Terwijl hij weg rijdt in de kleine witte taxi kijk ik hem na. Ik zie zijn lange zwaaiende arm uit het raam steken. Ik denk terug aan het moment dat wij ruim tien jaar geleden begonnen te schrijven met... Lees meer
FRIEDAJANSEN
Geirriteerd door.....
Soms moet je het ook wel spuugzat worden. Je loopt van het klooster naar de tempel. Of weet ik wat je doet als jonge monnik maar elke keer kom je weer een stomme toerist tegen die zo nodig een fototoestel onde je neus moet duwen en een foto moet maken. Je hebt hier als jonge puberende monnik niet altijd zin en dat kan ik begrijpen als die fotograaf die graag portretten van allerlei mensen maakt. Liefst van mensen die in verre oorden wonen. Gelukkig is het bijna altijd zo dat als ik dan de foto laat zien hun gezichten vaak een brede glimlach krijgen. Iedereen blij denk ik dan maar. Eind goed al goed.
Kikker(s)
Midden in de rijstvelden op Bali, kregen we bezoek van deze prachtige kikker....! Hij dacht zich te kunnen verschuilen op het raam achter het gordijn, maar we wisten hem nog net even in spiegelbeeld vast te leggen!
Verraux
In het prachtige nationale park Isalo hadden we het geluk dat een groep Verraux Sifaka's letterlijk ons pad kruiste. Voordat ze verder gingen, wachtten ze even en boden daarmee ons de gelegenheid wat mooie plaatjes te schieten. Het zijn prachtige acrobaten die meestal hoog in de bomen blijven. Op de grond lopen ze niet maar maken spongen die op dansbewegingen lijken.
Koppensneller
Rondom het stadje Mon in Nagaland wonen de Konyak naga’s. In de middag gingen we op weg om de Angh en Chui te bezoeken. Deze Konyaks worden nog steeds geregeerd door hoofdmannen die bekend staan als Angh’s. Ze hebben gezichtstatoeages en dragen grote hoorns in hun oren. Jongens vanaf 8 jaar tot hun huwelijk wonen in de Morun, een mooi groot huis gedecoreerd met prachtige houtdecoraties . De wapens worden er bewaard . De oudere mensen wilden niet worden gefotografeerd en gingen hun huis binnen, toen de zon al bijna onderging kwamen we deze deze man tegen, hij was erg trost op zijn traditionele dracht. Hij liet ons trots de tatoeages op zijn borst zien, welke waren aangebracht wegens het doden van een tegenstander. Aan de ketting met doodshoofdjes was te zien dat hij 4 tegenstanders had gedood. Misschien bizar, maar het was doden of gedood worden!
Jonge Husky (Blue Eye
Vorig jaar in februari in Fins Lapland geweest, onder andere een huskytocht gedaan waarvan ik al eerder foto's heb geplaatst alsmede een tip om een huskyfarm te bezoeken. Na afloop van onze huskytocht mochten we dit 7 weken oude hondje vasthouden...zo lekker zacht en wat een mooie blauwe ogen...onvergetelijk! Tevens inzending voor November songthema: Blue Eyes (Elton John): Blue eyes Baby's got blue eyes Like a deep blue sea On a blue blue day Blue eyes Baby's got blue eyes When the morning comes I'll be far away And I say Blue eyes Holding back the tears Holding back the pain Baby's got blue eyes And she's alone again Blue eyes Baby's got blue eyes Like a clear blue sky Watching over me Blue eyes I love blue eyes When I'm by her side Where I long to be I will see Blue eyes laughing in the sun Laughing in the rain Baby's got blue eyes And I am home, and I am home again
Processie
Na een bezoek aan de Colca Canyon, waar we prachtige condors hebben bewonderd, stuitten we terug in Chivay op een mooie kleine processie. (scan 1997)
Chalkida Euboea
De oude brug in de stad Chalkida scheidt het eiland Euboea van het Griekse vasteland. Er is inmiddels een grotere brug gebouwd. Op de achtergrond de Dirfys, met 1743mtr de hoogste top van het eiland Euboea.
Praatgroep
De dames en heren koningspinguïns in Fortuna Bay op South Georgia bespreken met elkaar de toestand van de wereld. Daarbij weten ze een flink stukje kabaal te maken!
Opzij opzij
Dit is een aanhanger van het Caodismie en deze religie komt alleen in Vietnam voor. Het is een samensmelting van boedhisme, taoisme, confucianisme, christendom, islam, spiritisme en voorouderverering. De priesters zijn bont gekleed. De aanhangers, zowel de mannen als vrouwen, in het wit en de priester hebben gekleurde gewaden. In hun rijkelijk versierde kerk staan geen banken of stoelen. De aanhangers zitten op de grond. Mannen en vrouwen in verschillende groepen. Toeristen zijn van harte welkom en het is een aanbeveling een dienst meetemaken. Deze aanhanger komt nog net optijd bij de kerk aan. Op de achtergrond zijn de schilderingen van de kerk zichtbaar.
Egyptisch!?
Toen ik de foto van deze dame terug zag moets ik aan beelden van Egypte denke de Egyptische oudheid denken, ook met zo'n soort hoofddeksel en serene blik! Alleen deze zei: you buy from me???
