Graubünden foto's & tips

'515289' door BenRTravellers '515289' door BenRTravellers

ZwitserlandGraubünden

ZwitserlandGraubünden

Gouden herfst in...En

BenRTravellers

Jaarlijks in de tweede helft van oktober verandert het nog redelijk onontdekte Engadin, een streek in het Zwitserse kanton Graubünden, in een explosie van kleuren. De eerste sneeuw op de alpentoppen is gevallen, de wolkeloze hemel erboven kleurt strakblauw en de duizenden lariksen op de hellingen transformeren in 50 tinten goud. Een landschap zoals je het alleen kent van de schilderijen van Bob Ross. Je vult hier met gemak een week met prachtige wandelingen in het Swiss National Park, een onvergetelijke treinrit met de Bernina-express naar Italië, een dagje shoppen in Sankt Moritz en met een step de berg af sjezen in Scuol. En zoek je nog een betaalbare accommodatie in het (veel te) dure Zwitserland? De Guarda Lodge, in het al regelmatig tot mooiste dorp van Zwitserland verkozen Guarda, is de hemel op aarde, www.guardalodge.ch ,

'540988' door Moraimavdf '540988' door Moraimavdf

ZwitserlandGraubünden

ZwitserlandGraubünden

Sufnersee

Moraimavdf

De schilderachtige Sufner See op 1400 m hoogte is omgeven door bergen, valleien en bossen. Het reservoir van Sufnersee is gevestigd in de rivier de Hinterrhein van de regio Graubünden in Zwitserland. Het stuwdam werd afgedamd in 1962. Je kunt hier prachtige trektochten maken en genieten van de rust en van een prachtig stukje natuur.

'520187' door WilbertWillems '520187' door WilbertWillems

ZwitserlandGraubünden

ZwitserlandGraubünden

Prachtig air bnb...ch

WilbertWillems

Een weekje in dit prachtige chalet in Leysin in de zwitserse Alpen, geboekt via AirBnb. Veel sneeuw, prachtige pistes, zon en goede bedden. Wat Wil je nog meer. En zeer betaalbaar met zes mensen.

'526221' door dirkjankralt '526221' door dirkjankralt

ZwitserlandGraubünden

ZwitserlandGraubünden

The road to freedom

dirkjankralt

Een van de mooiere bergpassen die ik heb mogen bezoeken is de Julierpas, gelegen in kanton Graubünden, niet ver van de Italiaanse grens. Al in de Romeinse tijd was dit een belangrijke transportroute. De weg die er nu ligt werd in de eerste helft van de 19e eeuw aangelegd. Groot voordeel van de Julierpas is dat deze ook in de winter berijdbaar wordt gehouden. De pas verbindt Bivio met Silvaplana en bereikt een hoogte van 2284 meter.

'523966' door hardom '523966' door hardom

ZwitserlandGraubünden

ZwitserlandGraubünden

Graubünden

hardom

De Engadina Bassa is de streek in Graubünden tegen de Oosterijkse grens aan. In deze mooie streek kun je mooie wandelingen maken en je kunt gemakkelijk uitstapjes maken naar zowel Italie als Oostenrijk. Meestal overnachten wij in het kleine dorpje Tschlin (ca 400 inwoners). De foto is tijdens één van onze wandelingen gemaakt op de weg van eveneens kleine dorpje Vna naar het gehucht Zuort

'525744' door hardom '525744' door hardom

ZwitserlandGraubünden

ZwitserlandGraubünden

Tschlin

hardom

De Engadina Bassa tegen de Oostenrijks/Italiaanse grens, is een mooi wandelgebied in Zwitserland. De hoofdtaal is hier Reto-Romaans, hetgeen onder andere bijna onuitspreekbare plaatsnamen oplevert. Op de foto zie je het kerkje van het dorpje Tschlin. Rond dit 400 inwoners tellende dorpje kun je heerlijke wandeltochten maken. Tschlin heeft een aantal leuke accommodaties om te overnachten en is een echte aanrader voor als een echt rustige vakantiebestemming zoekt.

'524052' door hardom '524052' door hardom

ZwitserlandGraubünden

ZwitserlandGraubünden

La Brancla

hardom

La Brancla is een 14 km lange rivier die in die 14 km een dikke 1600 m naar beneden dendert en in de Inn verdwijnt. Het riviertje loopt door twee mooie valleien, namelijk Val Chöglias en Val Sinestra. Je kunt voor een heel groot deel langs La Brancla

'541896' door EvenTravelJournalist '541896' door EvenTravelJournalist

ZwitserlandGraubünden

ZwitserlandGraubünden

Zwitserland: de MICE.

