La Palma

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

La Palma image

Een weekje veelzijdig La Palma

La Palma
Spanje
Kburgers1

Een weekje veelzijdig La Palma

Eind november ben ik met mijn vader en zijn vriendin een weekje naar La Palma gegaan.
Ik had gekozen voor La Palma omdat dit eiland het meest groen is van de Canarische eilanden en je er lekker kan wandelen. Wat ik vooraf niet wist is dat het eiland heel veelzijdig is en dat je aan een weekje niet genoeg hebt om dit eiland te verkennen.

De eerste dag op La Palma zijn we bij Las Tricias gaan wandelen naar de grotten van Baracas. Onderweg kwamen we langs prachtige, grote, oude drakenbomen. Bomen die alleen maar op La Palma staan. Onderweg had je uitzicht over het eiland en de oceaan. De temperatuur van 22 graden was perfect om te wandelen.

De tweede en derde dag heb ik genoten van het onderwater leven in de Noordelijke Atlantische oceaan. Zo heb ik een zeepaardje, roggen en verschillende vissoorten mogen zien. Zie voor een uitgebreid verslag hierover mijn blog 'duiken in La Palma.'
Ik had het geluk om vanaf de duikstek een walvis blow en rug te spotten. Helaas was hij al snel gedoken en kon ik geen foto maken.

Dag 4 zijn we Roque de las Muchachos op gereden. Het hoogste punt ligt op 2426 meter. Op een heldere dag kan je boven de wolken uit kijken en heb je prachtig overzicht over het eiland (het nationaal park Caldeira de Taburiente). De weg naar boven is slingerig met veel bochten. Wij hadden regen en veel bewolking. Dit had ook wel iets. Zoals je op de foto ziet reden we zowat tussen de wolken door in een prachtig vulkanisch landschap. Op de top vind je een sterrenwacht. La Palma staat bekend om zijn heldere nachten en het goed sterren kijken.

Op de 5de dag hebben we bij Tazacorte een whale watchtour met de Inia gedaan van 2 uurtjes. We hebben grote getalen tuimelaars gezien die aan het jagen waren op tonijn. Helaas geen walvis dit keer. De tour geeft je een mooi zicht op de kustlijn van het eiland. Omdat de temperaturen warm waren hoefde je niet dik in te pakken op de boot.
In de middag zijn we bij Los Guirros gaan snorkelen. Een klein zwart strand waar je kans hebt tijdens het snorkelen zeeschildpadden te zien. Echter was de stroming te hard, ivm volle maan, waardoor het zicht onderwater niet best was (zanderig).

De laatste dag zijn we gaan wandelen in het Nationaal Park Caldeira de Taburiente. Echt een park wat je met mooi weer moet bezoeken. Je kan hier een wandeling van 6 km naar Cascade de Colores maken, een prachtige gekleurde waterval. Het was helemaal niet druk bij de waterval dus ik kon mooi foto's maken. Op de terugweg zijn we via de rivierbedding terug gelopen. We hadden beter het pad (geel met wit gestreept aangegeven) kunnen volgen. We kwamen uit bij hoge rotsblokken. Ik ben gesprongen en heb daar mijn been gebroken. Met een traumahelikopter heb ik het park verlaten om in het ziekenhuis te komen. Helaas geen goede afsluiter van de vakantie.

De volgende dag naar huis kunnen vliegen. Nu wachten op operatie aan het been en een lang revalidatieproces. Gelukkig heb ik dan alle tijd mijn foto's te bewerken van deze mooie en veelzijdige vakantie. Ik ga graag nog een keertje terug.

Foto's

9c6f6.jpg
9c6f6.jpg
Kburgers1
34ce4.jpg
34ce4.jpg
Kburgers1
c6f2f.jpg
c6f2f.jpg
Kburgers1
f9045.jpg
f9045.jpg
Kburgers1
e0574.jpg
e0574.jpg
Kburgers1
34ce4.jpg
34ce4.jpg
Kburgers1
13dfc.jpg
13dfc.jpg
Kburgers1
f9045.jpg
f9045.jpg
Kburgers1
13dfc.jpg
13dfc.jpg
Kburgers1