Damfschoenmakers
Antarctica • Falkland eilanden
Antarctica • Falkland eilanden
Johnny Rook caracara
De Striated Caracara, door de bewoners van de Falkland eilanden ook wel de Johnny Rook Caracara genoemd is een zeldzame roofvogel die buiten de Falkland eilanden bijna nergens voorkomt. Deze foto is genomen op Carcass island, een van de eilanden op de Falkland waar hij nog te zien is.
Spiegelbeeld
Ik zal ongetwijfeld niet de eerste, maar zeker ook niet de laatste zijn die enthousiast kan schrijven over de waterplaats van Halali camp in het Etosha NP. Wanneer je op de tribune plaats neemt 's morgens vroeg of juist bij het vallen van de avond, en je blijft daar geduldig wachten, dan komt er ongetwijfeld wel wild langs om te drinken. Het is een prachtig punt om de dieren in alle rust te bekijken en fotograferen, en vooral ervan te genieten.
Prachtige ogen!
Een close-up van een jachtluipaard!Wat hebben ze mooie ogen als de zon daarin schijnt!Deze is lekker liggend aan het genieten van de zon en likt zijn bek af bij de gedachte aan een prooi?
Noorderlicht
Het Noorderlicht, ook wel poollicht genaamd is een uniek fenomeen dat ik kort geleden voor het eerst mocht fotograferen op IJsland. We hadden 2 dagen zonder regen en sneeuw en dan is het vanaf 10 uur 's avonds de opstelling klaar zetten, camera op statief, Manual focus en sluitertijden varierend van 4 seconden tot 30 seconden. Het is een geweldige ervaring die je gewoon moet beleven, dus moeilijk vast te leggen op beeld.
Botswana • Chobe National Park
Botswana • Chobe National Park
Honger!!
Deze kleine schreeuwende vogel is een Lilac Breasted Roller. In het Nederlands is het de Vorkstaartscharrelaar of Afrikaanse scharrelaar. Ze leven hoofdzakelijk alleen of als koppeltje boven in een boom, zodat ze goed de insecten en ander eten kunnen spotten. Ze maken hun nest vaak in een al bestaand gat in een boom, leggen 2-4 eieren en beschermen samen het nest, waar ze vaak heel agressief door worden naar andere vogels toe. Mannetje en vrouwtje hebben allebei de schitterende kleuren, er is dus geen verschil! Zo hoort het ook, vaak is het mannetje mooier dan het vrouwtje, maar bij dit vogeltje dus niet!!
Raam
Er is heel veel in Wenen om te ontdekken. De laatste voor mij was deze mooie raam, met mooie kleuren, en de grote contrast tussen oud en modern in Wenen. Heel creatief en interessant !
Duimelot
Ode aan de aap! Mijn 1.000e foto die ik hier plaats, draag ik op aan de vele apen die wereldwijd de grootst mogelijke moeite hebben in hun natuurlijke omgeving te overleven. Deze kleine makaak zal het wel redden, omdat hij veilig aan moeders borst zorgzaam wordt opgevangen in een nationaal park in Sabah, Maleisisch Borneo. Met name de ongebreidelde (illegale) houtkap zorgt ervoor dat steeds meer apenrassen met uitsterven worden bedreigd. En dat wil toch niemand …
Zo mak!
Nog een (voorlopige) laatste van de Pestvogel om te laten zien hoe mak deze vogels zijn. Ze zijn totaal niet gewend aan mensen en zien dus ook in mensen geen kwaad. Tja, hoe dom kun je zijn als vogels, want nog steeds zijn er vogelvangers die door middel van lijmstokjes deze vogels proberen te vangen.
Bake Sense
The sun setting on Ao Wok Tum. A beautiful beach with trees growing in the water,they look like mangrove trees with the roots high above the water level. On the beach is a cosy restaurant called "Bake Sense Cafe" where I had some of the best Thai food and coctails . A nice way to enjoying the sunset.
