Zweden stekker

Zweden – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Zweden, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Zweden gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Zweden gebruikt kunnen worden zijn : Type C en E
Stekker C
Stekker E

Informatie over Zweden

'333287' door hillebrand '333287' door hillebrand

ZwedenNorrland

ZwedenNorrland

Wolven

Deze wolvenzijn volledig aangepast aan de arctische omstandigheden. Een enorm dikke vacht en een bijzonder sociaal gedrag. Het is duidelijk wie de baas is en wie moet volgen. Dat moet ook wel. Eten is schaars en de kou slurpt energie. Efficiënt jagen in een goed gestructureerde roedel is van levensbelang in deze moeilijke omstandigheden. Zo nu de kids op bed en dan even uitgebreid reageren op al jullie aardige berichten! Groetjes Hillebrand

'179469' door hillebrand '179469' door hillebrand

ZwedenNorrland

ZwedenNorrland

On top of the world

Niet helemaal want er zijn veel hogere plekken als deze, maar wel een bijzondere plek om te zijn. We waren er me sledehonden naar toe gegaan. Nog behoorlijk hard werken trouwens, want de honden zijn wel erg sterk, maar als je echt omhoog wilt moet je toch meelopen/ meesteppen om vooruit te komen.

'333062' door hillebrand '333062' door hillebrand

ZwedenNorrland

ZwedenNorrland

Wolf

De wolf is een prachtig dier. Sluw, alert en met een enorm uithoudingsvermogen. Wolven kunnen tegen de wind in ruiken en kunnen daardoor alle contact met mensen vermijden. In Zweden schijnen er nog ongeveer 200 te zijn en de zweden die ik sprak hebben er nog nooit een in het wild gezien. Om ze dan toch te zien moet je naar een wildpark. Ik heb zo'n park bezocht waarbij de leefsituatie van de wolf wordt nagebootst. Dat betekent dat er een enorm terrein is waar de dieren hun eigen gang kunnen gang en natuurlijk gedrag vertonen.

Bekijk alle Zweden foto's en tips