Waterton Lakes NP foto's & tips

'457390' door floriscal '457390' door floriscal

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

Berin met jong

floriscal

Hele wandelingen gemaakt om deze beer te spotten. Niet gezien en daar opeens staat ze vlak langs de weg. Is dit nou een zwarte beer of een grizzly. Deze berin ging rechtop staan om 1 van haar jongen, die achterbleef, bij zich te roepen.

'509228' door awesomemore '509228' door awesomemore

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

Terug in de tijd

awesomemore

Waterton Lakes National Park is een van de mooiste plekjes van Canada (waar ik ben geweest dan). Hier schudden de prairie en de Rockies elkaar de hand, vind je meren, rivieren, wolven en beren. Vlak voordat je het park (dat grenst aan c.q. overloopt in West Glaciers in de USA) binnenrijdt kom je langs een paddock waar je over een klein weggetje terug de tijd in lijkt te rijden en je auto in een paard verandert wanneer je tussen de bison doorrijdt die hier hard werken aan hun comeback from near extinction.

'522081' door ALopezBlanco '522081' door ALopezBlanco

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

Rondje om de bizons

ALopezBlanco

Net binnen de grens van Waterton lakes NP ligt de Bison Paddock, een klein reservaat waar bizons leven. Er loopt een rondweg doorheen (eenrichting) waar je easyriding kan genieten van het mooie landschap en je met een beetje geluk de Bisons van dichtbij kan zien. Op het uitkijkpunt waar deze foto genomen is zagen we de zwarte stipjes, toen we door de paddock reden zaten ze waarschijnlijk net achter de heuvels want geen een gezien. Nou, dan nog maar een rondje want er zijn vervelender plekken om te rijden. De tweede keer meer geluk :-) Hoeveel bizons zie jij op de foto?

'525141' door ALopezBlanco '525141' door ALopezBlanco

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

Genieten op een...ban

ALopezBlanco

Waterton Lakes National Park is een niet zo'n druk bezocht park in het zuidwesten van Alberta, Canada. Het omrijden waard! Bijzonder aan dit park is dat het grens aan het in Amerika gelegen Glacier National Park. Samen vormen ze het Waterton-Glacier International Peace Park. Je kan een boottrip doen vanuit Waterton naar de overkant waar je alleen even aan land mag in de USA en een versnapering kan nemen. De tocht over het meer is vooral mooi bij zonnig weer (wij hadden laag hangende bewolking) zodat je volop van het meer en de omgeving kan genieten. Wij verbleven in Waterton op de campground vlak aan het meer. We waren er twee dagen. De eerste dag heerlijk zonnig weer, we maakten een wandeling langs het meer en waande ons bijna op een tropisch strand....bijna want de besneeuwde bergtoppen en de frisse wind herinnerde ons eraan dat we in Canada zaten!

'530588' door ALopezBlanco '530588' door ALopezBlanco

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

Wonderschoon Waterton

ALopezBlanco

We reden met ons 'campertje' het Waterton Lake NP binnen.We hadden grote verwachtingen van dit park. We hadden een bezoek aan dit park ingepland na een tip van een Canadese vrouw bij de Athabasca Gletsjer. Ze vertelde vol enthousiasme over dit park! Nou ze had geen woord te veel gezegd. Na het binnenrijden werden we gelijk getrakteerd op een uitzicht op een prachtig blauw meer ( Lower Waterton Lake), omringd door een groen landschap met de besneeuwde bergen op de achtergrond. Geniet mee....of nog beter als je naar Canada gaat plan een bezoek aan dit park in! Al eerder plaatste ik foto's met tips over dit park en ik heb er ook een blog (met dank aan meneer de uil) aan gewijd. Ik ben al net zo enthousiast als onze tipgeefster.

'536652' door Jeanne '536652' door Jeanne

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

Het late zonnetje

Jeanne

Vanuit Calgary eerst naar het Waterton Lake National Park gereden voor een paar dagen, 300 km. zuidwaarts via High River en Clearholm. De wandelpaden rond het meer geven je een prachtig beeld op de omringende bergen. In de vroege avond schijnt de zon nog enigszins op de toppen, zittend op het strand is het "op en top" genieten! Een week geleden thuis gekomen, nu gaat het grote sorteren beginnen!!

'550501' door Jeanne '550501' door Jeanne

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

Geen massatoerisme

Jeanne

We verblijven een aantal dagen in Waterton Lakes NP., een prachtig gebied waar je schitterende wandelingen kunt maken. We bezoeken o.a. de Red Rock Canyon met zijn, de naam zegt het al, rode gesteente. Voor liefhebbers van mountain biking, horseback riding of hiking trips is dit een aantrekkelijk gebied. In de winter zijn alleen diverse paden afgesloten vanwege sneeuwval. De kans dat je hier beren tegenkomt is zeer wel aanwezig, let op de waarschuwingsborden! Toeristen zijn wij hoegenaamd niet tegengekomen.

