder leiding van George Clifford, graaf van Cumberland, en werd geplunderd door de Nederlanders in 1625. Tijdens de Spaans-Amerikaanse Oorlog in 1898 werd de stad bezet door de VS. In 1950, 52 jaar na de invasie van 1898, stemde de Amerikaanse regering in met een wet, die Puerto Rico het recht gaf een eigen grondwet op te stellen. De grondwet werd goedgekeurd door de meerderheid van de bevolking, en later door het Amerikaans Congres dat echter de uiteindelijke soevereiniteit over Puerto Rico behield, hoewel Puerto Rico wel zelfbestuur kreeg. Onder deze grondwet is Puerto Rico een vrijstaat, die is geassocieerd met de Verenigde Staten.

'375940' door Fransvdg '375940' door Fransvdg

Puerto RicoSan Juan

Puerto RicoSan Juan

Leve Columbus!

Net terug van een fantastische cruise door de Caribische Zee wil ik jullie graag via deze foto allemaal een heel goed, gezond en reislustig 2013 toewensen! Jullie zien hier Columbus op een voetstuk staan en dat verdient hij ook, want mede dankzij hem is onze reiswereld veel groter geworden. Laat ik vandaag jullie allemaal ook eens op een voetstuk zetten, want dankzij jullie prachtige foto's en enthousiaste verhalen in de vorm van een tekst bij een foto, een tip of een blog heb ik in de afgelopen jaren al heel wat leuke reisideeën opgedaan. Ga daar dus vooral mee door! Dan kan ik jullie en mezelf in 2013 ook weer heel veel plezier hier wensen. Klaterend veel succes gewenst allemaal!

'401153' door herman m '401153' door herman m

Puerto RicoSan Juan

Puerto RicoSan Juan

American way of life

San Juan, de hoofdstad van Puerto Rico, is een van de mooiste metropolen van het Caribisch gebied. Flatgebouwen en haciendas, Cadillacs en caballeros, het is een mix van Spaanse koloniale stijl en de moderne American way of life. Puerto Rico behoort bij de Verenigde Staten, maar is tegelijkertijd onmiskenbaar Spaans. Op de foto zie je duidelijk de sporen van het Spaans kolonialisme.

Bekijk alle Puerto Rico foto's en tips