Vakantie voor de halve prijs? Ga in 2018 naar Cuba image
Lkoedam

Vakantie voor de halve prijs? Ga in 2018 naar Cuba

Enerzijds is het cru om juist nu, vlak na orkaan Irma en ten koste van de verslechterde relatie met de VS, goedkoop op vakantie te gaan naar Cuba. Anderzijds kunnen de locals je pesos goed gebruiken. Als je begin 2018 naar het eiland afreist, betaal je slechts de helft voor je vakantie.



Deze goedlachse dame is inmiddels een bekende in Havana (Foto: Reisreporter fotoar)



Het ging de Cubaanse toeristenindustrie sinds eind 2014 voor de wind. Door de nieuwe (handels)betrekkingen met de VS, kwamen er tientallen lijnvluchten tussen beide landen bij. Dit resulteerde in duizenden Amerikaanse toeristen. Vandaag de dag ziet de situatie er anders uit. Niet alleen heeft president Trump de relatie weer afgezwakt en bepaalde toeristenlicenties moeilijker verkrijgbaar gemaakt, maar er kwam ook nog eens een orkaan aan wal die veel schade toerichtte.



Zo betaal je minder voor je vakantie op Cuba



Met name deze winter kun je, zeker als niet-Amerikaan, profiteren van enorme kortingen. Zo vind je op Expedia kortingen tot wel 51% – zoek naar dagkortingen – op geselecteerde hotels en gasthuizen. Als je bij de Spaanse hotelbeheerder Meliá een kamer boekt in een van de grote steden profiteer je van 39% korting. Hetzelfde geldt voor héél 2018 in Varadero, mits je voor 20 november boekt. En als je vóór 30 april 2018 een boeking maakt bij een van de hotels van Gaviota, in het oude centrum van Havana, betaal je 15% minder voor je boeking. Ook op Airbnb, dat steeds populairder wordt op Cuba, worden de prijzen verlaagd. Met sommige huiseigenaren kan zelfs onderhandeld worden over de prijs. Tip: maak gebruik van de nieuwe Airbnb-functie ‘Ervaringen’ voor typisch Cubaanse ervaringen met de locals in bijvoorbeeld Havana