Caye Caulker foto's & tips

'513573' door hestermaasdam '513573' door hestermaasdam

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Gevlekte adelaars rog

hestermaasdam

Een dag mee op een zeilboot naar koraalrif, Er gaat een gids mee als we gaan snorkelen, die er een hoog tempo op na houdt. krijg bijna niet de kans om foto's te maken maar doe het toch. Ben hier waarschijnlijk maar 1 keer!

'413495' door sidonius '413495' door sidonius

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Naar de haaien

sidonius

Ik dacht dat het een lokkertje was, de aankondiging bij een snorkeltochtje om te zwemmen met haaien en roggen. Totdat we stopten bij het rif, het rond de boot ineens wemelde van de haaien en pijlstaartroggen en de gids - na het voeren van verse vis aan de beesten - er vanaf de boot gewoon tussen sprong. En ons gebaarde om met snorkel en al hem te volgen. Slik... Maar er gebeurde hem niets, de Amerikaanse meiden in ons bootje sprongen hem onder luid gegil (oh my God!) na en dus deed ik dat ook. Kuddedieren als wij zijn. De pijlstaartrog over zijn glibberige vel geaaid, maar de haaien toch maar met rust gelaten. Die zwommen enthousiast om ons heen, de gids bleef hen vis voeren vanuit een grote schelp. Toch maar weer in ons bootje geklommen om van bovenaf de haaien te fotograferen. Jammer dat er niemand een foto van mij heeft genomen tussen die beesten, mijn man was niet mee gegaan met dit tripje... NB deze verpleegstershaaien worden ruim 4 meter lang en kunnen 110 kilo wegen en ze eten vooral macrofauna zoals kreeftachtigen, week- en manteldieren en andere vissen. Gelukkig maar.

'502945' door hestermaasdam '502945' door hestermaasdam

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Caribische zee

hestermaasdam

Vanaf Caye Caulker maken we een boottochtje ,we zijn nog geen 10 minuten onderweg en er komt een behoorlijk donkere lucht aan. We hebben een gigantische bui over ons heen gekregen. Gelukkig ging daarna de zon weer schijnen!

'510259' door hestermaasdam '510259' door hestermaasdam

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Groene zeeschildpad

hestermaasdam

Een paar dagen op Caye Caulker, dat wordt snorkelen zoveel je wilt. Prachtige koralen en vissen, het weer werkt niet echt mee maar dat laat ons niet weerhouden. En zo spotten we deze mooie Groene zeeschildpad.

'508604' door hestermaasdam '508604' door hestermaasdam

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Waaier koraal

hestermaasdam

We zijn een paar dagen op Caye Caulker dat wordt dus snorkelen. Op een zeilboot mee naar koraalrif we krijgen de kans om op verschillende plekken te water te gaan, en krijgen heel veel moois te zien. Op de foto prachtig gekleurd waaier koraal. Openen s.v.p.

'280168' door silvia '280168' door silvia

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Snorkelen met...verpl

silvia

Een dagje met een prachtige zeilboot op pad. We werden eerst getrakteerd op een zeekoe. Daarna roggen en verpleegsterhaaien....wat een ervaring. Als afsluiter een prachtig rif mét schildpadden, steuren en....te veel moois om op te noemen!

'453819' door MDuijn '453819' door MDuijn

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Manatee love

MDuijn

Heel veel geluk hoef je in Belize niet te hebben om met zeekoeien te zwemmen. Maar vanwege de enorme populariteit zijn de schuwe dieren vaak snel weg. We hadden de drukte niet verwacht en vonden het ook zielig. Wij besloten daarom weg te gaan van de drukte en met z'n tweetjes rond te snorkelen. Net toen we weer terug wilden naar de boot, dobberde een zeekoe ons tegemoet. We hebben een tijdje rustig met hem mee gedobberd. Toen we ons voorzichtig omdraaiden om weg te zwemmen, kwam er een tweede aan. En begonnen ze aan een prachtige, slome paringsdans. Geweldig om van dichtbij te zien. Als je maar rustig blijft...

