Curacao

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Leguanen Spotten op Curaçao

Curacao,
Nederlandse Antillen


"Wat doe jij?! Ga uit mijn shot, kreng! This is my time to shine!"
Of dit nu werkelijk de gedachte zal zijn geweest van de voorste leguaan zullen we nooit weten, maar dat is wat mijn fantasie me influistert ;-)

Leguanen zijn relatief eenvoudig te spotten op Curaçao. De beste spot hiervoor is naar mijn ervaring Playa Lagun, aan de westkust van het tropische eiland. Wanneer je daar de trap omhoog neemt richting het restaurantje, kun je hoog in de bomen kijken. Daar hangen ze graag wat rond. Soms komen ze daar ook het terras op om te kijken of er nog iets te snaaien valt. Het zal je verbazen hoe dichtbij je kunt komen, zolang je ze maar in slow-motion benadert.

Dit duo fotografeerde ik echter niet op Playa Lagun, maar op Playa Porto Marie, een prachtige azuurblauwe kustlijn waar het goed toeven is. Helemaal aan het einde van het strand (wanneer je met je gezicht naar de zee staat aan je rechterhand) bevinden zich wat rotspartijen. Daar verschuilen ze zich graag. Voor de meeste bezoekers van het strand is dit te ver lopen van de parkeerplaats, dus hier domineren zij het strand. Zag er een stuk of acht!