Straat tafereel
Ook hier weer zo'n sfeertje wat je vast wil leggen. De jongens waren echt moe van het sjouwen waar ze mee bezig waren.Maar ook waren ze weer aan het dollen met elkaar,en zie je de ondeugd in hun ogen.Ondanks alles maken ze er wat van al zal dat niet altijd even makkelijk zijn. Maar ze zijn jong en kunnen wel wat aan.
Oorgier gaat landen..
De oorgier (Torgos tracheliotus) is een Afrikaanse gier uit de familie van de Sperwerachtigen (Accipitridae). Het is de enige soort uit het geslacht Torgos en niet nauw verwant aan de bekendere Gieren van de Nieuwe Wereld. De vogel is ongeveer 1.15 meter lang en heeft een vleugelspanwijdte van 2,5 meter. Het gemiddelde gewicht is 14 kilogram. De oorgier is een aaseter en vindt zijn prooi met zijn uitstekende gezichtsvermogen. Vrijwel alle andere gieren en verwante condors hebben juist een uitstekend reukvermogen, dat bij de oorgier echter ontbreekt. Zoals vrijwel alle gieren heeft ook de oorgier een kale kop, een gevederde kop zou binnen korte tijd doordrenkt zijn met bloed en andere lichaamssappen vanwege de aas-etende levenswijze.
Safety First
Opweg naar de toeristische markt van Pisac zagen we een lokale markt bij Urubamba. Het was heerlijk hier even tussen alleen maar locals rond te lopen. (Pisac was 100% toeristisch zou later blijken). We hebben genoten van de geuren en vooral de kleuren. Diverse klederdrachten liepen er rond. Deze sprong wel het meest in het oog, en dan vooral die veiligheidsspelden op haar hoed. Tja, je kan ze maar bij hebben ;-)
Je kunt de boom in!
Een palm in klauteren is een kunst apart. Deze man deed dat ook, maar daarna ging hij via een touwbaan van kruin naar kruin om sap af te tappen. Dat maakte het nog leuker om te kijken, Nee, ik heb het niet nagedaan. Mocht niet van mijn reisverzekering. (Dit is een gescande dia.)
De rode duinen van...
De duinen van de Namib-woestijn zijn gedurende vele miljoenen jaren gevormd. Geologen denken dat de enorme hoeveelheden zand afkomstig zijn van de Oranje Rivier en in de Atlantische Oceaan zijn gestort. Het zand werd vervolgens in noordelijke richting verplaatst door de Benguela golfstroom, die het vervolgens terug wierp op het land. Zo ontwikkelden zich de kustduinen die steeds verder het binnenland zijn ingeblazen door de wind. De wind verandert doorlopend de contouren van de enorme duinen in de Namib-woestijn. Het zand waait op de loefzijde omhoog naar de top, waarna het naar beneden valt in de luwte van de wind. De lijzijde is daardoor aanmerkelijk steiler dan de loefzijde. In het hart van Sossusvlei ligt Dead Vlei, een opgedroogd zoutmeer aan de voet van hoge zandduinen. In de witte vlakte staan dode bomen van 700 tot 900 jaar oud. Deze zwarte bomen op een witte vlakke bodem voor de rode zandduinen en de azuurblauwe lucht is een surrealistisch schouwspel.
Silerback Charles eet
Valcanoes National Park. Deze Silverback heet Charles. Je kunt zien wij hij/zij via tekens net boven zijn neus. We zaten echt tussen de gorilla's, WAUW, en tussen met metershoge brandnetels, AU... Charles at heel relax, een van de gids wilde paar brandnetels wegkappen naast Silverback "Charles" zodat we mooier foto kunnen maken maar hij greep meteen de metershoge brandnetels waar de gids vasthouden om weg te kappen. Charles liet zijn groot bekje met grote tanden zien. Hij liet heel langzaam los en liep paar stappen terug. Ik kreeg echt kippevel van die grote tandjes maar ook heel gaaf om te zien. Ook Stom van me want ik heb geen foto gemaakt omdat zo spannend was.
Bonte ijsvogel
Awassa is een vrij moderne stad die ligt in de Rift Valley aan het Lake Awassa. Aan de rand van dit meer is de vismarkt van de stad. De vis wordt 's morgens vroeg gelost en daarna bij de vismarkt schoongemaakt. Mede hierdoor zijn er veel vogels op het terrein van de vismarkt of in het meer te zien. Sommige vogels azen op restjes van het schoonmaken, andere zijn zelf aan het vissen. De vogel op de foto heet in het nederlands "bonte ijsvogel". Eigenlijk best een gekke naam voor een zwart/ wit vogel. Hier zit hij klaar om weg te vliegen. Dit vogeltje wordt 25 cm groot en komt in heel Afrika ten zuiden van de Sahara voor. Het zijn vooral vissers, maar ze eten soms ook insecten.
Botswana • Chobe National Park
Botswana • Chobe National Park
Gewone Troupant in...
Deze kleurrijke vogel(Lilac breasted Roller) is een veel voorkomende vogel in Chobe National Park. Het is vooral tijdens de vlucht, dat deze kleuren goed te zien zijn.