Mallorca foto's & tips

'173564' door Jelle51 '173564' door Jelle51

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Toch nog

Jelle51

2 dagen voor vertrek naar Nederland, hoorde ik het herkenbaar geluid van deze vogels. De bijeneters!! Op Lesbos niet zonder auto of schuiltentje te benaderen. Maar op Mallorca kon ik ze vrij dicht benaderen en deze opname maken.

'500320' door Jelle51 '500320' door Jelle51

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Kolibrie Vlinder

Jelle51

Nog veel moeilijker dan het fotograferen van de kolibrie is het goed in beeld krijgen van de kolibrie vlinder. Het beestje vliegt razendsnel van de ene bloem naar de andere. Je moe dan ook veelgeduld hebben en heel veel pogingen doen om het redelijk op de foto te krijgen. Gemaakt in het mooie parc Natural.

'193969' door carla '193969' door carla

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Idyllisch vissersdorp

carla

Locatie : Cala Figuera -- Dit Idyllische vissersdorpje ligt in het uiterste zuiden van Mallorca. In een ' Dalmatijns ' aandoende haven ligt een diep ingesneden baai, met mooie authentieke Spaanse vissersbootjes. Leuk en gezellige plaats waar vooral 's avonds veel te doen is ( pubs, disco & restaurantjes)

'174157' door Jelle51 '174157' door Jelle51

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Slecht weer op komst

Jelle51

Maar het levert wel prachtige luchten op

'498809' door Jeanne '498809' door Jeanne

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

De oostkant van...Mal

Jeanne

Wat een leuke invulling van de dag is; varen langs de Cala's van oost Mallorca. Dat kun je met de Glas Bottom Boat van Starfish doen, of zelf met een motorboot of zeilboot. Je vaart langs de grillige rotsachtige kust, vissers proberen met veel klauteren en klimmen een plek te vinden om een hengel uit te werpen. Vanaf het water zie je goed hoe kleurrijk de kustlijn is.

'508909' door nathaliebeersma '508909' door nathaliebeersma

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Ontzagwekkend...kloof

nathaliebeersma

Deze foto is genomen bij Torrent de Pareis op het Spaanse eiland Mallorca, op dinsdag 29 april 2008 rond 13.30 uur. `Terwijl mijn vader geniet van het slingeren zitten mijn moeder en ik met geknepen billen en af en toe de handen voor de ogen in de auto. We rijden over een letterlijk adembenemende kronkelweg vol scherpe haarspeldbochten, dwars door het Tramuntana-gebergte. Het hoogtepunt is het achtje, een opzienbarende stropdasknoop waarbij de weg weer onder zichzelf door draait. Direct naast de auto kijk ik recht de diepe afgrond in. Ik huiver. De oceaan strekt zich uit over de horizon. Het wateroppervlak wordt groter en groter naarmate we afdalen. Even later passeren we de zeemonding, waarop een zeilschip zijn verkenningstocht uitvoert. Via enkele tunnels door de rotsen bereiken we onze eindbestemming. Goed verborgen achter de bergtoppen ligt de op één na grootste kloof van Europa: Torrent de Pareis, een inham met kristalhelder zeewater en een prachtig strand ingeklemd tussen hoge kliffen. We ervaren een klein deel van de spectaculairste wandeling in het Middellandse Zeegebied. De reusachtige muren vol grillen reiken tot driehonderd meter de hemel in. Overweldigend. Ik ben een klein meisje, maar mijn gevoel haalt op dit moment minstens de helft van mijn lengte af. Lopend over de vroegere zeebodem verwonder ik me over het feit dat op deze kaarsrechte en kurkdroge rotswanden toch nog enkele vegetatiesoorten zichzelf levensvatbaar weten te houden in de hitte van de zon. De lichtgroene bomen hebben het uiterlijk van typische woestijnplanten. Enkele hoeveelheden zeewater hebben zich verder landinwaarts in het ravijn weten te vestigen. Midden in een van de plassen ligt een groot rotsblok. Ik klim er meteen op. De felle zon schijnt in mijn ogen en brandt op mijn huid. Mijn neus is al rood. We keren om bij het bord dat zegt dat de rotsen vanaf hier alleen toegankelijk zijn voor geoefende sporters. Het is tijd om ons op te maken voor het hachelijke avontuur omhoog. Er is maar één weg terug, dezelfde...’

