Punta Cana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Punta Cana image

Monstertruck excursie rondom Punta Cana

Punta Cana
Dominicaanse Republiek
JvanderVeen

Monstertruck excursie rondom Punta Cana

Hallo allemaal, daar zijn we weer. Was even lastig om dit op internet te krijgen. De batterij van de laptop was bijna leeg en toen vloog de verbinding er ook nog uit. Valt niet mee hoor, via de wifi van het hotel, zittend langs het zwembad . Daarom nu alle voorwerk (foto’s uitzoeken en dit verhaal schrijven) al op de kamer gedaan. Dan is het via de wifi een kwestie van er op knallen en klaar.
Goed, dan de vakantie weer. Na de pittige dag van het Saona eiland hadden we echt even een dagje rust nodig. Dus de dinsdag ging weer in de laagste versnelling en voornamelijk in de schaduw om ook de aangebrande lichaamsdelen wat rust te gunnen. Verder niet zo veel over te vertellen dus, behalve… dat ik er ’s avonds achter kwam de sleutel van de kluis te hebben verloren. Erg lastig want de tickets voor morgen lagen er in. We hadden snel beredeneerd dat op deze luie dag niet zo veel mogelijkheden waren om iets te verliezen. Behalve in de al eerder beschreven luie stoelen van café Dominica, waar we een uurtje onderuit in de lounge stoelen hadden gehangen. Bij de receptie vertelden ze me eerst nog dat ik 50 dollar moest betalen als ik de sleutel echt kwijt was. Toen gingen ze het café bellen (5 minuten lopen, dus dan ga je bellen) maar daar wisten ze van geen sleutel. Net toen de onderhandelingen met de receptie op een dood spoor dreigden te komen, belde het café dat ze toch de sleutel hadden gevonden. Snel opgehaald, vriendelijk naar de receptie gezwaaid en met een gerust hart naar bed.
Woensdag 7 september doen we de Monstertruck Safari. Het vertrek is om kwart voor 8 en begint met een busreisje naar Higuey, waar een 8x8 truck op ons staat te wachten. Er zijn banken in gemonteerd (beetje als de citytrip bussen in grote steden, maar dan met een truck) waar we via een trapje naar toe moeten klimmen. De tocht gaat over onverharde wegen en door rivieren naar het groene binnenland van de DR. Het is erg tof om zo door de prachtige natuur te rijden, je ziet, ruikt en hoort alles. Af en toe hangen takken zo laag (of is de truck zo hoog?) dat we moeten bukken om ze niet in ons gezicht te krijgen. Ook kunnen er dan leuke beestjes uit de takken in je nek vallen…
De gids is een grappige man die een Antiliaans soort Nederlands spreekt. Hij legt alles uit en vertelt ook dat het een traditie is om de rit in te wijden met een cuba libre (cola met rum dus). Jammie. De bekers worden voorin gevuld en doorgegeven naar achteren. Deze inwijding zal gedurende de dag nog 4 keer herhaald worden zodat een aantal aanwezigen (waaronder your’s truly) 5 glazen cola met vitaminen (zoals ze dat hier noemen) wegwerken. Jammer voor Annelies dat ze niet van cola houdt. Alternatieven zijn water en Sprite. Langs de kant van de weggetjes staan voortdurend kinderen (en ook volwassenen) naar ons te zwaaien met een lach op hun gezicht. Opnieuw wordt duidelijk hoe vriendelijk iedereen hier is. We bezoeken een schooltje in de bush waar 8 donkere kindjes les krijgen. Eigenlijk horen er 14 te zijn maar de rest kon de school vandaag niet bereiken. Ze komen van ver gelopen en kunnen soms niet over een rivier of langs een berg. Bizar. Ook hier hebben alle kindjes een mooi schoolkostuum aan, blauwe bloesjes en een bruine broek of rok.
Dan bezoeken we een plantage waar we verse tropische vruchten eten die zo van de boom komen. Daarna krijgen we een Dominicaanse lunch geserveerd met kip en rijst. We kunnen zwemmen in de rivier maar dat vinden we toch een beetje link (muskietenbroedplaats). De natuur is hier werkelijk fantastisch, een rijkdom aan planten en bloemen. Ik heb nog nooit zo veel foto’s gemaakt. Je blijft knippen. Een selectie is weer bijgevoegd hier, de rest laten we na terugkomst zien.
Als laatste gaan we naar de mega grote suikerrietvelden. Die worden bewerkt door vluchtelingen uit Haïti. We proeven een stuk suikerriet. Je moet er op kauwen en dan zuigen, erg zoet. Ook zien we een voodoo man die in een donkere kamer zit, omringd door allerlei vreemde dingen. Er wordt bij verteld dat dit de witte voodoo is, die positief is (mensen helpen etc.). In Haïti zelf heb je de zwarte voodoo, daar wil je niks mee te maken hebben. Je krijgt hier wel een dubbel gevoel. De Haïtianen leven in armoede, er lopen kinderen te bedelen, dan besef je weer even hoe ongelijk alles is. Als we weer verder rijden is iedereen even stil met zijn eigen gedachten. Verderop staan al weer Dominicaanse kinderen te zwaaien, zodat we wat vrolijker worden en heftig terugzwaaien en Ola, Ola roepen (hallo in het Spaans). De truck is om 4 uur weer terug (onderweg hebben we nog even een tropische regenbui van 15 minuten doorstaan), we stappen over in de bus die een lange terugtocht langs alle hotels maakt. Rond half zes komen we vermoeid naar voldaan bij ons hotel.
Dit was een prachtige dag met heel veel bijzondere ontmoetingen. Donderdag maar weer een rustdag inlassen. Overigens zijn we vandaag weer behoorlijk bijgekleurd door de hele dag in de zon.
Groetjes allemaal en tot de volgende keer.

Foto's

b74eb.jpg
b74eb.jpg
JvanderVeen
52502.jpg
52502.jpg
JvanderVeen
47dec.jpg
47dec.jpg
JvanderVeen