Crash Madrid eist 153 levens image
Jan-Petra

Crash Madrid eist 153 levens

Bij een vliegtuigongeluk op de luchthaven Barajas in de Spaanse hoofdstad Madrid zijn 153 mensen om het leven gekomen. Slecht negentien passagiers overleefden het drama.

Het vliegtuig van Spanair had de Canarische Eilanden als bestemming. Het toestel schoot gisterenmiddag rond kwart voor drie van de startbaan en vloog daarna in brand. Volgens ooggetuigen kwam het vliegtuig enkele meters van de grond, maar vatte een motor aan de linkerzijde van het vliegtuig vlam.

Reddingsoperatie
Op het vliegveld kwam een grote reddingsoperatie op gang. Met helikopters werd geprobeerd de brand te controleren. Uiteindelijk konden slechts negentien overlevenden uit het vliegtuig worden gered. Aan boord waren 172 mensen, waarvan 162 passagiers (waaronder twee baby's) en tien bemanningsleden. Pas rond vijf uur was de brand onder controle.

Technische problemen
De Spaanse krant El Pais spreekt van het ergste vliegtuigongeluk in dertig jaar. Volgens de krant had het vliegtuig vertraging vanwege technische problemen. De zwarte doos is inmiddels terecht. De vluchtgegevens in de doos kunnen mogelijk meer informatie geven over de oorzaak van het ongeval.

Passagierslijst vrijgegeven
Spanair heeft inmiddels de passagierslijst vrijgegeven. De lijst staat ook gepubliceerd op de site. Op dit moment wordt onderzocht of er ook Nederlanders bij het ongeluk betrokken waren. De luchtvaartmaatschappij condoleert de familieleden van de slachtoffers op haar website.