'554258' door Jeanne '554258' door Jeanne

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Een oase

Jeanne

Wanneer je Mallorca bezoekt zou ik zeker niet alleen maar op het strand blijven liggen. Mallorca heeft zoveel meer te bieden dan menig toerist denkt. De stad Palma de Mallorca is een bezoek meer dan waard, de ruige westkust en de prachtige schilderachtige plaatsjes ook niet te vergeten. Er zijn hele fraaie wandelingen te maken, alles is heel duidelijk aangegeven. Op weg naar Soller komen wij langs Jardin de Alfabia, een schitterende botanische tuin, "een oase van rust". Je vind hier een grote variatie aan bloemen, bomen en planten, het oude landhuis is zeker een bezichtiging waard. De watervalletjes en fonteinen maken het plaatje compleet! De tuinen zijn een erfenis van de klassieke Arabische tuinarchitectuur Entree is 7.00 EUR.

'503884' door Jeanne '503884' door Jeanne

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Super relaxed

Jeanne

Nu we het de laatste dagen over varen en zeilen hebben, is een boottocht rond de Balearen ook een heerlijke activiteit. Er zijn vele jachtverhuurbedrijven op o.a. Mallorca, Menorca en Ibiza, je kunt voor één dag maar ook voor meerdere dagen een boot huren. Varen langs prachtige baaien en idyllische havenplaatsjes is super relaxed!

'498293' door pensionado '498293' door pensionado

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Eigen straatje...scho

pensionado

In alle vroegte zijn de kleine kernen van de oude plaatsjes op Mallorca op zijn mooist. Deze mevrouw is haar eigen straatje aan het vegen zoals een Nederlands spreekwoord zegt.

'338280' door hanb '338280' door hanb

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Verborgen plekjes...

hanb

Als je wordt uitgenodigd om workshops fotografie en bewerking te geven nemen die Nederlandse/Vlaamse "locals" je ook vaak mee naar plekjes waar geen toerist van weet. Hier een tip; In Palma; Convento San Francisco .Van Plaza Mayor loop je naar Plaza St. Eulalia, schuin oversteken en naast de kerk van San Francisco ligt dat klooster . Zeer de moeite waard en vergeet je camera niet! Bewerkt in LR3 en CS5

'180521' door Jelle51 '180521' door Jelle51

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Roodborst-tapuit

Jelle51

In een ruig gebiednaast het Parc Natural, spotte ik deze roodborst-tapuit.

'173328' door Jelle51 '173328' door Jelle51

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Zilver reiger

Jelle51

Deze zilver reiger werd aangevallen door een steltloper, die zijn eieren beschermde. Gevolg: een verenpracht.

'450847' door pensionado '450847' door pensionado

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Alcúdia

pensionado

Op Mallorca is veel moois te ontdekken en er zijn genoeg stille plekjes. Ik had er tot voor kort een volkomen verkeerd idee over. Dit is een rustiek straatje in het geheel door oude verdedigingsmuren omgeven Alcúdia.

'483879' door trudyvermeij '483879' door trudyvermeij

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Niet alleen zon, zee.

trudyvermeij

Mallorca staat vooral bekend om zon, zee en strand en Mallorca heeft idd ook hele mooie zonsondergangen, maar heeft ook zoveel meer te bieden. Huur bijvoorbeeld een auto of fiets en ga het eiland ontdekken met veel natuurschoon en bergen in het binnenland.

'158325' door GrietBuis '158325' door GrietBuis

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Amandelbloesem.

GrietBuis

De mooie amandelbloesem en een vergeten amandel van de vorige oogst.

'326582' door hanb '326582' door hanb

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Zondagmiddag op La...

hanb

Rondslenteren, mensen kijken, je camera in de aanslag, niet te opvallend "schieten" en dan in PHOTOSHOP wat gaan spelen. Dat is zo leuk! Bewerkt met NIK ColorEfex Pro 3 en Dfine 2

'143232' door Peter69 '143232' door Peter69

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Torre del Verger

Peter69

Fijn groen uitkijkje over de zee bij Mallorca...

'555478' door LSchreur '555478' door LSchreur

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Mallorca's verborgen.