'553692' door AnneKetelaars '553692' door AnneKetelaars

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Caye Caulker - Belize

AnneKetelaars

Net uit de watertaxi gestapt van Belize City naar Caye Caulker. We staan ons te vergapen aan dit heerlijke bounty eiland en wachten op onze koffers. Ik loop de steiger verder op en af en maak wat foto's. Dan zie ik deze pelikaan op één van de paaltjes vlak langs de steiger staan. Wat staat hij er mooi bij en wat is ie dichtbij. Hij moet op de foto. Terwijl ik de foto maak, word ik aangesproken door een eilandbewoner. 'Dat is Harry.' 'De Pelikaan?' 'Ja. Harry is hier opgegroeid op het eiland, op Caye Caulker. Toen hij nog klein was, werd hij daar op het strand gevonden zonder moeder. Een aantal eilandbewoners ontfermden zich over hem en brachten hem groot, totdat hij zelfstandig op pad kon. Hij is nooit meer weg gegaan, net zoals wij dat nooit meer zullen doen.' 'Wat een mooi verhaal!' 'Harry zit daar vaak op dat paaltje, hij begroet graag de nieuwe en tijdelijke eilandbewoners.' 'Hallo Harry', hoor ik mezelf zeggen en dan zijn de koffers er. We verlaten de steiger en ik zwaai nog een keer naar Harry en de man. Wellicht tot ziens.

'517708' door sidonius '517708' door sidonius

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Zwemmen met haaien op

sidonius

Aan het eind van onze reis langs de Mayasites verbleven we nog een paar relaxdagen op Caye Caulker. We konden een excursie maken naar de riffen voor de kust, waar je kunt snorkelen en .....zwemmen met haaien en roggen. Ik ben gek op snorkelen, maar die haaien...ik zou wel zien. Met een paar jonge Amerikanen zat ik in een bootje, mijn man zag het niet zitten. En ja hoor, het was echt de bedoeling dat we in zee zouden jumpen tussen de verpleegstershaaien, die al enthousiast op de boot af kwamen. Natuurlijk kregen ze eerst een brok vis te verwerken (foto, vanaf het bootje gemaakt), maar daarna... De jonge Amerikaanse meiden sprongen onder luid gegil ("oh my God..") het water in, geen aanval van de haaien, dus, tja, ik waagde ook de sprong. Doodeng, maar verpleegstershaaien doen niets. Ze zwemmen langs je heen, hun huid voelt een beetje als schuurpapier, de roggen voelden wat glibberiger. Na een minuut of vijf ben ik toch maar weer aan boord geklommen, beetje bibberig wel.

'488563' door chris8mgh '488563' door chris8mgh

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Shark attack

chris8mgh

Haaien roepen bij mij gemengde gevoelens op. Wat zijn ze mooi en sierlijk maar oh zo dodelijk eng. Gedurende de gehele duik werden we gevolgd door twee haaien. Alsof ze voorheen gevoerd werden? In ieder geval heb ik genoten van hun aanwezigheid en als ze dan weer vlakbij zwommen sloeg mijn hartslag wel een keertje over... Topduik!

'377111' door JaniekeNieboer '377111' door JaniekeNieboer

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Zeekoe in the blue...

JaniekeNieboer

The "Blue Hole" is een onderwatergrot voor de kust van Belize. Het ligt in het midden van het Lighthouse-rif, voor de kust van het vasteland. Het is een van de bekendste duikspots van de wereld. Het 'grote blauwe gat' is bijna perfect cirkelvormig, met een diameter van 300 meter en een diepte van 100 meter. De onderwater wereld is dan ook prachtig met diverse haaien, vissen en deze zeekoe. Spannend was het wel van zo dichtbij, ze zijn groter dan je denkt.

'502230' door Zandkorrel '502230' door Zandkorrel

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Deur vol kleur

Zandkorrel

Deuren en ramen: een van mijn vaste fotografie doelen op reis. Deze deur vol kleur op Caye Caulker kon ik natuurlijk niet zonder foto passeren.

'431890' door geertjerienks '431890' door geertjerienks

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Caya Caulker

geertjerienks

Caya Caulker is een super releaxed eilandje, wat je binnen 45 minuten kan bereiken vanuit Belize city. Bij Caya Caulker kun je prachtig duiken of snorkelen of lekker chillen op het strand met op de achtergrond reggae (met name Bob Marley) muziek. In de vroege ochtend maakte ik een wandeling op dit eiland en kwam dit mooie stukje natuur tegen.

'523392' door hestermaasdam '523392' door hestermaasdam

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Amerikaanse...pijlsta

hestermaasdam

Deze rog heeft van bovenaf de vorm van een brede vlieger, inclusief de lange dunne staart. Hij dankt zijn naam aan de lange, gezaagde stekel op de bovenzijde van de staart. Onder aan de stekel zit gifklierweefsel, waardoor de pijlstaartrog ook mensen levensgevaarlijke wonden kan toebrengen. De stekel werd door inheemse volken als wapen gebruikt. De pijlstaartrog ligt meestal deels onder de zandbodem om zijn prooi te verrassen.