'544764' door Jeanne '544764' door Jeanne

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

Koolzaadvelden

Jeanne

Dit panorama zien wij als wij rijden van Calgary (2) naar Waterton Lake NP, 290 km zuidwaarts De uitzichten zijn weids en naderen steeds meer het bergachtige gebied Rocky Mountains. Hier en daar een boerderij ver en verlaten van alles. We reden dwars door de koolzaadvelden, zo ver als we konden kijken. De oppervlakte koolzaadvelden is in Canada 5,5 miljoen hectare. In 2012 was Canada de grootste koolzaadproducent (15.409.500 ton) ter wereld. Even openen aub

'540112' door Jeanne '540112' door Jeanne

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

Een panoramisch...lan

Jeanne

Vanaf Calgary rijden wij 290 km. zuidwaarts over de High Way 2 naar Waterton N.P. Het landschap veranderd voortdurend van karakter, we zijn nog maar net begonnen aan een tour door Canada, het is nu al prachtig. We vervolgen onze weg via Pincher Creek (6) om uiteindelijk aan te komen op onze bestemming aan het Waterton Lake. Even vergroten aub.

'555044' door Jeanne '555044' door Jeanne

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

Red Rock Canyon

Jeanne

We bezoeken het Waterton N.P. en maken een wandeling in het gebied The Red Rock Canyon. De wandelpaden zijn goed aangegeven, probeer hier en daar van de paden af te gaan, je komt op plekjes waar je echt niemand tegenkomt. Kleine watervalletjes, kabbelende stroompjes, de bergen en het frisse groen, geven je een echt Canada gevoel.

'557687' door Jeanne '557687' door Jeanne

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

Een en al natuur

Jeanne

Het Waterton Lake NP is nog niet zo druk bezocht als de andere Nat. Parken in Canada. Het is gelegen in het zuiden van Alberta en heeft een oppvl. van 525 km2. In dit mooie ruige gebied leven edelherten, zwarte beren, grisslyberen en elanden. Het Waterton Lake ligt op de grens met de Verenigde Staten, en vormt samen met het in de VS gelegen Glacier NP, het Waterton Glacier International Peace Park, een unie die door de UNESCO op de werelderfgoedlijst is geplaatst.

'569898' door Jeanne '569898' door Jeanne

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

Uitzicht op Waterton.

Jeanne

Bij mijn vorige foto vertelde ik al dat het Hotel Prince of Wales een prachtig uitzicht heeft op Waterton Lake. Het hotel is gebouwd in 1926/1927, grensgebied Canada/Montana USA. Een aanrader is om met de boot vanuit de plaats Waterton het meer op te gaan. Het eindpunt is net over de grens in de staat Montana waar je voet aan wal zet en een wandeling kunt maken. Wat betreft de ligging van het hotel, heb ik toch niets te veel gezegd?! Even vergroten aub.

'569862' door Jeanne '569862' door Jeanne

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

Uitzicht op Waterton.

Jeanne

Het hotel Prince of Wales is gelegen op een heuvel met een prachtig uitzicht op het Waterton Lake. Vanwege de ligging krijgt dit hotel een waarderingscijfer van 9,3. De meningen zijn nogal verdeeld over de prijs/kwaliteit verhouding. Toch is het leuk om even binnen te kijken, de gehele inrichting is van hout en uiteraard Engels georienteerd.

'1090333' door baatjes '1090333' door baatjes

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

Herstel na een...bosb

baatjes

Gisteren plaatste ik een foto van de berghelling die naar Bertha Lake voerde. Langs dit pad stonden restanten van bomen die de felle bosbrand van vorig jaar maar nauwelijks overleefd hebben. De stammen veelal verkoold. Maar zoals door een aantal RR's opgemerkt, herstelt de natuur zich weer. Dat laat dit beeld zien. Op de achtergrond zie je afgebrande bomen staan, maar de bloemen op de voorgrond groeien alweer uitbundig. Na ons bezoek aan Waterton Lakes NP hebben we nog meer respect gekregen voor de natuur en haar weerbaarheid.

'1090254' door baatjes '1090254' door baatjes

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

Landschap na een...bo

baatjes

Waterton Lakes NP werd in september 2017 getroffen door een zware bosbrand. Veel van de bomen en struiken gingen verloren. Lang niet alle wandelingen waren open toen wij dit park bezochten. De wandeling naar Bertha Falls en Bertha Lake wel. De wandeling heeft diepe indruk op ons achtergelaten. De gevolgen van de brand zijn goed zicht- en ruikbaar.

