Damfschoenmakers
Gouden gloed
de gotische kathedraal van Barcelona, Catedral de Santa Eulàlia, gelegen aan de Plaza de la Seu,zij is de hoofdkerk van het aartsbisdom Barcelona. Zij is genoemd naar de heilige Eulalia van Mérida die in 304 stierf als martelares. Haar relieken liggen in een marmeren sarcofaag, gelegen in de crypte onder het hoogaltaar. Ze is de co-patrones van de stad.
Laatbloeier
Nog even en het is gedaan met de bloemen in de tuin. Dan gaan wij weer naar de winterviolen. Deze bloem heeft de naam Charlotte. Dat is ook de reden waarom ik ze in de tuin gezet heb. Een van mijn dochters heet zo.
Welk satè-tje?
Op Penang, een eiland in de buurt van Langkawi, kan je in een foot court eten(zie tip ). In de Red Garden kan je dan je gerecht uitzoeken en die brengen ze dan naar je tafel. Daar, in Red Garden, was een stalletje met overheerlijke satè en die hadden ze in allerlei soorten vlees.
Lekker hapje 1
Locatie, Mahango NP, Namibië Het werd weel weer eens tijd voor een fotootje van ons. Ga er gelijk maar weer een weekthema van maken ;-) We beginnen met deze kleine bijeneter die zijn naam eer aan doet in het leuke kleine parkje Mahungo in de Caprivistrip. Alle eer aan Sandra die dit geweldige shot (vind ik zelf) genomen heeft.
Antarctica • Falkland eilanden
Antarctica • Falkland eilanden
Pas op!
De zeeolifant behoort tot de zeehonden familie. Het is een van de grootste zeeroofdieren en je kunt ze vooral herkennen aan hun slurfachtige neus. Op de Falklandeilanden leven enkele kolonies. Als je ze te dicht benaderd gaan ze reageren zoals op deze foto.
Likkebaardend luipaar
Dit luipaard had een hele tijd in een boom gelegen. Afwisselend had het luipaard liggen dommelen en de omgeving rondgekeken. Na een hele tijd kwam er actie. Uit de boom (uiteraard aan de andere kant van de stam) en de bosjes in. Vanuit de bosjes lag het luipaard wat verscholen naar ons te kiijken. Terwijl hij (of zij) recht in de lens kijkt komt opeens het tongetje te voorschijn. Geen idee waarom.
Beloning voor het...h
Onze favoriete bezigheid in Oostenrijk is "wandern". We bestuderen eerst uitgebreid te kaarten van de omgeving en trekken er dan bepakt en bezakt op uit. Onze beloning is natuurlijk de wandeling op zich maar het gaat ons vooral om de wonderschone hutten die altijd ons doel van zo'n wandeling zijn. We eten daar na zo'n drie of vier uur gelopen te hebben heerlijke eenvoudige kost, drinken een koel glas Oostenrijks bier en genieten van uitzichten zoals deze......om daarna weer vol goede moed aan de terugtocht te beginnen!
CONSCHEL KOPEN ?
Vandaag hadden we een speedboot gehuurd om andere plaatsen aan de kust te verkennen, uiteindelijk belanden we een een prachtige baai,waar het fantastisch snorkelen was, daarna kwam een bewoner op zijn surfplankje aan gepeddeld om zijn waar aan de man te brengen.
Emerald Lake, vol...c
Na een hele tijd in de file gestaan te hebben op de weg vlak voor Yoho NP twijfelden we of we qua tijd nog naar Emerald Lake zouden gaan. Omdat het toch al laat was, toch gegaan. Gelukkig geen verkeerde keuze. Normaal ben ik geen voorstanders van touristen op de foto, hier ben ik echter van mening dat de oranje kano zorgt voor nog meer contrast
Hout opladen
In het plaatsje Paraty lijkt het soms net of de tijd heeft stilgestaan. De wegen in het oude koloniale stadje zijn van dikke keien en auto verkeer is er verboden.
Duurswouder Heide
Vandaag weer een prachtig en voor ons nieuw stukje van Friesland ontdekt: de Duurswouder heide (bij Wijnjewoude). De heidevelden en zandverstuivingen van Bakkeveen zijn bekender. De Duurswouder heide ligt er vlak bij maar wordt veel minder bezocht. Het is een groot heidegebied vol met meertjes. De heide was al een beetje op zijn retour, de bloeitijd tijd is half augustus, maar het was er vandaag schitterend vanwege de stapelwolken en de weerspiegeling in de meertjes. Puur genieten!
Bedreigde diersoort
Volgens het Wereld Natuurfonds (WNF) is de reuzenpanda ofwel Ailuropoda melanoleuca een bedreigde diersoort. Volgens de laatse tellingen leven er ongeveer nog 1600 in het wild. Net zoals de Urang Utang in het "breeding reserve" te Sepilok (Borneo, Maleisië) wordt geprobeerd om de populatie van de reuzenpanda in het "breeding reserve" te Chendu (Sichuan, China) weer op een hoger plan te helpen. Ik hoop dat deze foto mag blijven staan op de site van Columbus, net zoals de foto's van de Urang Utang welke zijn gefotografeerd in Sepilok. Deze panda is gefotografeerd in het "breeding reserve" te Chendu.
Duitsland • Sleeswijk-Holstein
Duitsland • Sleeswijk-Holstein
Koddig
Het blijft een koddig gezicht om al die logge dieren op het strand te zien liggen. Sommige trekken zich nergens wat van aan en anderen duiken bij het minst of geringste de zee in. Deze liet zich als je laag bij de grond bleef aardig benaderen. Gemaakt op het eiland Dune bij Helgoland.
Duitsland • Sleeswijk-Holstein
Duitsland • Sleeswijk-Holstein
Bol
Op het waddeneiland Helgoland kan je heel dicht bij de zeehonden komen. Officieel moet je 30 meter afstand houden. Deze bolle, opvallend witte, zeehond kwam steeds dichterbij, omdat hij met de vloedlijn meeschoof. Hij lag wat te suffen en deed af en toe zijn zijn kop omhoog om lodderig om zich heen te kijken.
Bijeneter met... wesp
Op Lesbos kun je vooral in het voorjaar veel vogels spotten, waaronder deze bijeneters. Mooi om ze een tijdje te volgen als ze op jacht zijn. Gr, Linda
IJsbeer met prooi
Het schip komt, na meer dan een half uur behoedzaam door het pakijs te hebben gevaren, eindelijk in de buurt van de ijsbeer op de schots (zie tekst bij Polar bear # 2). Tot ieders opwinding blijkt hij een ‘kill’ bij zich te hebben. Het is een baardrob, het favoriete voedsel van de ijsberen van Spitsbergen. De vacht rond zijn bek zit onder het bloed. Een grote meeuw wacht zijn beurt af. We kunnen heel dicht naderen, zodat iedereen prachtige foto’s kan maken, temeer omdat het stralend weer is. Dit is echt een van de hoogtepunten van een reis naar Spitsbergen!
Namaste
Door de kinderen in de deuropening worden we begroet. Namaste zeggen zij en brengen hun handen naar hun voorhoofd. Wij merkten dat als wij de mensen zo begroeten we gemakkelijker met hun in contact kwamen. Oma kijkt een andere kant op, terwijl haar kleinzoon nieuwsgierig naar ons kijkt.
Zoutwinning
Op het eiland Sumbawa wordt zout gewonnen door velden onder te zetten met zeewater. Het water verdampt en het zout blijft vervolgens achter en wordt in zakken geschept. Deze meneer 'harkt' het zout bijeen.