Vliegramp Rusland image
PatrickF

Vliegramp Rusland

Bij een vliegtuigcrash in Rusland gisterochtend zijn 88 mensen om het leven gekomen. Alle inzittenden van de Boeing 737 kwamen om toen het toestel vlak voor de landing neerstortte in het Oeral gebergte.

één van de oudste maatschappijen ter wereld
Het gaat om een toestel van Aeroflot, de grootste vliegmaatschappij in Rusland, en één van de oudste maatschappijen ter wereld. Het vliegtuig was op weg van Moskou naar Perm, ten westen van de Oeral in centraal Rusland, toen na twee uur vliegen het contact met de verkeersleiding plotseling wegviel en het vliegtuig crashte in het Oeral gebergte. Het neerstortende vliegtuig kwam wel in de buurt van huizen terecht maar op de grond zijn geen slachtoffers gevallen. Wel lagen brokstukken kilometers ver weg, onder andere langs de rails van de Trans-Siberische spoorlijn waardoor treinen genoodzaakt waren via andere routes rijden.

Geen aanwijzingen voor een terroristische aanslag
Ondanks de meldingen van ooggetuigen die aangaven een explosie te hebben gezien voordat het vliegtuig neerstortte zijn er geen aanwijzingen voor een terroristische aanslag. Het vermoeden is dat de crash is veroorzaakt door een technisch mankement aan een van de motoren.