'1080085' door baatjes '1080085' door baatjes

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

Red Rock Canyon

baatjes

Een tijdje terug plaatste reisreporter Jeanne een foto van Waterton Lakes NP en dan van Red Rock Canyon. Deze foto was van 2016. Ik gaf toen al aan dat ik het park niet herkende. In september 2017 is namelijk 2/3 van het park door een bosbrand verwoest. Hier een foto van Red Rock Canyon van hoe het er nu uitziet. In augustus mocht je alleen te voet of per fiets dit gedeelte van het park verkennen.

'1089707' door baatjes '1089707' door baatjes

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

De weg naar Waterton.

baatjes

Wij overnachtten in Pincher Creek. Vanuit deze plaats, waar je nog niet dood gevonden wilt worden, rij je in ongeveer een half uur naar Waterton Lakes NP. Tenzij je, zoals wij, overal stopt langs Highway 6. Je kunt je hart hier ophalen wat betreft fotograferen en vogelen. Deze 'verlaten' wagens stonden mooi te zijn op de prairie.

'1089492' door baatjes '1089492' door baatjes

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

De weg naar Waterton.

baatjes

De weg naar Waterton Lakes NP laat een heel divers landschap zien. Kijk je aan de ene kant van de weg dan zie je een bergwand als achtergrond. Kijk je aan de andere kant van de weg dan zie je prairie. Dit beeld heb ik van het Wilde Westen. Alleen jammer van de elektriciteitsdraden ;-). Dat past dan weer niet bij het Wilde Westen.

'1095331' door baatjes '1095331' door baatjes

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

Watertoren van...Wate

baatjes

Vlakbij het iconische hotel Prince of Wales staat deze watertoren. Voor ons is deze toren onlosmakelijk verbonden met Waterton Lakes NP, net als het hotel. Bijna overal in het park heb je zicht op het hotel en de watertoren. Ik vond hem mooi genoeg om hem alleen een foto te gunnen. Op de achtergrond zie je kale dennenbomen die zijn gesneuveld in de bosbranden van september 2017.

'1095671' door baatjes '1095671' door baatjes

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

Prince of Wales Hotel

baatjes

In Waterton Lakes NP staat een mega hotel op een hoge heuvel. Het Prince of Wales hotel. Vanuit het restaurant heb je mooi zicht op het grootste meer van het park. Het gebouw is geheel opgetrokken uit hout. Ondanks dat het hotel met stalen kabels in de grond is vastgemaakt schudt het hotel nog steeds bij harde wind. En hard waaien doet het er vaak. In de nazomer van 2017 heeft de brandweer alles op alles gezet om dit gebouw te redden van de vlammen van de grote bosbrand die in het park woedde. Met succes.

'1089376' door baatjes '1089376' door baatjes

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

De weg naar Waterton.

baatjes

Alles bij elkaar hebben we wel een paar uur doorgebracht op de weg naar Waterton Lakes NP. Zoveel moois te zien. Bij deze boerderij stopten we omdat we wat vogels in het water zagen dobberen. Mijn oog werd al snel getrokken door de boerderij die zo fantastisch voor de bergen met wolken ligt.

'1089965' door baatjes '1089965' door baatjes

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

Nog 1x: De weg naar..

baatjes

Ik beloof dat dit de laatste foto is van de fotogenieke weg naar Waterton Lakes NP is. Ook langs dit plekje reden wij een aantal malen omdat we in Pincher Creek verbleven en over Highway 6 naar Waterton Lakes NP moesten. Bij dit bedrijf kun je je paard onderbrengen, eigenlijk is het gewoon een manage. Hooi hebben ze in ieder geval in overvloed.

'1084390' door baatjes '1084390' door baatjes

CanadaWaterton Lakes NP

CanadaWaterton Lakes NP

De weg naar Waterton.

baatjes

Deze zomer hebben we het mooie park Waterton Lakes bezocht. De weg er naar toe is al een bezienswaardigheid op zich. De komende tijd zal ik wat meer foto's van al het moois langs deze weg plaatsen. Het park is niet zo druk bezocht en dat illustreert deze foto. In geen velden of wegen waren andere mensen te bekennen. Gisteren zijn we vol hoop (en verdriet) het nieuwe jaar in gegaan. Deze foto symboliseert de weg die voor ons ligt en de mogelijkheden die een nieuw jaar biedt. Ik hoop dat iedereen een mooi 2019 heeft, met het minimale aan verdriet en ellende.