Christoffelpark NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op zoek naar Bini

Christoffelpark NP,
Nederlandse Antillen


Graag stellen wij jullie voor aan deze zeldzame verschijning: het Curaçaos witstaarthert (Odocoileus virginianus curassavicus). Dit dier, waarvan er waarschijnlijk nog maar zo'n 200 in leven zijn, wordt op Curaçao ook wel 'bini' genoemd. Hoe deze Antilliaanse bambi ooit Curaçao bereikt heeft, is een raadsel. Eén van de theorieën zegt dat de bini op drijvende eilanden de oversteek heeft kunnen maken vanuit Zuid-Amerika. Het is hoe dan ook bijzonder: op geen van de andere 1.000 eilanden in de Caribische archipel komen herten voor.

Voor ons was deze ontmoeting nogal onverwacht. Nog vol van de beklimming van de Christoffelberg rijden we 'Mountain Car Route' in de hoop een paar mooie vergezichten te kunnen vastleggen. Tot we in een bocht ineens oog en oog staan met het witstaarthert. Ze staat al op het punt om de struiken in te vluchten. Met het hart in onze keel grijpen we onze camera en fotograferen we erop los. De lichtomstandigheden zijn niet optimaal en bini staat op een behoorlijke afstand, maar uiteindelijk we hebben haar!

De grootste kans om het witstaarthert te spotten heb je in de vroege ochtend of late middag in het Christoffelpark. Midden op de dag kan echter ook, want dat was ons geluk. Wil je bini ook zien? Loop dan het de 'white tail deer' trail in het Christoffelpark.