Las Abejas: Acteal, House of Memory and Hope

Hoofdfoto bij reisverhaal 'Las Abejas: Acteal, House of Memory and Hope'
Was hier op 2018-04-29 Gepost op: 8 reacties.

El Centro de Derechos Humanos Fray Bartolomé de Las Casas, A.C.Gewapende agressie op het hoofdkwartier van Las Abejas: Acteal, House of Memory and Hope22 april 2018 dringende Acties gevraagd door Frayba ComunicaciónGewapende mensen vielen op 21 april 2018 het hoofdkwartier van de Civil Society Organization Las Abejas de Acteal aan en bleven met hun overmacht het leven, de veiligheid en integriteit van vrouwen, meisjes en kinderen bedreigen.Ongeveer rond 18:45 uur waren er geweerschoten rond Acteal te horen, in het vluchtelingenkamp "Los Naranjos", in de gemeente Chenalhó, Chiapas. Op die momenten vluchtten vrouwen, mannen, meisjes en kinderen om te schuilen. De schoten werden gehoord voor het huis van de heer Javier Luna Pérez die lid is van de Groene Ecologische Partij van Mexico.Om ongeveer 22:30 uur begon een groep van ongeveer 6 jongeren met vuurwapens, stokken en stenen het hek te vernietigen terwijl ze enkele schoten afvuurden.Volgens een getuigenis van een lid van Las Abejas de Acteal: "Gisteren werd het bloedbad herdacht, we hebben onze pijn herbeleefd, omdat degenen die het hek en het huis hebben verwoest, de manier hebben gevolgd waarop de paramilitaire groepen op 22 december 1997 handelden om ons verdrijven Niet alleen deden ze dat vanaf de weg zij kwamen ook op het terrein, er werden ook schoten gehoord in de buurt van de rivierOm ongeveer 23:16 uur begon de gewapende groep het huis te vernielen dat Las Abejas aan de kant van de weg had gebouwd. Op dat moment waren er ongeveer 15 mensen aanwezig, waaronder Antonio Gómez, de huidige president van de Peace Sowers Peace Council. Ze schoten op straatlantarens en lieten het gebied donker achter.Onder de mensen die zijn geïdentificeerd als agressors zijn: Juan Vázquez Pérez, Mariano Luna Vázquez, Juan Gabriel Luna Vázquez, Esteban Pérez Gutiérrez en Pedro Oyalte Vázquez.Las Abejas van Acteal hekelen deze feiten om schade aan het leven, veiligheid en integriteit te voorkomen, aangezien de gewapende mensen nog steeds in vrijheid zijn. "We zijn erg bang dat de gewapende groep naar de vluchtelingen gaat. We willen niet dat meer gewelddadige acties worden gepleegd tegen desplazados en onze organisatie. "Vandaag gooiden de agressors stenen naar de ruimte waar de maandelijkse herdenking van het Acteal-bloedbad plaatsvond.Geconfronteerd met de risico's voor het leven, de veiligheid en integriteit van vrouwen, mannen meisjes, kinderen van de Civil Society Las Abejas de Acteal, verzoeken wij u dringend een beroep in te dienen bij de Mexicaanse staat, waarin een einde wordt gemaakt aan agressies die de autonomie van Las Abejas de Acteal schenden.

Tekst en foto met persoonlijke toestemming van:El fuente   de bron van dit artikel.El Centro de Derechos Humanos Fray Bartolomé de Las Casas, A.C., (Frayba)Centrum voor de rechten van de mens. Fray Bartolomè de Las Casas, Centraal America(Frayba)Dirección AdresCalle Brasil 14

Barrio Méxicanos

29240 San Cristóbal de Las Casas

Chiapas, Méxicoemail:solidaridad@frayba.org.mx

Foto's bij dit blog

Voorvertoning Las Abejas: Acteal, House of Memory and Hope

Las Abejas: Acteal, House of Memory and Hope

Las Abejas: Acteal, House of Memory and Hope

Las Abejas: Acteal, House of Memory and Hope

Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Bestel het boek voor € 14,95 + gratis verzending.
Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Bestel het boek voor € 14,95 + gratis verzending.
 

8 reactie(s) bij "Las Abejas: Acteal, House of Memory and Hope"

 • profile image comment

  Wat vreemd dat je er hier niets over leest in kranten. Kun je die op de hoogte brengen met dit verhaal bijvoorbeeld?

  Door MiekeDeHaas • geplaatst op 2018-05-11 15:53:48
 • profile image comment

  Bizar dat dit gewoon aan de gang is en we hier zo weinig over horen. Sterkte

  Door ThijsVDenBurg • geplaatst op 2018-05-11 10:32:34
 • profile image comment

  Wat is dit verschrikkelijk!

  Door CBurgstad • geplaatst op 2018-05-04 22:41:36
 • profile image comment

  Vreselijk. Heel veel sterkte daar.

  Door Dianadm • geplaatst op 2018-05-01 12:32:25
 • profile image comment

  Verschrikkelijk. Raar dat je er hier verder ook niets over hoort.

  Door aticketto • geplaatst op 2018-04-30 15:49:25
 • profile image comment

  Dit is heftig, totaal onderbelicht in de media. Sterkte aan allen.

  Door karinm • geplaatst op 2018-04-30 08:50:05
 • profile image comment

  Zeer indringend. Regelmatig ben ik in gedachten bij jullie

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2018-04-30 07:15:30
 • profile image comment

  vreselijk

  Door corriedewinter • geplaatst op 2018-04-29 19:25:17

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.