Christoffelpark NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Flora en Fauna op de Christoffelberg

Christoffelpark NP,
Nederlandse Antillen


Om leguanen te spotten en fotograferen, raadde ik eerder Playa Lagun aan, waar vele leguanen gewillig voor je poseren. Maar toegegeven, de kick is nóg veel groter wanneer er ergens midden in de natuur een leguaan opduikt! Tijdens mijn klim naar de top van de Christoffelberg hoorde ik wat geritsel in de struiken. Toen ik naderde, zag ik dit wonderschone exemplaar (check zijn ogen!). Met een heel voorzichtige benadering kon ik hem van zeer dichtbij bekijken en vastleggen. Geweldig!

De flora in het Christoffelpark is een stuk gevarieerder dan elders op het eiland. Zo treft u hier vier wilde orchideeënsoorten, de sabalpalm en een grote variëteit bomen en cactussen aan. Daarnaast vind je er dus groene leguanen, hagedissen, slangen, en veel vogelsoorten. De moeite van een bezoek waard dus. De klim naar de top wordt beloon met een mooi uitzicht over het eiland. Ik heb de klim als nog redelijk pittig ervaren, omdat er vlak ervoor een stortbui was geweest, waardoor alle stenen waarop ik klom zeer glad waren. Maar ik heb het zonder kleerscheuren vanaf gebracht.

Een goed idee is om Christoffelberg NP te combineren met Shete Boka NP, een prachtige nationaal park met grillige rotskusten waar ik al eerder foto's van plaatste. Beide parken liggen in het noorden van het eiland, vlak bij elkaar. Voor beiden kan een dagdeel genoeg zijn (langer kan altijd natuurlijk), dus wanneer je in het populaire zuiden verblijft, kun je vroeg vertrekken en deze twee prachtige parken bezoeken op één dagtrip. Een geheide topdag!