Top 5 ultieme relaxvakanties image
Lkoedam

Top 5 ultieme relaxvakanties

Je weet wat je op je volgende reis wilt: een lekkere vakantieplek om te relaxen. Simpel maar van alle gemakken voorzien. Een tikje alternatief maar ook niet vies van een beetje glamour. Daarom: vijf lekkere hipp(i)e hotspots speciaal voor jou.

Kom tot rust op het strand van het Mexicaanse badplaatsje Tulum. Foto: Beto Adame.
Kom tot rust op het strand van het Mexicaanse badplaatsje Tulum. Foto: Beto Adame. (© Columbus Travel 2015)


Mexico: in hogere sferen aan de Costa Yoga



In de middeleeuwen was Tulum, aan de Caribische Zee van het schiereiland Yucatan, een van de laatste steden die door de Maya’s werd gebouwd en bewoond. De imposante ruïnes zijn verre van de enige attractie: de hagelwitte stranden en verkwikkende cenotes (waterpoelen) van het gebied trekken al sinds jaar en dag reizigers met een spirituele inslag. De kust bij Tulum wordt inmiddels gekscherend de Costa Yoga genoemd, en niet onterecht – er zijn een dozijn yogaresorts neergestreken. Onze favoriet is de Uno Astro Lodge, een geliefde plek voor een meditatiesessie onder de sterren (healings op aanvraag). Stijlvolle hutjes op het strand vanaf € 70. Tip voor rustzoekers: hoe zuidelijker en dichterbij je bij het natuurreservaat Sian Ka’an komt, hoe rustiger het strand wordt.



Portugal: glampen in de Algarve



Een Mongoolse yurt, een gepimpte brandweerauto en een omgebouwde antieke circuswagen: het zijn de ongebruikelijke, verrassend comfortabele slaapplekken van Eco-Lodge Brejeira. De glamping spot, ontsproten aan het brein van Nederlands stel Sander en Claire, ligt midden in het vredige, bergachtige en relatief onontdekte binnenland van de Algarve, vanaf € 20.



Seychellen: fietsen naar het mooiste strand ter wereld



Met zijn prachtige granieten rotsen is Anse Source d’Argent op het autovrije eilandje La Digue ongetwijfeld een van de meest bijzondere stranden ter wereld. En toch verrassend rustig. Je fietst er naartoe. Waai uit, geniet van een heerlijk ongecompliceerde lunch bij het restaurantje van Big Mama en spring weer in het zadel voor de terugtocht naar het gezellige Vanilla Guesthouse.



India: op yogation



Yoga en vakantie hebben veel gemeen – beide geven in gelijke mate energie en rust. Combineer ze in een yogation en je hebt een krachtige succesformule te pakken. Dat is de gedachte achter het veertiendaagse yogaprogramma van de Sivananda Yoga Vedanta Dhanwantari Ashram. Je dagschema is ingedeeld in het oefenen van asanas (yogahoudingen) en het volgen van filosofie- en meditatielessen tussen de kokospalmen. Één keer per week heb je de hele dag vrij om de schitterende voetheuvels en idyllische waterwegen van de Indiase deelstaat Kerala te verkennen.



Panama: Caribisch kamperen



De Caribische eilanden aan de oostkust van Panama, met hun ideale combinatie van tropische jungle en zandstranden, wachten op ontdekkers. Het paradepaardje is Isla Bastimentos, waar je kunt hiken of paardrijden naar een romantisch strandje voor twee, snorkelen bij het rif of eenvoudigweg luieren in je hangmat bij je tent met bed in de Palmar Tent Lodge. Met een cocktail in de hand uiteraard.


Dit artikel is geproduceerd door Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)