Damfschoenmakers
Hangspreeuwen!
Na alle geweldige hangouderen en -jongeren hebben wij hier in de polder het fenomeen "hangspreeuwen". In het molengebied in Kinderdijk bevinden zich grote rietkragen en daarin "hangen" (nou ja, niet letterlijk natuurlijk) de spreeuwen de hele nacht te snurken. Als de zon opkomt worden de spreeuwen zachtjesaan wakker en beginnen elkaar goedemorgen te wensen. Dat gaat steeds harder en harder tegen elkaar op tot... het eventjes helemaal stil wordt. Slechts een seconde later beginnen de rietkragen te bewegen en vormt zich een grote zwarte wolk die er overheen scheert. De wolk is razendsnel en klimt steeds hoger en hoger en beweegt alle kanten op en neemt verschillende vormen aan. Totdat de wolk uit elkaar valt en je de spreeuwen ziet. Een gaaf schouwspel, enorm genieten en bijna te laat op m'n werk komen. Dat dan weer wel ;-)
Mesa Arch
Canyonlands-Island in the Sky. Van Mesa Arch zie je gewoonlijk foto's genomen tijdens zonsopgang. Maar dat is me wat te veel gevraagd,voor dag en dauw uit mijn bed...ben ik echt geen held! Maar zo heeft het ook zijn charme natuurlijk!!
Gerrit vs. Benedictus
(zie foto hierna) Hmmm… mijmert de van oorsprong Rooms-Katholiek opgevoede jongeman. Ooit in de jeugdjaren trouw elke zondag met gekamde haartjes met papa en mama mee naar de kerk. Door verhalen geïndoctrineerd over de oorsprong van het bestaan en alle wonderlijke daden des Herens onbevooroordeeld en zondermeer voor waar en waarachtig aannemend. Later in de (pre)puberteit met ongekamder haar alleen nog maar met Pasen, Pinksteren, Carnaval en Kerst. In enigszins minder vrijwillige aanwezigheid van lichaam en geest en voornamelijk met sterk verminderde interesse de verhalen van de pastoor in het luchtledige hangend gelaten voor wat ze waren. Nog weer later met wat wilder haar enkel een eerstekerstdagbezoek of, als een voorbestaande daartoe bestemd was, een visite met wat verplichter karakter. Sterker geloofskritisch ingesteld en meer geboeid door Gods huis en inboedel zelf dan door Zijn schijnbaar onrealistisch ideologisch ver van de tegenwoordige tijd staande geuite gedachtengoed. Maar toch… daar staat ie dan… onder het balkon van de machtigste persoon op aarde op dat gebied… Slaat die ellendige vertwijfeling toe… nondeju..is er dan toch meer?
Hop met insect
Veel mensen mijden Israel als reisbestemming, enerzijds begrijpelijk, anderzijds jammer. Want Israel is prima bereisbaar, veiligheid is dik in orde, en er is veel te zien en beleven! Vele verschillende landschappen, duizelingwekkende historie en mooie flora en fauna. Met name vogel- en reptielliefhebbers komen hier aan hun trekken! Na veel geduld heb ik deze mooi close-up van een hop kunnen maken die met een net gevangen insect naar haar nest vloog onder de pannen.
Frans-Polynesië • Tuamotu Eilanden
Frans-Polynesië • Tuamotu Eilanden
Zwartpuntrifhaai
Rangiroa is 1 van de grootste koraalatollen in de wereld en beroemd vanwege het onderwaterleven. Bij een bezoek aan de blue lagoon (een kleine lagune binnen de grote lagune) kun je gegarandeerd snorkelen met tientallen haaien, vooral zwartpuntrifhaaien en enkele citroenhaaien.
Roepen
Over communicatie gesproken: de koningspinguïns op South Georgia hebben elk hun eigen 'roep' waarmee ze hun partner of jong weten (terug) te vinden. Geen 'roep' is hetzelfde! Een opmerkelijke prestatie als je bedenkt dat ze met z'n tienduizenden op een paar vierkante kilometer verblijven.
Tongetje
Het voordeel van leguanen is dat ze enige tijd mooi stil blijven zitten. Maar opgepast, ineens bewegen ze heel snel. Zo ook hier: met zijn nog half opgerolde tongetje keurt hij wat er vóór hem ligt. Hij herkent het als zijn favoriete lekkernij en dan, binnen no time is het ook weg. Hap, die zit er weer in.
