Alicante foto's & tips

'408457' door Moraima '408457' door Moraima

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Les fonts de l'algar.

Moraima

Gelegen op slechts 15 km van Benidorm en op 3 km van het centrum van Callosa d'en Sarria, zijn een natuurlijke omgeving met een hoge mate van instandhouding van de ecologische rijkdom Bron: lasfuentesdelalgar.com

'426656' door Alberdien '426656' door Alberdien

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Het stuwmeer van...Gu

Alberdien

Ruim een half uur noordelijk van Alicante ligt het bergstadje Guadelest (of Guadalest). De route er naar toe is al prachtig, maar ook dit stadje is een bezoek waard. Het heeft o.a. een mooi kasteel, stadhuis en een aantal musea. Ook veel winkeltjes met toeristische prullaria, maar die kun je voorbij lopen... Bovenop het plein heb je een heel mooi uitzicht op het stuwmeer.

'218231' door nelita '218231' door nelita

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Geweldige boom

nelita

Dit zijn toch geweldige bomen? Deze staat in een park in Alicante. De spaanse steden hebben veel parken waar de lokale bevolking zich treft. Vooral tijdens warme dagen is het fijn vertoeven in deze koele parken. Daar zijn dan ook veel kinderen die heerlijk kunnen spelen, want in de huizen is het veel te warm om al te slapen. Wat zal deze kanjer allemaal wel niet gezien en gehoord hebben??

'552955' door neretslok '552955' door neretslok

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Kasteel

neretslok

Het castillio Santa Barbara ligt op een 166 meter hoge rots, die de stad Alicante domineert. Het is een vrij uitgestrekt kasteel. Hier kun je wel een tijdje rondwandelen. Dit is een doorkijkje door één van de poorten naar een klein stukje van de stad beneden.

'303547' door fandries '303547' door fandries

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Spaans meer

fandries

Op een 15-tal kilometer van Allicante ligt er een klein stadje genaamd Crevillente .Tijdens een korte trip rond dit stadje zagen we dit meer. Deze foto is genomen op 29 december 2010 . Het was in het avondlicht en het was zo'n 6 graden .

'408807' door tineke smit-broekhuizen '408807' door tineke smit-broekhuizen

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Uitzicht vanaf ons B&

tineke smit-broekhuizen

In februari waren we te gast in Sella, B&B Villa Pico. Elke avond weer konden we vanaf onze kamer genieten van een steeds veranderend uitzicht op de bergen.

'409285' door Moraima '409285' door Moraima

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Ik dacht gewoon te...

Moraima

We waren in Les fonts de l'algar toen ik lekker van boven af naar dit tafereel keek en dacht 'oh leuk, hoe die mensen dat doen', maar toen hoorde ik de stemmen van mijn kinderen: 'Mam jij moet ook met ons mee doen!' en zoals altijd gaf ik toe. opeens stond ik ook op dat plankje en woesh, in het water!

'512133' door neretslok '512133' door neretslok

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Altea

neretslok

In de provincie Alicante, ongeveer 150 km ten zuiden van Valencia, ligt het stadje Altea. Er is een lager deel, dat aan zee ligt - met een mooi strand - en een hoger deel. Op het allerhoogste punt ligt deze fraaie kerk met de al even fraaie naam: La Mare de Deu del Consol de Altea.

'218233' door nelita '218233' door nelita

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Boulevard

nelita

Op de boulevard van Alicante is het leuk slenteren. Vooral met het gezichtsbedrog dat deze bestrating oplevert. Heel fascinerend. Dit valt zo wel onder de artistieke foto´s toch?

'426342' door Alberdien '426342' door Alberdien

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Alicante

Alberdien

Deze foto is gemaakt vanaf Castillo Santa Bárbara, bovenop Mount Benacantil. Vanaf hier heb je prachtige uitzichten over de stad en over de Middellandse zee.

