Lanzarote

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lanzarote image

5 dagen Lanzarote in de winter, een top idee!

Lanzarote
Spanje
SourOnTour

5 dagen Lanzarote in de winter, een top idee!

Na al jaren en jaren achter elkaar op wintersport te zijn geweest, heb ik dit jaar besloten om de zon in plaats van de sneeuw op te zoeken. Een heel andere vakantie natuurlijk en ik had echt verwacht dat ik het vooruitzicht om te gaan skiën zou gaan missen. Maar niks is minder waar, ik keek alleen maar uit naar een paar dagen zonneschijn en een beetje lente in mijn bol in plaats van te koukleumen in een stoeltjeslift.
Van Geleen (regen) naar Lanzarote (zon en 22°C)
Afgelopen woensdag is het dan gebeurd. Thuis in de regen om 11 uur vertrokken en binnen anderhalf uur naar een parkeerplaats nabij vliegveld Brussel Charleroi gereden en daar met een transferbusje binnen 10 minuten gedropt te worden op het vliegveld. Daar ‘vliegensvlug’ door de controle heen, want ingecheckt had ik al. Daarna een paar uurtjes relaxen aan boord (wat een beenruimte! ik zat bij de nooduitgang :D) en om kwart voor vijf geland om Arrecife, de hoofdstad van Lanzarote. Omdat ik geen ruimbagage had, direct vanaf het vliegtuig naar de huurauto gelopen en om zes uur aangekomen bij El Dorado appartementen http://www.eldoradolanzarote.com/ in Puerto del Carmen.
Het eiland Lanzarote
Lanzarote behoort tot de Canarische eilanden die bij Spanje behoren. De Canarische eilanden zijn een perfecte winterzonbestemming, want de temperaturen blijven er zelfs in januari erg aangenaam, namelijk zo’n 20°C gemiddeld. Het beste weer is het op Lanzarote, maar heel veel scheelt het niet natuurlijk. De temperaturen zijn gelijk, maar er valt nog wat minder regen dan op de andere eilanden. Lanzarote is een minder druk bezocht eiland als bijvoorbeeld Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura, maar er is ook weer meer toerisme dan op El Hiero en El Gomera waardoor er gezellige boulevards zijn en mogelijkheden te over om een lekker hapje te eten.
Wat te doen op Lanzarote?
Huur een auto
Lanzarote is een eiland van 60 bij 20 kilometer, dus het is een prima eiland om binnen een week te verkennen. Het is een goed idee om een auto te huren om zo zelf het eiland te verkennen. Natuurlijk kan je ook excursies boeken en dan met een bus naar alle bezienswaardigheden rijden, maar zelf rijden op Lanzarote gaat ook heel erg goed. De wegen zijn er werkelijk perfect en verdwalen kan je niet op zo’n klein eiland, hooguit dol draaien op de vele rotondes! Het eerste kruispunt met stoplichten moet ik nog tegenkomen hier. Mocht je nu toch niet snappen hoe je moet rijden, of ben je niet zo’n navigeerwonder? Huur een gps of vraag de vriendelijke bewoners de weg.
En waar ga je met je auto dan heen?
Er zijn vele bezienswaardigheden en leuke stadjes op Lanzarote die je kunt bezoeken. Een idee is om een dag in te plannen voor de bezienswaardigheden op het zuidelijke deel van Lanzarote en een dag in te plannen voor het noordelijke deel van het eiland. Afgelopen donderdag heb ik een rondje gemaakt door zuid Lanzarote, daarover in mijn volgende blog meer. Morgen is de noordelijke helft van het eiland aan de beurt, dus ook daarover een volgende keer meer. Vandaag ben ik in het zuidelijkste plaatsje Playa Blanca geweest en bij het prachtige Playa Papagayo, zie de foto’s van dit droomstrandje en de omgeving, waarmee ik deze blog dan ook afsluit.