Verkleurmanneke
Locatie: Etosha national park. "Welk dier wil je graag nog zien?" Deze vraag wordt vaak gesteld als je op safari in Afrika gaat. Velen gaan voor de roofdieren en de Big Five. Persoonlijk vind ik een verkleurmanneke / kameleon helemaal geweldig en ben helemaal blij als we die op een trip hebben gezien. Ze zijn namelijk ontzettend moeilijk te spotten, in een boom/struik zie je ze amper, je moet ze dan echt op de weg zien lopen en natuurlijk niet te snel rijden. Gelukkig is Albert een hele goede kameleonspotter en we hebben dus ook vaak geluk!!!!!
Ijsberen aan het dine
In 2006 hebben we het mooie expeditie schip Molchanov rond Spitsbergen gevaren. Opeens was daar die moeder ijsbeer met haar twee jongen die een zadelrob aan de rand van het pakijs letterlijk uit het water sloeg. Aan boord van het schip was iedereen muisstil. Gedurende een uur hebben we honderden foto,s gemaakt van dit soms wel heel bloederige diner. Goed gevoed viel moeder met kroost in slaap. Een dag om nooit te vergeten.
Groot-Brittannië • Shetland eilanden
Groot-Brittannië • Shetland eilanden
Aanval
De Grote jager (Stercorarius Skua) kan recht op je af vliegen om op het allerlaatste moment toch nog af te buigen. De vogel staat bekend om deze (schijn)aanval en heet dan ook niet voor niets Grote jager. Met zijn spanwijdte van bijna 1,5m is dat een behoorlijk indrukwekkende gebeurtenis! Gewapend met mijn telelens is het me toch gelukt deze aanval vast te leggen, maar ....... wel op tijd duiken!
Lilac breasted roller
Deze lilac breasted roller zat naast de weg op een dooie tak. Op de achtergraond was alleen dor en dood gras te zien.
Anolis hagedis
Deze prachtig gekleurde anolis hagedissen zitten in de tuin van het hotel in Varadero. De groene Cuba-anolis houdt van drogere streken, maar zeker niet woestijnachtig. Het habitat bestaat uit savannen, open plekken in bossen en bosranden maar ook in tuinen en plantenkwekerijen voelt de anolis zich thuis. De soort is een echte stam- en kruinbewoner, die enkele meters hoog in bomen leeft en niet vaak op de grond komt en zich bij gevaar tussen de dichte takken verstopt. Zowel mannetjes als vrouwtjes zijn erg territoriaal, en bevechten elkaar tot bloedens toe om een eigen plekje in een boom. Op het heetst van de dag verstopt de anolis zich liever tussen de blaadjes. (info internet)
1 op 100
De afgelopen weken ben ik meermalen op pad geweest met een beeld voor ogen. Ik wilde een libelle op een sprietje waar aan beide zijden zijn ogen te zien zouden zijn. Nou dat valt niet mee. De ene keer waren er heel veel libellen maar te veel wind. De andere keer bijna geen libellen. Dan willen ze weer niet stil zitten of is er teveel zonlicht. Dan is de foto weer niet scherp genoeg of heb ik de luiste lens niet bij. Maar vandaag was het eindelijk raak. Ideale weersomstandigheden en eindelijk 1 libelle die wilde poseren. Hij had eindeloos geduld met mij en vloog pas weg toen ik de juiste foto gemaakt had. Ik geloof dat ik er de afgelopen weken al wel zo'n honderd gemaakt heb, nu dan eindelijk eentje die ik aan jullie durf te laten zien !
Visser
Op een van de Gili-eilanden houdt een visser deze vis omhoog. 'Barracuda, barracuda', roept hij. Maar is dit wel een barracuda? Wie kan me dat vertellen?
Zonsondergang langs d
In Parijs maakt het niet uit vanuit welke hoek of op welk tijdstip je een foto maakt. De stad is altijd betoverend, romantisch en schitterend. Hoewel? Een goede zonsondergang wil nog wel een handje helpen.
Verenigde Staten • Los Angeles
Verenigde Staten • Los Angeles
Octopussy
Venice beach in Los Angeles moet je een keer gezien hebben. Dat was ook de reden waarom wij deze toch hele drukke stad i in reden om vervolgens tot de ontdekking te komen dat het verdomd lastig was om daar je auto kwijt te raken. Hoe dan ook Venice beach was echt de moeite waard. Een hippe 'markt' met allerlei kunstenaars en freakshows. Deze zandkunstenaar probeerde ook een dollar te verdienen.
Drogende maiskolven
Tijdens een wandeling door Perugia, een dorpje vlak naast Otavalo, zag ik lang een huis deze drogende maiskolven tegen. Later bleek dit niet het enige huisje, maar gebruik aldaar! Vond het wel een mooi beeld!