Portugal

Portugal is een land gelegen in het zuid-westen van Europa met meer dan 10 miljoen inwoners. Het land grenst aan Spanje en de Atlantische Oceaan. De twee eilanden Madeira en de Azoren horen ook tot Portugal en hebben een autonome status. De hoofdstad is Lissabon .

Het land heeft een mild klimaat met droge en hete zomers, in het noorden een zeeklimaat, waar de winters koud en nat zijn en in het zuiden een mediterraan klimaat. Landinwaarts heerst er een landklimaat met warmere zomers en koudere winters. De ongeveer 3000 zonuren per jaar en geweldige stranden zorgen ervoor dat Portugal in alle jaargetijden te bezoeken is.

De hoofdstad Lissabon is gelegen op zeven heuvels en is een stad met schitterende gebouwen, smalle straatjes en leuke pleinen. De wijken Bairro Alto en Alframa zijn de meest typisch Portugal met kleine trams door de straten. Het klooster Mosteiro dos Jéronimos en de toren van Belém mag je niet missen. Wil je een prachtig uitzicht over de stad? Wandel dan omhoog naar Castelo de Sao Jorge. De shopliefhebbers vinden in de wijk Baixa een gevarieerd aanbod aan winkels. Lissabon is ook het uitgangspunt voor tochten naar kustplaatsen als Estoril en Cascais.

De stad Porto staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn schilderachtige baai en kleurrijke huisjes die tegen de heuvel opklimmen verklaren waarom. Ook komt de portwijn hiervandaan. Loop door de oudste wijk Ribeira, bekijk de Ponte Dom Luisa of bezoek de tuinen van Jardins do Palácio de Cristal . Andere plaatsen die bezienswaardig zijn, zijn Coimbra , de oude universiteitsstad, Nazare en Fatima.

De Algarve is een populaire plaats voor toeristen met brede stranden, gevarieerd landschap en cultuur. Albufeira is oorspronkelijk een klein vissersdorp in de Algarve, maar is inmiddels uitgegroeid tot een van de populaire vakantiebestemmingen in Portugal . Ook langs de rest van de Portugese kust vind je prachtige stranden, zoals aan de Costa de Lisboa en Costa Verde .

De eilanden Madeira en de Azoren zijn voor natuurliefhebbers. Madeira wordt ook wel het ‘Bloemeneiland’ genoemd, vanwege de vele bloemen die bloeien daar. De eindeloze wandelpaden zorgen dat je het eiland goed kunt verkennen. De Azoren is ideaal voor een ontspannen natuurvakantie. Je vind er niet veel stranden, maar als je op zoek bent naar buitenactiviteiten, zoals watersporten, dan zit je hier goed.

Portugal is uitstekend voor een strandvakantie, citytrips, maar zeker ook voor een natuurvakantie!

Informatie over Portugal

Alle highlights van Portugal

Beste foto's & tips van Portugal

'458491' door vulture1960 '458491' door vulture1960

Portugal

Portugal

The beach

vulture1960

The Beach is een film, naar een boek van Alex Garland. In de film ontdekt een jongere die op vakantie is een paradijselijk eiland. Dat plekje is nog onondekt. Er is een kleine commune gevestigd die daar geniet van het leven. Dan krijgt de commune ontdekt te worden............ Voor ons was Nazare in Portugal zo'n plek. Een klein paradijsje. Het is een klein vissersdorpje waar je echt fantastisch kan eten en een paradijselijk strand. Hele aardige mensen wonen er ook! Met een soort tram kan je omhoog de berg op. Daar is een prachtig kerkje en het oude gedeelte van de stad. Inmiddels heeft iedereen dit plaatsje ook ontdekt. Maar het blijft mooi!

'500209' door Zandkorrel '500209' door Zandkorrel

Portugal

Portugal

Wachten tot etenstijd

Zandkorrel

Overal in Portugal kun je dit soort foto's maken: groepjes mannen die samen zitten te praten, roken of zwijgen - tot het tijd is om naar huis te gaan voor de warme lunch of het avondeten. Ziet er altijd wel relaxed uit, maar moet toch altijd even aan die vrouwen denken, die uren in de keuken staan...

'553698' door hansdewildt '553698' door hansdewildt

Portugal

Portugal

Maaswerk !

hansdewildt

De binnenplaats van het schitterende klooster Mosteiro dos Jeronimos in Lissabon. Dit mooie klooster werd gebouwd in de manuelstijl door Joao de Castilbo in 1501 en werd voltooid in 1544. Hier de binnenplaats met zijn bogen en balustraden die zijn versierd met verfijnd maaswerk !

Praktische informatie over Portugal

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  mei, juni, september en oktober
 • Internet extentie
  pt
 • Hoofdstad
  Lissabon
 • Aantal inwoners
  10 miljoen
 • Oppervlakte
  2,2x Nederland
 • Reistijd
  2:50
 • Talen
  Portugees
 • Religie
  rooms-katholiek
 • Tijdverschil
  1 tot 2 uur vroeger
 • Tijdsverschil
  1 tot 2 uur vroeger
 • Telefooncode
  351
 • Voltage
  220
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Prikken
  Nee
 • Aanvlieghaven
  Lissabon (LIS), Porto (OPO) en Faro (FAO)
 • Nationale feestdagen
  25 april Bevrijdingsdag, 5 oktober Dag van de Republiek

Kaart van Portugal en omgeving

Portugal, de Azoren - Europa op zijn best

Ze liggen net zo ver van Noord-Amerika als van het Europese vasteland. Hun vulkanische wortels liggen zelfs in de Amerikaanse aardplaat. Toch zijn de Azoren, negen weggestopte eilanden in de Atlantische Oceaan, de officiële westgrens van Europa. En het is er heel goed toeven. Perfeito zelfs.

Ze liggen net zo ver van Noord-Amerika als van het Europese vasteland. Hun vulkanische wortels liggen zelfs in de Amerikaanse aardplaat. Toch zijn de...

Madeira buiten de gebaande paden

Buiten het hoogseizoen verdient het Portugese eiland Madeira meer dan het imago van oubollig bloemeneiland. Ontdek het ruige binnenland.

Buiten het hoogseizoen verdient het Portugese eiland Madeira meer dan het imago van oubollig bloemeneiland. Ontdek het ruige binnenland.

Video: bizar grote maanvis vastgelegd op camera

Een opvallende gast in de wateren van de Portugese eilandengroep de Azoren. Voor de kust van het eiland Santa Maria maakte de Spaanse fotograaf Miguel Pereira deze bijzondere videobeelden van een immens grote maanvis.

Een opvallende gast in de wateren van de Portugese eilandengroep de Azoren. Voor de kust van het eiland Santa Maria maakte de Spaanse fotograaf Miguel...