Alicante

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alicante image

Alicante

Alicante
Spanje
Marithvanhattem

Golf resorts in Alicante

Hallo allemaal,

Ik wil graag mijn ervaringen delen over Alicante.
Ik ben een half jaar in Spanje, Alicante geweest in 2010. In die periode ben ik op zoek gegaan naar goede golf resorts om te golfen en verblijven. Totaal heb ik daar een half jaar naar gekeken en natuurlijk even een beetje rond gereisd.
In de eerste paar weken ben ik in het centrum van Alicante gebleven, waarbij ik het kasteel van Santa Barbara en het centrum van Alicante heb ontdekt. Daarbij heeft Alicante zelf ook een strand waar je lekker van het weer kan genieten. Het is ook mogelijk om naar het eiland Tabarca te gaan, die je per boot kan bereiken. Het is een klein eiland dat je binnen 2 uur gezien kan hebben. Je moet alleen oppassen dat je niet verbrand, als je in de zomer gaat. De zon brand omdat het maar een klein eilandje is. Het is niet heel spectaculair, maar leuk om te zien als je nog tijd over hebt.

Verder als je naar San Juan (is een onderdeel van Alicante) gaat, dan heb je daar een mooi 4 sterren Golf resort, die 800 meter van het strand is gelegen. In werkelijkheid is het naar mijn idee verder dan 800 meter. Het is een hotel dat is overgenomen door een andere keten. Het is van Hesperia naar Husa golf & spa resort gegaan. In diezelfde tijd is er nog een hotel van hesperia weg gegaan vanwege de crisis. Toen ik op de golfbaan wou golfen, hadden ze een heel raar systeem. Ze werken niet echt samen met het hotel en andersom. Het waren gewoon 2 bedrijven onder dezelfde naam. Dat is een beetje raar. Het was ook niet echt makkelijk om op de baan te komen. Je moest greenfee betalen + een regeling per 9 of 18 holes voor een extra betaling. In het hotel spreekt het hotel erg slecht engels, voor buitenlandse gasten en was het nog in een staat dat er wat aan vernieuwd moest worden. Het is mooi goed hotel, maar de prijs kwaliteit verhouding is een vraagteken.

Daarna ben ik wat verder gaan zoeken. Ik ben door gegaan naar Torrevieja, waar een mooi 5 sterren golf resort is gelegen. Het hotel heet La Finca hotel, die ook over 3 eigen golfbanen beschikt. Dit werkt allemaal goed samen, dat is wat ik al gauw merkte. Het is een zeer vriendelijke omgeving en kan ik sterk aanraden voor golf vakanties en heeft een hele mooie spa met goede behandelingen. In Torrevieja zit ook nog een mooie haven, waarbij je kan genieten van een zonsondergang.

Tussen Alicante en Benidorm is Melia Villaitana gelegen. Het is denk ik te ver rijden vanuit Alicante. Als je voor dit prachtige hotel zou kiezen, dan heb je ook zeker een auto nodig om er te komen. Het is een mooi hotel dit op een andere hoogte gelegen is, dus voor mooie uitzichten zorgt. Er zijn 2 golfbanen rondom het hotel gelegen die zeker de moeite waard zijn om te spelen.

Om toch meer in de regio te blijven, dat ook makkelijk te bereiken is vanaf het vliegveld. Resort Bonalba is een optie. Het is een golfbaan waar huizen van het resort aan gelegen zijn. De hindernissen van de baan maakt het uitdagender. Het is een mooi resort, dat uitzicht heeft op de golfbaan.

Los van de resorts ben ik ook naar Elche gegaan. Wat buiten het centrum van Alicante ligt. het is niet zo heel groot maar staat bekend om de tuinen El huerto del Cura die een verhaal over de stad verteld. heel erg mooi als je van historie houdt.

Dit zijn de eerste mooie maanden van mijn verblijf in en rondom Alicante.