Sierra Maestra NP vaccinatie

Ga je op reis naar Sierra Maestra NP, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Sierra Maestra NP. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Sierra Maestra NP en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Sierra Maestra NP kan namelijk van gebied tot gebied in Sierra Maestra NP verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Sierra Maestra NP nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Sierra Maestra NP.  

Informatie over Sierra Maestra NP

Beste foto's & tips van Sierra Maestra NP

'445772' door corriedewinter '445772' door corriedewinter

CubaSierra Maestra NP

CubaSierra Maestra NP

Slim vervoer in de...

corriedewinter

We brengen een paar dagen door in de Sierra Maestra, een berggebied ten westen van Santiago de Cuba, waar Fidel Castro zich met 11 anderen schuilhield na een mislukte poging om Batista, de dictator op Cuba te verdrijven. De paden en kampen die ze gebruikten zijn nog steeds aanwezig en wij bezoeken de drie kampen, waar nog een eenvoudig ziekenhuisje dat door Che Guevara is opgezet, is te zien, een helikopterplatform en wat hutjes waar de rebellen leefden. Het huisje van Fidel is opnieuw gebouwd, maar de spullen zijn origineel. De rebellen leefden zoveel mogelijk van de natuur, maakten de meubels zelf en zullen wel duurzaam met de schaarse middelen zijn omgegaan. Op de terugweg zien we deze jongen langs de steile berg naar beneden suizen op zijn zelfgemaakte karretje. De rempedalen zijn van oude autoband gemaakt, het karretje zelf van gevonden hout. De jongen stuurt met een oude riem, zijn gordel is een gebruikte fietsband en zijn spullen bewaart hij in een gebruikte kunstmestzak. Als dat niet duurzaam is!

'514371' door HenkVanetie '514371' door HenkVanetie

CubaSierra Maestra NP

CubaSierra Maestra NP

Hummingbird

HenkVanetie

Toen wij dit jaar in Juni op Cuba waren had ik 1 wens en dat was het footgraferen van een Kolibrie oftewel een Hummingbird. Na 6 dagen op Cuba baande we onze reis voort naar Hotel El Salton in de Sierra Maestra, waar wij 2 nachten vertoefden. Wij hadden een erg leuke en fijne gids (sprak Nederlands geweldig) en nam ons naar de mooiste plekken. Een woord super, maar helaas geen Hummingbird. Aangekomen in het hotel zaten we heerlijk na te genieten met een lekker koud biertje en toen gebeurde het onverwachtse. Een kolibrie ! Na een tijdje deze geobserveerd te hebben wist ik wat het vogeltje (ca. 6cm groot) deed en om de zoveel minuten kwam hij terug. Ik heb toen gelukkig wat foto's kunnen maken en toen kwam de zon er ook nog eens bij. Ik ben heel erg blij met deze foto.

Laat kaart zien