Vancouver Island

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vancouver Island image

Vancouver Island

Vancouver Island
Canada
Marscham

Vancouver Island

Na de drukte van de Olympische Spelen was Vancouver weer rustig. Dit betekende ook dat iedereen weer op zoek was naar een nieuwe baan. Wij hadden bedacht ons geluk op Vancouver Island te beproeven!

Samen met Ronnie & Esther die net waren aangekomen zouden we die kant opgaan.
Voordat we vertrokken moesten we natuurlijk wel nog naar een ijshockey wedstrijd van de Vancouver Canucks! De sfeer was weer lekker fanatiek, met veel vechten op het ijs en uiteindelijk een overwinning, Go Canucks!

Vervolgens met z'n vieren in onze gehuurde jeep op pad. We zijn naar de Capilano Suspension Bridge geweest, een hoge, wiebelende hangbrug over een ravijn. Iets minder fijn voor de mensen met hoogtevrees, leuk hè Ronnie!
Daarna namen we de ferry naar Nanaimo op Vancouver Island, een mooie tocht van bijna 2 uur langs de Gulf Islands.

We hadden een heel leuk huisje gehuurd in Qualicum Beach. Via een steil klimmetje kwamen we vanuit onze achtertuin op het strand. Een betere tuin kon je je niet wensen, vol met krabben, zeesterren en zelfs zeehonden die voor de kust verbleven. Je kon ze zelfs vanuit binnen het huisje horen, echt leuk!

Vanuit hier hebben we de omgeving verkend. De National Parks met watervallen en bossen vol met eeuwen oude dikke bomen.
We zijn nog een dagje naar de hoofdstad Victoria geweest waar we in het bekende Empress Hotel aan de high tea hebben gezeten. Echt de perfecte setting voor deze engelse traditie. De hele stad is bijna nog in oude engelse koloniale stijl.

Het hoogtepunt was onze dag naar Tofino aan de westkant van het eiland. (Het hele eiland is trouwens nog groter dan Nederland!)
De route er naar toe was door de bergen met nog besneeuwde toppen en watervallen. Bij Tofino is de kust veel ruiger met kliffen en de Stille Oceaan die erop beukt.

Helaas ging deze week ook weer erg snel en was het alweer tijd voor Ronnie & Esther om terug naar huis te gaan! Het was weer vanouds gezellig met de vele spelavonden.

Wij zijn vervolgens in Victoria gebleven om naar werk te zoeken. We hebben overnacht in een B&B waar we een goede weekprijs kregen. (Compleet met jaccuzie en hemelbed, luxe!)
Uiteindelijk heb ik werk gevonden in de Best Western Hotel als housekeeper. Alles erop en eraan, karretje met handdoeken en zwart jurkje met wit schortje, Sexy!!!

Hier in Victoria hadden we al snel contacten gelegd en was het leven wat relaxter dan Vancouver. Helaas was het wel behoorlijk koud en meer regen. Inmiddels hadden we onze volgende vlucht al geboekt dus onze tijd in Victoria was beperkt. Graag hadden we nog wel meer gezien maar vanwege het weer, de kosten en tijdgebrek ging dat niet meer lukken.

Wel zijn we nog op zoek gegaan naar de Killer Whale, Orca. De hele dag over het water gescheurd en gespeurd in een zodiac speedboat, maar helaas...wel verschillende dolfijnen en zeeleeuwen gezien. Met een doorweekte kop en verkrampte nek van het zoeken toch wel een beetje teleurgesteld.

Eind april moesten we dus terug naar Vancouver voor onze vlucht naar Cancun, Mexico. Onze laatste avond hebben we natuurlijk in de kroeg doorgebracht! Samen met onze Ierse vrienden, een pint Canadian en natuurlijk een Canucks game hebben we afscheid genomen van de stad.

We zijn het begin van het jaar begonnen in Zuid-Amerika, vervolgens naar Noord-Amerika en om de reis compleet te maken gaan we nu naar Midden-Amerika!
Eindelijk Zon!!!

Foto's

685cd.jpg
685cd.jpg
Marscham
9496d.jpg
9496d.jpg
Marscham
9496d.jpg
9496d.jpg
Marscham
d6a38.jpg
d6a38.jpg
Marscham
d6a38.jpg
d6a38.jpg
Marscham
e25fe.jpg
e25fe.jpg
Marscham
e25fe.jpg
e25fe.jpg
Marscham