Lady of the Lake
Ranthambore NP was het eerste nationale park dat we bezochten tijdens onze india reis. Natuurlijk hebben wij dit park uitgekozen omdat in dit park een redelijke kans bestaat dat je één van de meest bedreigde diersoorten ter wereld kunt zien. De Tijger. Op de eerste drie game drives hadden we weinig geluk om de tijger te zien. Wel zagen we pootafdrukken en hoorden we de alarmroepen van de herten maar de tijger liet zich helaas niet zien. Bij de vierde game drive reden we weer wat rond in onze gipsy king(een soort open jeep) totdat ik ineens deze prachtige tijgerin zag. Eindelijk!!! De naam van deze tijgerin is “Machali” (betekent vis in Hindi) maar ze is vooral bekend als de “Lady of the Lake”. Deze naam heeft ze gekregen omdat haar territorium veel grote meren heeft en ze hier ook veel nesten met jongen heeft grootgebracht. Ze trok zich niks van ons aan en lag lekker in het zonnetje te luieren. Zo konden we ongeveer 1,5 uur kijken hoe ze lui was, zich omrolde, schoonlikte, uitrekte enz. Geweldig om zo je eerste wilde tijger mee te mogen maken. Uiteindelijk had ze genoeg geluierd en vertrok ze statig in de bosjes.
Krab op een onbewoond
Deze foto is genomen op een onbewoond eiland in de buurt van Soneva Fushi in de Baa Atol. De krab was totaal gehypnotiseerd van de zon reflectie op het fototoestel. Het is één van mijn mooiste foto's en gewoon gemaakt met een pocket camera.
Verkleurmanneke
Locatie, Kruger NP, Zuid-Afrika. We zijn dit keer aardig verwend in Kruger. Welke dieren we allemaal gezien hebben hoor je binnenkort wel van ons. De dag dat we deze kameleon zagen begon vrij rustig. We hadden al een hele tijd amper wild gezien toen mijn oog viel op dit beestje die de weg overstak. Dus toch snel de auto uit (wat eigenlijk niet mag, €200 boete) en de kameleon in veiligheid gebracht maw, in een acaciastruik gezet. Want helaas ziet niet iedereen ze op tijd want we zagen ook een platgereden exemplaar, eeuwig zonde!
Zuidelijke...Geelsnav
De zuidelijke geelsnaveltok (Tockus leucomelas) is een middelgrote vogel uit de familie van de neushoornvogels die in Zuidelijk Afrika leeft. Hij komt voor inAngola, Botswana, Malawi, Mozambique, Namibië, Swaziland, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Hij komt veel en wijdverspreid in deze landen voor en kan goed tegen een droge omgeving. De afmeting van de vogel varieert tussen de 48 en 60 centimeter en hij heeft een karakteristieke grote oranje-gele snavel. De huid rond de ogen is rozeachtig van kleur. De zwartbruine vleugels zijn wit gevlekt en de staart is donkerbruin. Er is bijna geen onderscheid te zien tussen mannetjes en vrouwtjes. Ze foerageren hoofdzakelijk op de grond, waar ze zich voeden met vruchten, zaden, kleine insecten, spinnen en schorpioenen. In het droge seizoen gaat de voorkeur uit naar termieten en mieren. Deze foto maakte ik op een rustplek in het Krugerpark. Hier kon je even lekker de benen strekken zonder opgegeten te worden door de leeuwen, maar we werden dus wel bestookt met schooiende neushoornvogels (synoniem voor tok).
Uitbuiken!
Zalm vangen valt niet mee voor een jonge Grizzlybeer! Je wordt wel moe van het heen en weer rennen om je zalm te beschermen, tegen het afpakken door de grote sterke jongens. Tijd dus voor uitbuiken!
Lief (?)
Ze kijkt ontzettend aandoenlijk, een beetje sip lijkt het wel, maar ze ligt wel lekker relaxed in het avondzonnetje. Knuffelbaar, maar ja...het blijft wel een leeuwin.....
Ook weer thuis
Even op de vraag of alles goed met ons gaat, ja hoor;-))) Alles prima hier en de kleine begint behoorlijk van zich af te trappen;-)) Afgelopen weekend naar Brugge geweest (gewonnen op een andere site) en daarna nog even een paar dagen aan het strand bij Kijkduin. Helaas hiervan nog geen foto's kunnen downloaden want het moederbord van de vaste computer blijkt kapot te zijn dus ik heb deze naar de computermaker moeten brengen. Hierbij een oudje van een oude vriend. Ik heb bijna vijf dagen moeten posten alvorens ik deze kleurrijke piet op de foto heb gekregen. Nu nog een mooi paartje wat aan het paren is of eentje die zich lekker zit te poetsen. Ze hebben in ieder geval weer ijsvrij water dus ze kunnen weer goed visjes vagen.