EvenTravelJournalist

Een event organiseren in Zwitserland: je weet gewoon dat het werkt. De mensen zijn professioneel, de diensten en services van niveau, het transport op tijd en je waant je altijd in een adembenemende omgeving met bizar mooie uitkijkpunten als deze. Zo was ik laatst in wintersportgebied en vakantieoord Arosa. Zowel in de zomer als in de winterperiode is Arosa een ideale plek om te vertoeven. Ga klimmen in het klimpark, wandel via het eekhoorntjes pad door prachtige natuur, pak de gondel naar de Weisshorn en geniet van het uitzicht, lunch in het panoramarestaurant, step door het berglandschap, ga waterfietsen op de Obersee of drink een drankje op één van de vele zonnige terrassen in het centrum.

'562135' door Marita55 '562135' door Marita55

ZwitserlandGraubünden

ZwitserlandGraubünden

Geologieles in de...p

Marita55

Prachtige autotocht gemaakt door het gebied van de bovenstroom van de Rijn, Rheinschlucht (zie www.rheinschlucht.ch). Daar een heuse praktijkles geologie gehad van mijn jongste zoon die in Zürich woont en werkt als glacioloog. Ongeveer 10.000 jaar geleden is daar een enorme berg in een keer met donderend geweld in elkaar gestort. Daardoor stroomde een heel dal vol met puin dat intussen totaal samen geperst is en weer nieuwe rotsen heeft gevormd. De Rijn die hierdoor eerst was geblokkeerd, heeft zich er weer opnieuw doorheen geperst. Deze geologische verklaring voor de bijzondere lichtgrijze rotsformaties in dit gebied is pas halverwege de vorige eeuw ontdekt.

'567766' door reispaspoort '567766' door reispaspoort

ZwitserlandGraubünden

ZwitserlandGraubünden

Zwitserse meren

reispaspoort

Een aantal jaar geleden besloot ik een deel van de route van de Bernina Express af te leggen. Wat een prachtige uitzichten kom je onderweg tegen, waaronder ook dit mooie blauwe meer!

'1093428' door VerelleSmith '1093428' door VerelleSmith

ZwitserlandGraubünden

ZwitserlandGraubünden

Een beetje te veel...

VerelleSmith

Vorige week een lang weekend naar het Silvretta skigebied in Samnaun geweest, het zouden een paar dagen lenteskieën moeten worden, maar het weer had iets anders in petto. Toen we in Samnaun aankwamen was het al aan het sneeuwen en dat heeft twee dagen geduurd. Gevolg, pistes en liften grotendeels dicht, na twee dagen klaarde het op en hebben we nog prachtig skiweer gehad, en hebben we een groot deel van het Silvretta skigebied kunnen verkennen en zijn we tot aan in Ischgl afgedaald, wat voor mij iets te druk was. Dan vond ik Samnaun iets meer karakter hebben. Al met al een mooi skigebied, al vond ik het toch best nog wel druk in vergelijking met bijvoorbeeld Livigno wat daar niet zo ver vandaan ligt, het was immers al mid maart.

'1092205' door VerelleSmith '1092205' door VerelleSmith

ZwitserlandGraubünden

ZwitserlandGraubünden

Lawine controle door.

VerelleSmith

De reis naar Livigno is altijd een ondernemening, opzich is de afstand vergelijkbaar met de reis richting Trentino, maar om in Livigno te komen moet je in Zwitersland de Vereina autotunnel nemen en dan later ook nog de Munt La Schera tunnel. Na de autotunnel kom je door het plaatsje Zernez, dit is geen skiresort, maar wel de toegang tot het Zwitsers Nationaal Park. Rijdend door de dorpskern zagen we een lange file langs de kant van de weg staan. Het bleek dat Passo del Fuorn was gesloten door hevig sneeuwval in de dagen er voor. Met man en macht waren ze bezig om de pas weer vrij te maken en helicopters vlogen rond om de sneeuwsituatie in de bergen te controlen op eventueel lawinegevaar. Uiteindeljk pas rond half vier werd de pas vrijgegeven en konden we onze reis voortzetten. Uiteindelijk hebben we een hele dag skiën gemist, maar een mooie wandeling door dit nationale park er voor teruggekregen.

'572437' door BenRTravellers '572437' door BenRTravellers

ZwitserlandGraubünden

ZwitserlandGraubünden

Lai Nair

BenRTravellers

De regio Graubünden, en dan met name de gebieden Ober- en Unter Engadin, zijn in een oktober een lust voor het oog. De combinatie van goudkleurende lariksen, eerste sneeuwval op de bergtoppen, strakblauwe hemels en een heerlijk najaarszonnetje maken dit tot de ideale bestemming voor de herfstvakantie. Toegegeven, Zwitserland is nogal prijzig, maar omdat je hier altijd dichtbij Italië bent, kun je veel dagtochten combineren met een uitgebreide lunch of vroeg diner net over de grens in het betaalbare buurland.