Gotaland

Tegenwoordig is Gotaland opgedeeld in drie landsdelen: Norrland in het noorden, Svealand in het midden en Gotaland in het uiterste zuiden van het land. De grootste en bekendste steden zijn Malmö, Göteborg en Helsingborg. Gotaland is een heuvelachtig gebied tot circa 377 meter hoog en aan de kust is het laag.

Informatie over Gotaland

Beste foto's & tips van Gotaland

'78786' door japio '78786' door japio

ZwedenGotaland

ZwedenGotaland

Kust van Skane

japio

De zuid-kust van Skane, in de regio Osterlen, is er mooi. Witte stranden, kobaltblauwe luchten, helder (maar ijskoud) zeewater: een verrassende plek!

'519126' door chateau '519126' door chateau

ZwedenGotaland

ZwedenGotaland

Vroeg op stap in...El

chateau

Vanaf de camping maak ik vroeg een rondje op de fiets. Wat een rust, ik hoor alleen het zoeven van mijn banden over het asfalt. Hier en daar een schreeuw van een ontwakende meeuw en het gepruttel van de motor van een vissersbootje De meeste mensen slapen nog. Het water is bijna helemaal glad. De uitzichten zijn helder en mooi. Tijd voor een foto. Deze foto heb ik genomen bij het dorpje Ellös op het eiland Örust.

'501311' door chateau '501311' door chateau

ZwedenGotaland

ZwedenGotaland

Uitzicht op Ellös

chateau

Vanaf de camping konden we over de kale rotsen van de scherenkust op het eiland Orust een wandeling omhoog maken. Van hieruit hadden we een mooi uitzicht op de buitenwijken van het stadje Ellös.

Laat kaart zien