'512587' door Cobinho '512587' door Cobinho

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Sundreaming

Cobinho

Zondagmiddag... echt zo'n middag om thuis te zijn: voor de computer of voor de televisie! Buiten is het guur. Het regent van tijd tot tijd. Al dagenlang waait het behoorlijk. De eerste najaarsstorm is een feit! Ik zit in de voorbereiding voor de MidWinterMarathon van Apeldoorn (begin februari) en moet er vandaag nog uit. Eefje is blij, want dan kan ik gelijk Mats (onze hond) meenemen. Kan hij ook zijn portie energie kwijt. 12 ½ km staat er op het programma. Hopelijk is dadelijk droog en de wind komt volgens mij uit de juiste hoek? Om het herfstweer te vergeten, hebben Eefje en ik een week zon geboekt. Begin december naar Gambia. Ik kijk naar buiten en heb er nu al zin in begin december! Voorlopig moet ik het nog doen met dit soort beelden...

'354062' door roelveltman '354062' door roelveltman

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Groene zee schildpad.

roelveltman

Het is bijzonder om oog in oog met onze groene vriend te staat, of de groene zeeschildpad mij ook zo bijzonder vond valt te betwijfelen, de schildpad vervolgde nonchalant zijn weg door het groene gras terwijl ik uiterst mijn best deed om bij hem te blijven. De groene zeeschildpad ondanks hij zich geregeld liet zien is een bedreigd diersoort.

'500584' door Zandkorrel '500584' door Zandkorrel

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Onweer op komst

Zandkorrel

Er schijnt morgen weer stormachtig weer te komen, maar of het er zo mooi uit zal zien als hier, ik betwijfel het. Hier kwam een flinke storm aan richting het eilandje Caye Caulker in Belize. Voor degenen die op zee waren was het niet zo leuk, maar vanaf de veranda van mijn hotel was het mooi!

'413657' door sidonius '413657' door sidonius

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Idyllisch plekje

sidonius

Wat is er fijner dan je rondreis langs de Mayacultuur en natuur te eindigen op dit idyllische strand op Caye Caulker? Een mooie, heldere en turquoise zee met volop snorkel- en duikmogelijkheden, mooi zandstrand, laidback sfeertje, kortom genieten. Je kunt er ook zwemmen met haaien....

'553910' door jeannette '553910' door jeannette

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Het goede leven

jeannette

Op het eiland Caye Caulker gaat het leven een paar tandjes lager dan hier. Ook de plaatselijke bevolking zie je veel praatjes maken en rondfietsen. Deze kleurrijke figuur met zelfgemaakte hoed zag ik zo'n 5 x per dag langs fietsen.

'353944' door roelveltman '353944' door roelveltman

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Baby in box

roelveltman

Een blije baby in een kartonnen doos op Caye Caulker zorgt ervoor dat ze niet weg loopt en zorgt voor vrolijke foto's en locals.

'499020' door Zandkorrel '499020' door Zandkorrel

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Kleurrijke speelplaat

Zandkorrel

Deze twee kinderen op Caye Caulker waren lekker aan het spelen op de veranda van dit mooie huisje, waarvan de bewoners kennelijk niet thuis waren. Wat een kleurrijke speelplaats hebben ze!

'459933' door Zandkorrel '459933' door Zandkorrel

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Bounty gevoel

Zandkorrel

In deze donkere dagen even een lekker fel gekleurd tropisch plaatje. Dit huisje fotografeerde ik op het eilandje Caye Caulker in Belize. Klein eilandje, waar je in een half uur rond om heen loopt, maar waar je wel het ultieme bountygevoel krijgt.

'552294' door jeannette '552294' door jeannette

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Go slow

jeannette

Go slow is het motto op Caye Caulker, het Caribisch aandoende eiland met zijn spierwitte stranden. Je kunt hier echt relaxen en uitstekend eten. Je kunt gaan snorkelen of zo je wilt vogels spotten of gewoon een middagje langs het hoofdstraatje gaan zitten om de kleurrijke eilandbewoners (veel rastafari) voorbij te zien komen.

'326883' door sachara '326883' door sachara

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Dagje zeilen

sachara

Caye Caulker: een relaxed dagje zeilen om te gaan snorkelen. Zon, zee, zeil... wat wil je nog meer. Oh ja, die meeuw die net voorbij kwam.