Kanton Bern

Met de trein naar hoogste station (3450m)

Een van de mooiste ervaringen in Zwitserland vonden wij de treintocht naar de Jungfraujoch. De Jungfraujoch is het laagste punt op de bergkam tussen de Mönch (4107 m) en de Jungfrau (4158 m). Vanaf het station de Kleine Scheidegg voert een negen kilometer lange tandradspoorbaan, waarvan zeven kilometer door een tunnel in de noordwand van de Eiger naar de top. Tijdens deze tocht moeten er 1400 hoogtemeters overwonnen worden. Het bergstation ervan is het hoogste station van Europa. Onderweg passeert de trein ook nog een ijsgrot in de Jungfrau. Het is niet goedkoop, maar je krijgt veel waar voor je geld. Onderweg stopt de trein bij een uitkijkpunt bij de Eigergletsjer, waar je letterlijk doorheen rijdt. Schitterend al dat ijs/sneeuw en die vergezichten. Voor meer informatie zie de [url="http://www.jungfraubahn.ch/de/DesktopDefault.aspx" target="_blank"]jungfraubahn website[/url].
0
3

Info over deze tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
1862
Geplaatst op
05 jan 2010
Land
Bestemming
Categorie
Activiteit of excursie
Laat kaart zien
 

3 reactie(s) bij "Met de trein naar hoogste station (3450m)"

 • profile image comment

  Op zich is het een goede tip. Zeker voor mensen die normaliter geen alpiene touren maken en dit landschap niet vaak zien. Aan de andere kant vind ik het een vrij dure aangelegenheid. Een retour vanuit Grindelwald kost 181 euro (140 euro), terwijl een retour naar de Aiguille du Midi met zicht op de Mont Blanc 35 kost (paar jaar geleden). Zwitserland is mooi, maar dat weten de Zwitsers ook. Vandaar dat de bergbahnen naar bijvoorbeeld Wengen of Murren betaalbaar zijn, omdat daar ook de inwoners zelf gebruik van maken, terwijl het traject daarna ruim 3 keer zo duur is. Bianca en ik hebben afgezien om de Jungfraubahn te nemen aangezien we eerder al de Gornergrat op geweest zijn en bij de Sustenpas een mooie klettersteig hebben gedaan boven 2 gletsjers. Maar laat je vooral niet afschrikken. Als je het er voor over hebt, geniet er van!

  Door chrisenbianca • geplaatst op 2010-09-19 22:32:09
 • profile image comment

  Mijn man en ik deden dit in 1978 tijdens onze huwelijksreis en het is inderdaad de moeite waard ook al keken we toen misschien een beetje door een roze bril.

  Door Hermine • geplaatst op 2010-01-15 21:26:18
 • profile image comment

  Klinkt helemaal top!!!!

  Door albertensandra • geplaatst op 2010-01-05 22:36:46

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.