Castilla y Léon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Castilla y Léon image

Varkentje?

Castilla y Léon
Spanje
SuzanneGeudeke

Varkentje?

Het bord raakt het speenvarkentje met precisie. Je hoort niet eens de botjes kraken. Na al die tijd in de oven, is het beestje boterzacht. Cochinillo, oftewel speenvarken, is de lokale lekkernij in Segovia, een prachtige stad gelegen tussen de geelbruine velden van de provincie Castilla y Leon in het midden van Spanje.

Je ontkomt er niet aan. De roze biggetjes lachen je opgestapeld vanuit de vitrine toe, worden vereeuwigd in standbeelden, lonken naar je vanaf de menukaart… Er wordt geen moment onbenut gelaten om deze lokale specialiteit aan te prijzen.

Gezond of ongezond, niet veel mensen zullen Segovia verlaten zonder een varkentje te proberen. Het restaurant José Maria is een goede plek om je te goed te doen aan dit gerecht. De formeel geklede obers lopen af en aan met schalen speenvarken. Ze hanteren het bord (dat als mes gebruikt wordt) vakkundig. Mocht je wat anders willen proberen dan ben je hier ook aan het goede adres. Heerlijke salades, vis en vleesgerechten zijn de moeite van het proberen waard.

Eet smakelijk!


Foto's

d08aa.jpg
d08aa.jpg
SuzanneGeudeke