Christoffelpark NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Curaçaose jungletocht

Christoffelpark NP,
Nederlandse Antillen


Oké, we geven het grif toe: wij hebben een zwak voor Curaçao. Je kunt er natuurlijk heerlijk op het strand liggen, maar wij vinden het vooral leuk om jullie de andere kant van het eiland te laten zien. Trek er bijvoorbeeld een dag voor uit om de Christoffelberg te beklimmen.

Met een top die de 375 meter aantikt, is de Christoffelberg het hoogste punt van Curaçao en het derde hoogste punt binnen het Koninkrijk der Nederlanden. De beklimming van deze berg is - bij tropische temperaturen - een hele beproeving, maar zeker de moeite waard. Het is in ieder geval aan te raden om vroeg in de ochtend aan de klim te beginnen.

Ongeveer halverwege de beklimming zie je, door de hoge luchtvochtigheid die er heerst, een opvallende verandering in de vegetatie ontstaan. Baardmossen begroeien de rotsen en takken, en geven het landschap een 'lord of the rings'-achtige uitstraling. Aan de voet van de berg hike je door een heuse jungle, waarvan je op deze foto een goede indruk krijgt. Vele honderden bromelia's zorgen voor een frisgroene ondergrond. In bloei zijn ze nog veel mooier (zie http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/nederlandse_antillen/christoffelpark-np/reisreporter/fotos/454719.html).

Als je aan de beklimming begint, neem dan in ieder geval veel water mee en draag stevige wandelschoenen. Door de hoge luchtvochtigheid zijn de stenen vaak glad, dus opgepast: valgevaar is niet van de lucht!

Eenmaal boven word je beloond met een fenomenaal uitzicht:
http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/nederlandse_antillen/christoffelpark-np/reisreporter/fotos/484548.html
http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/nederlandse_antillen/christoffelpark-np/reisreporter/fotos/462528.html