Sierra Nevada NP beste reistijd

Het weer in Sierra Nevada NP

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een weekje strand of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Sierra Nevada NP te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Sierra Nevada NP? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Sierra Nevada NP

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Spanje:Reisadvies
Voor Sierra Nevada NP geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
Februari Carnaval Gadiz, 19 maart St. Jozefs Dag, 12 oktober Nationale Feestdag, 6 december Dag van de Grondwet.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Sierra Nevada NP

Beste foto's & tips van Sierra Nevada NP

'401927' door corriebalten '401927' door corriebalten

SpanjeSierra Nevada NP

SpanjeSierra Nevada NP

'hippies'

corriebalten

Verscholen in de heuvels van Las Alpujarras wonen tientallen mensen die een alternatieve manier van leven zoeken. Ik ging er naar toe en knoopte een praatje aan met enkele bewoners. Ze komen voor een week, 3 maanden en sommige verblijven er al jaren. Ze komen alleen of met familie, start hun gezinnen daar en hun kinderen op te voeden ver weg van de 21e eeuw. Zonder elektriciteit, zonder computer of MP3, met veel frisse lucht, geiten en honden. Het is niet echt een 'kamp 'maar tenten en zelfgemaakte bouwsels staan her en der in de heuvels verspreid. Tot mijn verbazing zag ik een 'bakker' , jammer genoeg was er geen brood vandaag (no pan hay)

'492997' door andresenmarianne '492997' door andresenmarianne

SpanjeSierra Nevada NP

SpanjeSierra Nevada NP

Gebied verdedigen?

andresenmarianne

Spaanse muurhagedis is de naam van deze twee hagedissen.Nee het is geen verdediging van hun gebied, dat dachten we toen we ze zagen. Maar nee het is dood gewoon een paring

'321886' door fandries '321886' door fandries

SpanjeSierra Nevada NP

SpanjeSierra Nevada NP

Vale gier

fandries

In aragon heb je veel kans om de gieren te zien. Ze hebben een spanwijdte van 2,50 meter . een kadaver wordt eerst opgemerkt door kraaiachtigen en door hun bewegingen trekt dit de aandacht van de gier. Doordat hij geen pluimen heeft in zijn nek kan hij tot diep in het karkas graven.

Laat kaart zien