Rusland Artikelen & Blogs

Interview

Net zo indrukwekkend als ijzingwekkend, de Ice Run

Gepubliceerd: 09 mrt 2016 0
Jij, een antieke Russische zijspanmotor en het grootste ijsmeer van de wereld. De Ice Run, mogelijk gemaakt door het prettig gestoorde gezelschap The Adventurists, over het Siberische Baikalmeer is niet ieders idee van vakantie. Maar de Britse avonturier Matt Prior is niet iedereen. ‘Ben jij op zoek naar een manier om te leven met een hoofdletter ‘L’, dan is dit jóúw avontuur’.
Door: Tom AussemsOp een zijspanmotor over 's werelds grootste ijsmeer crossen. Je moet er maar opkomen. (Foto: Matt Prior)Wat zette je aan tot deelname aan de Ice Run? Een doodwens?‘Ik was al een tijdje op zoek naar een volgend avontuur toen de Ice Run op mijn pad kwam. De bedenkers – de jongens achter The Adventurists – benaderden me om een nieuw concept te testen: één zijspanmotor, één bijrijder, één GPS, tien dagen en 31.000 vierkante kilometer ijs. Daar hoefde ik geen seconde over na te denken. Een extreem landschap. Een échte test. Ik zeg maar zo: als mensen aan wie ik het vertel denken dat ik gek geworden ben, zit ik goed. Ik ben van mening dat steeds meer mensen een hunkering voelen naar avontuur. Mensen zijn een beetje klaar met het ‘dertien in een dozijn’ reizen. Het wordt te makkelijk, in toenemende mate vergelijkbaar en lastiger om pure ervaringen te vinden.’Hoe bereid je je voor op een avontuur als de Ice Run?‘Teer op eerdere ervaringen, doe je research, praat met ervaren rotten en zorg dat de belangrijkste zaken worden geregeld, zeker het overlevingsgedeelte. Want in mijn geval vormde het daadwerkelijke survivallen het belangrijkste punt. Zodra deze zaken zijn geregeld valt de rest vanzelf op zijn plaats. Menselijke eigenschappen die ieder avontuur sowieso ten goede komen zijn een positieve houding, probleemoplossend vermogen en het vermogen om te allen tijde vindingrijk en volhardend te zijn. Met een beetje gevoel voor humor en een paar extra bougies kom je ook al een heel eind. Voldoe jij aan deze kwaliteiten dan ben je er al half. Een andere goede tip is om het scenario alvast per dag in je hoofd af te spelen en er een paar ‘what ifs’ in te gooien. What if ik onderkoelingsverschijnselen vertoon? What if ik een flinke smakkerd maak op het ijs? Zolang je enigszins voorbereid bent op wat er kán gebeuren zit je goed.’ Lees het hele interview met Matt in editie 57 van Columbus Magazine. Te koop in de webshop. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Rusland artikelen

Wildlife: 5 onontdekte plekken om tijgers te spotten

Van het oorspronkelijke leefgebied van de tijger is nog maar 7 procent (!) over. Steeds meer mensen gaan naar een steeds kleiner gebied om het dier in het wild te spotten, maar op deze 5 plaatsen kun jij voor een unieke wildlife-ervaring gaan.

Van het oorspronkelijke leefgebied van de tijger is nog maar 7 procent (!) over. Steeds meer mensen gaan naar een steeds kleiner gebied om het dier in...