Mexico Visum

Als je op reis gaat naar Mexico, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Mexico nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Mexico heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Mexico bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Mexico overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Mexico gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.
Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.

Praktische informatie


Ook handig om te weten

De hoofdstad van Mexico is Mexico City.
Aantal inwoners in Mexico: 106 miljoen.
Oppervlakte van Mexico: 2,9x Frankrijk.
De reistijd naar Mexico is 11:00.
Gesproken Talen in Mexico: Spaans.
Aanvlieghaven(s) van Mexico: Cancun (CUN), Mexico stad (MEX).