Geen 'Happy Hours' meer  image
Nadine

Geen 'Happy Hours' meer

Goedkoop alcohol drinken is er vanaf nu niet meer bij in Barcelona. De zogenaamde ‘actie-avonden’ in kroegen worden verboden.

Aanleiding voor dit verbod, dat de komende twee weken ingevoerd wordt, is dat uit de regionale gezondheidsnota is gebleken dat er zich steeds meer mensen in de straten van Barcelona bevinden die iets te diep in het glaasje hebben gekeken.

Vrijgezellenavondjes

Het zijn voornamelijk toeristen die voor veel overlast zorgen wanneer ze dronken zijn. De Catalaanse hoofdstad is na Praag en Amsterdam de meest favoriete stad voor een vrijgezellenfeestje.

Controle

De kroegen die zich niet aan het verbod houden, kunnen een boete van € 6000 verwachten en in het meest ongunstige geval zullen ze hun deuren moeten sluiten. Speciale politieagenten zullen de naleving van de regel controleren.

Uitbreiding verbod

Als dit verbod aanslaat en de overlast van dronken mensen op straat vermindert, is de kans groot dat andere steden in het Mediterraanse land het Barcelonese voorbeeld volgen en eveneens de goedkope drankavonden in kroegen verbieden.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.