Christoffelpark NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Roadtrip door Westpunt

Christoffelpark NP,
Nederlandse Antillen


De wekker ging al vroeg vandaag. Ruim voor het ochtendgloren zitten we in de auto op weg naar het Christoffelpark. Vandaag staat namelijk op het programma om de 372 meter hoge Christoffelberg te beklimmen en dan kun je de ergste warmte maar beter voor zijn! Het is pas 7 uur in de ochtend, maar nu al plakkerig warm. Het blijkt op dit vroege tijdstip al ontzettend druk op de weg. Helaas blijft het fenomeen file ook al tot het paradijselijke Curaçao te zijn doorgedrongen. Gelukkig voelt file al heel anders aan als je vakantie hebt en we vermaken ons prima met alle taferelen die we op straat zien gebeuren.

Na een autorit van ruim anderhalf uur komen we aan bij het bezoekerscentrum van het Christoffelpark. Een strenge dame met donkere ogen spreekt ons toe. Ze raadt ons de ‘scenic route’ aan met prachtige uitzichten op de Christoffelberg, als we het maar niet in ons hoofd halen om de geasfalteerde wegen te verlaten. Bovendien gaat het park om 4 uur ’s middags dicht en als we dan nog niet terug zijn, is dat ons probleem. Oké, dat is duidelijke taal. We bedanken haar vriendelijk en trekken het park in.

We nemen haar tip ter harte en rijden de ‘scenic route’. Deze route leidt je als het ware om de Christoffelberg heen en staat inderdaad garant voor prachtige uitzichten. Zowel op de Christoffelberg als op de mooie kustlijn van het wilde westen van Curaçao. Daarna is het natuurlijk de bedoeling dat je de auto aan de kant zet en de Christoffelberg daadwerkelijk beklimt. Vergis je niet: dat is best pittig als het tropisch warm (en vochtig) is, maar het is de moeite meer dan waard. Zo word je onder meer op dit uitzicht getrakteerd.

Je ziet hier de contouren Westpunt, het uiterste westen van Curaçao. In de verte ligt het dorpje Westpunt en de lagune links is het wereldberoemde strand Grote Knip. Zo ziet het paradijs er dus van boven uit!

Als je naar Curaçao gaat, huur dan zeker een auto om de gebaande paden te kunnen verlaten. Curaçao is klein, maar heeft heel veel te bieden. Vooral het groene westen heeft indruk op ons gemaakt. Een gebied dat zonder auto maar moeilijk te bereiken is.