Costa Rica

veilig rijden door Costa Rica.

Costa Rica is een prima land om zelf de auto te besturen. Er zijn echter een aantal NUTTIGE tips voor je eigen veiligheid!

1) Rijd nooit in het donker als je de weg niet kent! Door de weerstomstandigheden zitten er regelmatig flinke gaten in de weg, is er door de hevige regenval een boom om gevallen of een stuk weg weggespoelt.
2) Wil je van San Jose naar Corcovado neem dan NIET de Pan.America weg! Deze wordt niet voor niets de DODENWEG genoemd.
3) Rijd van San Jose naar Corcovado via de kust weg..Jaco..Quepos etc.Is een prettige, mooie weg.
4) Krijg je een lekke band? Gewoon doorrijden tot een benzinestation.
5) Is je tank half leeg en je komt een benzinestation tegen?? tanken..je kan lang niet overal tanken.
6) Ga je iets eten in een restaurant? Parkeer je auto zo dat je hem kan zien, zet de achterkant zo dat je er moeilijk bij kan. Laat binnenin niet zien dat je een toerist bent..(kaart boeken,koffer..) Voor je het weet ben je je bagage kwijt.(Helaas ervaring mee..)
7) Rijd niet harder dan mag..meestal 60 km of 80 km. Er wordt veel gecontroleerd. Je moet meteen betalen meestal $400,-
8)Neem een 4 wd auto.
9) Ben je de weg kwijt? Lang niet overal staan borden (er is wel verbetering!). Vraag een taxi-chauffeur je voor te gaan. Is niet duur.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt en verder is het dan genieten!! Prima te doen!!!!
0
6

Info over deze tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
5112
Geplaatst op
28 jul 2010
Land
Categorie
Algemene tip
Laat kaart zien
 

6 reactie(s) bij "veilig rijden door Costa Rica."

 • profile image comment

  Goed om te weten! Voorzichtigheid is altijd op zijn plaats, maar volgens mij is het dan best te doen.

  Door mmlvriends • geplaatst op 2010-09-16 10:59:33
 • profile image comment

  Bedankt voor deze tips! Wij gaan in november met een huurauto door Costa Rica reizen, en ik was net op zoek naar dit soort tips. Vooral de tips met betrekking tot het omgaan met ``zelfstandige verkeersagenten´` zijn handig. Het ministerie voor Bu Za waarschuwt voor roofovervallen van met name huurautobestuurders. Dat verbaasde mij een beetje, want ik`dacht dat Costa Rica juist zo veilig is (zeker vergeleken met andere midden-amerikaanse landen). Maar als ik deze tips en reacties lees is het zelf rijden in Costa Rica toch prima en veilig te doen.

  Door Lieneke • geplaatst op 2010-08-07 20:46:15
 • profile image comment

  Toch nog even een reactie op alle reacties, je moet overal een bon vragen want bij ons hebben ze in Frankrijk geprobeerd 2x te innen! Maar doordat wij de bon konden laten zien, ging die vlieger niet op!

  Door Annemieke50 • geplaatst op 2010-07-29 07:22:31
 • profile image comment

  Even een reactie op de boete bij een bekeuring..gelukkig niet zelf meegemaakt maar is mij verteld door iemand die hier 11 jaar woont..er zijn zelfs agenten tegenwoordig die andere agenten controleren op corruptie.Die worden dan meteen ontslagen.Wij houden ons maar aan de snelheid. Dat onze bagage geroofd is is al vervelend genoeg. Verder wonen er hier heeeeeel veeel aardige behulpzame mensen. Tenslotte kan je in Amsterdam, parijs, madrid..ook beroofd worden.

  Door FRIEDAJANSEN • geplaatst op 2010-07-29 01:34:45
 • profile image comment

  Als je $400 hebt betaald voor een boete ben je flink opgelicht door de politieagent (tenzij je 'de nieuwe verkeerswet' tegen je hebt gehad. Vraag de agent altijd om een echte bon. In geval van twijfel vraag naar zijn ID en bel naar 2523-2016. Dit is het meldpunt corrupte agenten van het OIJ (zeg maar een soort van recherche). 's Nachts rijden heb ik nooit problemen mee zolang je maar 1000% extra goed oppast. En ja, de 4WD is écht nodig :)

  Door GekkeHenkie • geplaatst op 2010-07-28 21:58:51
 • profile image comment

  Hele goede tips voor ons. Wij reizen vaak het liefste zelfstandig en dan is een eigen auto in het land toch wel heel erg handig. Dit zijn fijne dingen om te weten, vooral tip 2 en 3 zijn tips die we zeker zullen onthouden. Als het zover is, kijken we zeker de tips van Costa Rica nog na!!!!!! Veel plezier nog!

  Door albertensandra • geplaatst op 2010-07-28 09:03:24

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.