Sierra Maestra NP malaria

Is er malaria in Sierra Maestra NP en wat zijn de malaria gebieden Sierra Maestra NP? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Sierra Maestra NP, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Sierra Maestra NP. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Sierra Maestra NP verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Sierra Maestra NP om te zien of jouw Sierra Maestra NP reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Sierra Maestra NP is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Sierra Maestra NP

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Sierra Maestra NP.  

Informatie over Sierra Maestra NP

Beste foto's & tips van Sierra Maestra NP

'445772' door corriedewinter '445772' door corriedewinter

CubaSierra Maestra NP

CubaSierra Maestra NP

Slim vervoer in de...

corriedewinter

We brengen een paar dagen door in de Sierra Maestra, een berggebied ten westen van Santiago de Cuba, waar Fidel Castro zich met 11 anderen schuilhield na een mislukte poging om Batista, de dictator op Cuba te verdrijven. De paden en kampen die ze gebruikten zijn nog steeds aanwezig en wij bezoeken de drie kampen, waar nog een eenvoudig ziekenhuisje dat door Che Guevara is opgezet, is te zien, een helikopterplatform en wat hutjes waar de rebellen leefden. Het huisje van Fidel is opnieuw gebouwd, maar de spullen zijn origineel. De rebellen leefden zoveel mogelijk van de natuur, maakten de meubels zelf en zullen wel duurzaam met de schaarse middelen zijn omgegaan. Op de terugweg zien we deze jongen langs de steile berg naar beneden suizen op zijn zelfgemaakte karretje. De rempedalen zijn van oude autoband gemaakt, het karretje zelf van gevonden hout. De jongen stuurt met een oude riem, zijn gordel is een gebruikte fietsband en zijn spullen bewaart hij in een gebruikte kunstmestzak. Als dat niet duurzaam is!

'514371' door HenkVanetie '514371' door HenkVanetie

CubaSierra Maestra NP

CubaSierra Maestra NP

Hummingbird

HenkVanetie

Toen wij dit jaar in Juni op Cuba waren had ik 1 wens en dat was het footgraferen van een Kolibrie oftewel een Hummingbird. Na 6 dagen op Cuba baande we onze reis voort naar Hotel El Salton in de Sierra Maestra, waar wij 2 nachten vertoefden. Wij hadden een erg leuke en fijne gids (sprak Nederlands geweldig) en nam ons naar de mooiste plekken. Een woord super, maar helaas geen Hummingbird. Aangekomen in het hotel zaten we heerlijk na te genieten met een lekker koud biertje en toen gebeurde het onverwachtse. Een kolibrie ! Na een tijdje deze geobserveerd te hebben wist ik wat het vogeltje (ca. 6cm groot) deed en om de zoveel minuten kwam hij terug. Ik heb toen gelukkig wat foto's kunnen maken en toen kwam de zon er ook nog eens bij. Ik ben heel erg blij met deze foto.

Laat kaart zien