LSchreur

Ben je toe aan wat rust tussen all toeristen en vooral alle racefietsers in de Serra de Tramuntana (gebergte aan de noordkust van Mallorca)? Deze waterval is best lastig te vinden en staat nergens aangegeven. Ik ben er met de auto heengegaan maar heb ergens langs de weg in de berm geparkeerd. Ongeveer 2 kilometer voordat je bij Orient bent (als je vanaf Bunyola rijdt) is er een pad de vallei in. Heel contra-intuitief want de weg gaat langs een berg helling dus ik dacht dat de waterval wel een stukje omhoog zou liggen. Maar niet dus, ongeveer een half uur lopen over een landweggetje, over een paar hekken omdat je wel door prive terrein gaat, kom je uit aan het einde van de vallei waar deze omlaag gaat in de volgende vallei. Toegang is gratis, in elk geval niemand in de ontmoet Hier wordt je goed beloond door twee prachtige watervallen, beide van zeker 30 meter. Lastig te vinden maar zeker de moeite waard, heerlijk in de schaduw en het water is lekker verkoelend, het mooiste is dat hier bijna niemand komt! Mijn vriendin en ik hadden het rijk alleen! Het water is heel helder en er zijn diverse poelen die heel diep zijn waar je best (ondanks het frisse water) lekker in kan zwemmen! Let wel: in de zomer is er een kans dat de waterval niet stroomt i.v.m. droogte desondanks is dit nog steeds een prachtig stukje natuur!

'311618' door TimTang '311618' door TimTang

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Vuurtoren Cap de...Fo

TimTang

Op het meest noordelijke puntje van het eiland Mallorca staat deze vuurtoren. Na een half uurtje bochtjes rijden van de versnelling 1 naar 2 en weer terug en dan 500 keer kom je dan eindelijk boven. Vanaf hier prachtig uitzicht op noord Mallorca met en de stad Alcudia. Bij helder weer kan het kleinere Menorca gezien worden dat ten noorden van Mallorca ligt. Prachtige natuur onderweg naar boven. Pas op voor de wilde geiten, voor je het weet heb je er 1 op je motorkap. Als bestuurde moet je niet al te bang zijn aangelegd om deze tocht te maken. Het komt zeer regelmatig voor dat je in een haarspeld bocht oog in oog komt te staan met een touringcarbus! als je de bonus treft een dubbeldekker!

'182513' door Jelle51 '182513' door Jelle51

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Verenpracht 2

Jelle51

Als de sluier van een bruid zijn de veren van deze kleine zilverreiger.

'487394' door viona '487394' door viona

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

De ovale vormen van..

viona

Castel Bellver ligt circa 4 km van het historische centrum van Palma de Mallorca op een berg. Het heeft een prachtige ovale vorm. Op zondag is de toegang gratis (ja ja, we blijven Nederlanders, haha). Wij zijn er naartoe gaan lopen (heen langs de boulevard en dan ergens omhoog tussen de huizen door), maar terug namen we bij de uitgang in plaats van de trap naar beneden een weggetje door het park naar links. Dit was duidelijk een niet-toeristische route en erg mooi om te lopen door de natuur. Omdat het begin middag was, durfden we dit wel aan. Op een gegeven moment liepen we langs Mallorcaanse gezinnen die met bbq en al erop uit waren, erg leuk om te zien. We hebben gevoelsmatig de kleine zandpaadjes gevolgd en kwamen zo vanzelf weer uit ergens beneden in de stad. Supermooie route door de Mallorcaanse natuur!

'451109' door TresContent '451109' door TresContent

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Afternoon Wine @...Ma

TresContent

De eerste helft van het jaar plannen we steevast een stedentrip in. Maar na een aantal koude maanden begin 2013 besloten we vier dagen naar Mallorca te gaan. In de categorie 'omdat het kan'. Genieten van de zon, natuur en natuurlijk op z'n tijd een wijntje!

'426571' door Fransvdg '426571' door Fransvdg

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Een leuke tramlijn

Fransvdg

Met dit trammetje kun je op Mallorca van Soller naar Puerto de Soller rijden. Dat is een ritje van bijna 5 kilometer. Sinds 1913 is er al een tramverbinding, vooral voor passagiersvervoer maar ook voor goederenverkeer van en naar het vissersdorp. (Dit is een gescande dia uit 2002).

'431428' door Fransvdg '431428' door Fransvdg

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Mooi Mallorca

Fransvdg

Aan de noordkust van Mallorca, bij Banyalbufar, is er terrassenbouw zichtbaar. Ook in de periodes dat er niets op groeit vind ik het toch wel een mooie plek.