image
REDACTIE

Stad én strand. Geniet dubbel in deze 5 kuststeden

Hunker jij met dit weer ook zo naar het strand, maar wil je effe wat anders dan de Noordzee? Stap dan op het vliegtuig naar een van deze 5 hippe Europese kuststeden.


Hoe je de drukte op Barceloneta-strand vermijdt? Lees gauw verder! (Foto: Enes, Unsplash)

1. Ga naar het strand bij Athene

Eilandhoppen is nergens voor nodig met een groot aantal prachtstranden op korte rijafstand (bus of eigen vervoer) van de stad. Een van onze favorieten is Vouliagmeni. Dit rustige kustplaatsje op een dik half uur rijden van de stad kan, in tegenstelling tot de meeste andere Griekse stranden, bogen op fijn zand in plaats van kiezels. De locatie tussen de baai met haar kristalheldere water en de duizend meter hoge berg Hymettus is schitterend. Een ander fraai strand ligt bij Varkiza. Dit mondaine badplaatsje beschikt over een van de beste zandstranden van de regio en is populair als zomerverblijf onder welgestelde Atheners. Vermijd dus het hoogseizoen!

2. Ga naar het strand in Barcelona

Geen bezoek aan Barcelona is compleet zonder een strandwandeling, en in Poblenou hoef je voor de verandering eens niet het zand te delen met hele legers toeristen. In vergelijking met het veel populairdere want centralere Barceloneta is Platja de la Mar Bella een ware oase van rust.

3. Ga naar het strand in Valencia

Vamos a la playa! Eigenlijk is het nergens lekkerder uitwaaien en mensen kijken dan op de Paseo Marítimo (Paseu Marítim), een vier kilometer lange, door palmen omzoomde promenade langs de stranden Las Arenas en La Malvarrosa. Tuur er de Middellandse Zee af en spot meteen het beste plekje op het strand!

4. Ga naar het strand bij Lissabon

Trek een dagje eropuit in Comporta, ten zuiden van Lissabon aan de kust van de regio Alentejo. Deze badplaats wordt ook wel het Ibiza van Portugal genoemd. Rijstvelden, flamingo’s en parelwitte stranden waar de hippiechic jetset van Portugal ontspant in mooie strandtenten.

5. Ga naar het strand in Nice

De mooiste plek om de zee te bewonderen is en blijft de Promenade des Anglais. Hier opent de stad haar armen naar de wereld en flaneren zowel de locals als toeristen. Daarna nemen we graag een afzakkertje in La Civette du Cours. Deze gezellige traditionele brasserie bevindt zich op loopafstand van het strand; je kunt de Middellandse Zee hier ruiken.