'521961' door Jenny '521961' door Jenny

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Santa Cruz Alicante

Jenny

Het loont de moeite om, als je op Alicante vliegt, niet alleen het vliegveld te "bewonderen" maar ook de stad zelf. Er is een mooie markthal, de Mercado Central, waar o.a. heel veel soorten verse vis te koop worden aangeboden. Een wandeling door het Parque de la Ereta, gelegen tegen een 166 meter hoge heuvel, de Monte Benacantil, is ook de moeite waard. Hier vind je b.v. La Casa de Santa Claus. Hier worden aan het eind van het jaar allerlei leuke kinderactiviteiten georganiseerd. Bovenop de Monte Benacantil ligt Castillo de Santa Bárbara, een complex van gebouwen en verdedigingsmuren. De voorloper van de huidige vesting werd gebouwd door de Moren, eind 9e eeuw. Op de foto een straatje in de gezellige oude wijk Santa Cruz, vanuit het Parque de la Ereta loop je hier zo doorheen.

'408965' door Moraima '408965' door Moraima

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Iglesia Nuestra...Señ

Moraima

De belangrijkste kerk van Altea is bekend door de twee koepels die het oog van iedere toerist bekoren, behalve dat alteano typische embleem en deze koepels worden "de koepels van de Middellandse Zee" genoemd vanege zijn schoonheid en pracht. Bron: Wikipedia.

'408479' door Moraima '408479' door Moraima

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Guadalest.

Moraima

In dit dorpje vind je El Castillo de Guadalest. Het kasteel is in de 12e eeuw na Christus gebouwd door de Moren. Hier vind je ook een kerk, twee miniatuurmusea, een prachtig stadhuis dat ligt aan een sfeervol plein, enkele terrasjes en winkeltjes

'433322' door Moraima '433322' door Moraima

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Uitzicht

Moraima

Alicante ligt aan de Costa Blanca en is de op één na grootste stad van de autonome regio Valencia, met 322.673 inwoners. In 1858 werd de spoorlijn tussen Alicante en Madrid geopend. Daardoor groeide de haven van Alicante uit tot uitvoerhaven van in het midden van Spanje geproduceerde goederen. Alicante beschikt over een luchthaven (12 km buiten de stad). Eigenlijk ligt deze luchthaven in El Altet, een dorpje buiten Alicante. Bron: wiki

'523671' door iKat '523671' door iKat

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Maak de oversteek van

iKat

Santa Pola is een gezellige levendige kustplaats ten zuiden van Alicante. Van daar uit kun je een boot nemen naar het kleine, maar zeer de moeite waard, eiland Tabarca. De overtocht duurde nog geen half uur maar de veerboten gaan buiten het seizoen niet zo vaak dus plan het goed. In januari was een middag om te lunchen meer dan voldoende, een dag zou te lang zijn geweest want het is maar klein. Maar het is erg mooi, gezellig en rustiek.

'553064' door neretslok '553064' door neretslok

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Tevreden duo

neretslok

Deze twee meeuwen hadden, na een tijdje luid schreeuwend rondgevlogen te hebben, eindelijk een plekje gevonden op een oude kasteelmuur in Alicante. Ze lijken daar bijzonder in hun nopjes mee.

'553255' door neretslok '553255' door neretslok

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Doorkijkje

neretslok

Veel zaken zijn betrekkelijk. Als je op het dak van deze flats zou staan, zou de begane grond behoorlijk diep onder je liggen. Nu liggen de flats behoorlijk diep onder je, maar het punt waar de fotograaf staat kan een nietig stipje beneden je worden, als je hoger zou gaan. Nabij het centrum van Alicante.

'434872' door Moraima '434872' door Moraima

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Doorkijk

Moraima

Vanaf het "Castillo de Santa Bárbara" nam ik de foto. Hier zie je het strand in Alicante. Het kasteel ligt op de 166 meter hoge berg Benacantil. Tot 1962 werd het gebruikt als gevangenis.

