Goteborg

Göteborg is een stad in het zuiden van Goteborg. Het is na Stockholm de grootste stad van het land en het heeft ook de grootste haven van het land. Op cultureel gebied is Göteborg een rijke stad; van musea tot winkelcentra en van historische gebouwen tot evenementen.

Informatie over Goteborg

Beste foto's & tips van Goteborg

'265110' door Gerrit-Gaspedaal '265110' door Gerrit-Gaspedaal

ZwedenGoteborg

ZwedenGoteborg

Viskerk

Gerrit-Gaspedaal

Göteborg - Zweden: De Viskerk is een nogal markant gebouw in Göteborg. Niet zoals de naam doet vermoeden een kerk voor vissen maar een vishal die oorspronkelijk een kerk was. Heiligschennis? Mwôh... Hoewel ik totaal geen visliefhebber ben, heb ik me laten vertellen dat je hier de lekkerste broodjes vis kunt kopen en eventueel gelijk opeten.

'355710' door fandries '355710' door fandries

ZwedenGoteborg

ZwedenGoteborg

Zweedse kustlijn

fandries

Als je een 70- tal km boven goteburg met de auto rijdt langs de zweedse kust kom je op een gegeven moment het chatrmante plaatsje malmstrand tegen. Op die plaats heb ik enkele uren gefotografeerd en dit is een van de fotos.

'366799' door jackhermsen '366799' door jackhermsen

ZwedenGoteborg

ZwedenGoteborg

Dalsland kanaal.

jackhermsen

Het Dalsland kanaal bij Haverud. In midden Zweden ligt dit kanaal met 19 sluizen.Je kunt er rondvaarten maken om 45 meter te dalen naar het Vanernmeer. Of met een trein over de Haverud sluis rijden,trein stopt hier. Er zijn diverse oude herenhuizen in de omgeving te zien,maar het kanaal is al een mooie bestemming.

Laat kaart zien