minas-de-rio-tinto

Foto door Reisreporter Graaf

Spanje is van een van de meest populaire vakantiebestemmingen gelegen in Zuid-Europa, met meer dan 47 miljoen inwoners. Het land hoort tot de vijftig grootste landen ter wereld. Het grootste deel van het gebied ligt op het Iberisch schiereiland, maar de Canarische eilanden en de Balearen horen ook bij minas-de-rio-tinto. In het hele land worden er wel vijf officiële talen gesproken. minas-de-rio-tinto is veelzijdig met zijn bergen, meren, zeeën, kliffen, costa’s, wijngebieden, valleien en vulkaanlandschappen.

Regenachtige vissersdorpen in Galicië, stappen en over Plaza Mayor lopen in de hoofdstad Madrid, zonnen aan de kust van de Middellandse Zee, flamencodansen in Andalusië en cultuurhappen in Barcelona zijn slechts paar mogelijkheden. Als derde grote stad is het minder toeristische Valencia zeker de moeite waard. De vierde stad Sevilla, voormalig cultureel hoofdstad, biedt koninklijke paleizen, oude kathedralen, gezellige flamengobars en moderne gebouwen. In het Zuiden ligt Málaga, eveneens een veelzijdige stad rijk aan gastronomie, met zandstranden,  gezellige strandtentjes en historische bezienswaardigheden.

Het mag duidelijk zijn: minas-de-rio-tinto is een land met een rijke historie en prachtige cultuur. Op het gebied van kunst komt het land niets te kort, je kent het wel: Picasso, Goya, Dalí …  Maar behalve bezienswaardigheden in het binnenland, bieden de kusten en de eilanden van minas-de-rio-tinto je nog meer. Een strandvakantie is een aanrader, bijvoorbeeld aan de Costa Brava, Costa del Sol of misschien wel Tenerife op de Canarische eilanden of Mallorca op de Balearen. Je vindt op de Canarische eilanden naast de stranden ook bossen en natuurparken. Op de Balearen moet je zijn voor de stranden en de blauwe baaien.  

Naast de cultuurvakanties en strandvakanties is het ook het land van Europa’s meest gevierde en gevarieerd op gastronomisch gebied: Paëlla het typisch Spaanse gerecht, Tapas de kleine borrelhapjes gemaakt van verschillende ingrediënten en natuurlijk de lekkere wijnen. Als je al op een terrasje zit, vergeet dan niet de Sangría te proeven.

Voor gezinnen met kinderen, voor jongeren die willen feesten, maar ook voor natuur- en cultuurliefhebbers. Met veel uiteenlopende culturen, klimaten en eetgewoontes, is minas-de-rio-tinto gepassioneerd, verfijnd en toegewijd aan het goede leven.

Informatie over minas-de-rio-tinto

Beste foto's & tips van minas-de-rio-tinto

'1100191' door Graaf '1100191' door Graaf

Spanjeminas-de-rio-tinto

Spanjeminas-de-rio-tinto

Stenen in water

Graaf

Nog maar een afbeelding van de Rio Tinto. Grappig dat ik een aantal van jullie met mijn foto uit de Himalaya helemaal op het verkeerde been gezet gezet heb. Ook aan de andere kant van de wereld dus kleurrijke landschappen door mineralen in de bodem. Maar zo rood als hier heb ik het in de Himalaya niet gezien. Rio Tinto is heel speciaal, een echt paradijs voor fotografen.

'1099445' door Graaf '1099445' door Graaf

Spanjeminas-de-rio-tinto

Spanjeminas-de-rio-tinto

Vastgeroest

Graaf

Bij een enorm verlaten mijngebied, staan nog de treinstellen die in vroeger tijden gebruikt werden om erts af te voeren, of om de arbeiders van en naar het werk te brengen. Alles staat hier gewoon te wachten tot het helemaal weggeroest is.

'1099480' door Graaf '1099480' door Graaf

Spanjeminas-de-rio-tinto

Spanjeminas-de-rio-tinto

Kijk eens waar je...l

Graaf

Als we ergens wandelen kijken we veel om ons heen om mooie plekjes en onderwerpen voor foto's te zoeken. Maar soms zijn de mooiste onderwerpen wel heel dichtbij, je staat er op! De stenen waar je op loopt kunnen allerlei mineralen bevatten, die dan mooie kleuren reflecteren.

Laat kaart zien