'280165' door jhhuijs '280165' door jhhuijs

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Muurschilderingen

jhhuijs

35 km. van Alicante ligt het Spaanse plaatsje Guardamar. Vrienden van ons hebben daar een eigen appartement en zodoende gaan wij hier ook regelmatig een weekje naartoe. Deze foto is genomen in het wandelpark van Guardamar De muur ligt naast de jeu de boules baan. De Spanjaarden komen hier graag met hun kinderen om te wandelen, er is een speeltuin een vijver en een park om te picknicken

'513517' door Moraima '513517' door Moraima

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Plaza del ayuntamient

Moraima

Plaza del Ayuntamiento (plein van het Gemeentehuis). Het plein werd oorspronkelijk gewoon Plaza del Mar genoemd in het begint van XIX eeuw en is één van de mooiere pleinen in Alicante. Het is vernoemd naar het prominent aanwezige gemeentehuis. Dit prachtige barokke gebouw behoort tot de mooiste bouwwerken van Alicante. Op de eerste trede van de trap van het gemeentehuis is een schijf geplaatst met de tekst punto cero (het nulpunt). Dit punt, dat zich op 3,407 meter hoogte boven de zeespiegel bevindt, dient als referentiepunt voor de Spaanse hoogtemetingen. (Met dank aan Wiki) kinderen kunnen zich prima vermaken met een beetje water.

'512005' door neretslok '512005' door neretslok

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Afschuwelijk?

neretslok

Als je niet weet welke stad dit is, zul je zeggen: dat ligt daar aardig zo mooi aan zee. Mensen die het wel weten zullen in de meeste gevallen roepen dat dit een afschuwelijk oord is. En toch valt het mee. Benidorm heeft zeker leuke plekken, vooral het park langs het strand en delen van de binnenstad. Wij waren hier in december, het is bijna avond en het licht valt mooi op een deel van de stad en de heuvels er achter, de temperatuur nog zo'n 19 graden. Voor een vakantie hier maak je mij niet warm, maar misschien willen wij ooit, met ons pensioen, in deze omgeving een tijdje wonen. De provincie is erg aantrekkelijk, qua sfeer en qua landschappen.

'397239' door Moraima '397239' door Moraima

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Schoenen vergeten.

Moraima

Toen wij de peñon de Ifcah (waarvan ik gisteren een foto heb geplaats) begonnen te beklimmen, was het niet zo moeilijk. In het begin was het gewoon wandelen op een pad. Wanneer je ongeveer halverwege bent, dan moet door een smalle, donkere grot(erg slipperig) en daar kom je aan de andere kant van de peñon de Ifach, maar aan de andere kant was het makkelijke pad afgelopen en moest je een onbegaanbaar pad belopen vol met stenene en kleine struiken. Ik wou naar de top lopen, maar had iets vergeten.... En dat waren mijn sportschoenen! Ik had slippers aan. En ik slipte elk keer en ik droeg tassen en de camera zonder hoesje en viel bijna altijd. Jammer genoeg kon ik niet naar de top, maar ooit kom ik zeker terug en vergeet ik mijn sporschoenen niet!

'394157' door Moraima '394157' door Moraima

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Altea straten.

Moraima

Witte huizen, bloemen, geplaveide straten en straatjes die afdalen naar de zee, kenmerkt de stad van Altea. Het is een van de mooiste steden van de Costa Blanca en Spanje in het algemeen. Het heeft ook een groot arsenaal aan handwerkjes.

'397156' door Moraima '397156' door Moraima

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Peñón de Ifach

Moraima

Deze prachtige kalkstenen zijn meer dan een kilometer in de lengte. Met een hoogte van 332 meter is dit één van de meest bezochte plek in de provincie Alicante, ondanks het feit dat dit het kleinste park is. We waren op een strand van Calpe aan het zwemmen met dit leuk uitzicht.