Cancun

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cancun, een gruwel?

Cancun,
Mexico


Cancun, op het Mexicaanse schiereiland Yucatan, is niet zo geliefd bij de Nederlanders. Het is gemaakt voor de Amerikanen en dat zie en merk je ook meteen. Groot, uitgebreid en luxe. Beetje schreeuwerig en protserig. De Nederlanders die naar Yucatan komen zitten overwegend in Playa del Carmen, 75 kilometer zuidelijker. Deze stad heeft een meer Mediterraan karakter, en daar vallen wij Hollanders nu eenmaal meer voor.

Toch vinden wij het niet onaangenaam in Cancun, integendeel. We voelen ons snel thuis en ook met de auto is het hier gemakkelijk rijden en zijn de diverse plaatsen van de stad, waar we heen willen, goed bereikbaar. De prachtige brede en mooi ‘ aangeklede’, verzorgde boulevards vallen ons op. Grote hotels met gelukkig veel tussenruimte. Men heeft hier geen ruimtetekort zo blijkt al gauw. Alles is zeer ruim opgezet. Dat maakt Cancun ook tot een erg uitgestrekte stad. Een auto is hier onmisbaar, zoals we gauw zullen ontdekken. De hotelzone zelf is al 25 kilometer lang.

Het ligt op het voormalige eiland Cancun, een langgerekt en smal eiland. Aan twee kanten is het eiland verbonden met het vasteland, zodat er nu aan de ene kant de zee is en aan de ‘binnenkant’ een uitgestrekte lagune. Dat maakt dat je in Cancun niet het gevoel hebt louter door een betonwoestijn te lopen. Er is genoeg water en groen om je heen.

Het strand op de foto is Playa Delfines. Op de achtergrond de stad zelf, waar de stranden voor de locals zijn. Een stuk gezelliger!

We zullen hier van jullie wel kritiek op krijgen, maar wij vonden Cancun ' heel goed te doen' (Veel langer dan een paar dagen moet je er overigens ook weer niet zijn...)